سرمایه گذاری در بورس چیست ؟
سرمایه گذاری در بورس چیست ؟ از اساسی ترین روش ها برای رونق بازار سرمایه، بورس می باشد که البته مستلزم شناخت ، سرمایه اولیه و فرهنگ سازی در بین اقشار مختلف و لایه های جامعه می باشد. که متاسفانه به دلیل همین نیازها و همچنین ابزار های پیچیده برای راه یابی به آن و ماهیت ریسکی موجود در این نوع سرمایه گذاری باعث گردیده تا بورس نسبت به سایر بسترهای بازار مالی از استقبال کمتری برخوردار باشد.
هرفرد با تدبیری برای حصول اهداف مالی اعم از مسکن ، خودرو، مسافرت و یا حتی تامین آینده فرزندان خود نیازمند برنامه ریزی مالی و اجرای هربخش از آن در زمان مناسب می باشد . اما وجود مساله ای به نام تورم باعث میگردد که راهی مثل پس از انداز به تنهایی از عهده برآوردن همه اهداف مالی برنیاید. لذا در این مقطع گزینه ای دیگر به نام سرمایه گذاری مطرح می شود. که یکی از روشهای سرمایه گذاری سرمایه گذاری در بورس می باشد. (سرمایه گذاری در بورس چیست ؟)
روشهای سرمایه گذاری در بورس از طریق ابزارهای مالی میسر می گردد که این ابزار ها به معنی یک قرارداد با ارزش مالی فی مابین طرفین است که قرار است هر دو طرف را منتفع کند. اینگونه قراردادهای مالی می تواند بر مبنا های گوناگونی از جمله سن ، سطح درآمد ، شرایط زندگی و مقدار سرمایه متفاوت باشد و این درحقیقت حسن شرایط بورس می باشد که با سلایق مختلف منطبق می گردد.
فواید سرمایه گذاری در بورس
از فواید بورس آزادی عمل در خرید و فروش اوراق بهادر می باشد. یعنی هر کس با هر مقدار سرمایه که بخواهد می تواند سهام خریداری کند و هر سهامداری می تواند هر مقدار سهام برای فروش ارائه دهد. همچنین شرکتها موظف هستند به در دوره های سه ماهه، شش ماهه، نه ماهه و یا یکساله وضعیت سودده بودن یا زیان ده بودن شرکت خود را به بورس اعلام کنند و بورس آن را به اطلاع عموم برساند تا هر کس با اطلاعات کامل بتواند تصمیم به خرید و یا فروش سهام بگیرد. ساختار بورس و قوانین آن طوری طراحی شده است که اگر شرکتی زیان ده باشد و یا حتی پس از ورود به بورس زیان ده شده باشد، قادر به ادامه فعالیت در بورس نمی باشد.
ولی شرکتهای پویا و سود آور به دلیل کارایی مناسب نظر متقاضیان را به خود جلب کرده و سرمایه گذاران را به سمت خود می کشاند، و این باعث افزایش قیمت سهام آنها می شود. قیمت سهام نیز بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می شود . لیست بورس به نحوی طراحی گردیده است که هر کس اوراق مشارکت شرکت خود را ارزان تر بفروشد در صدر لیست فروش قرار می گیرد و هر کس که به گران ترین قیمت خریداری کند در صدر لیست خرید قرار می گیرد، بنابراین قبل از دیگران معامله خواهند کرد.
فواید سرمایه گذاری در بورس (سرمایه گذاری در بورس چیست ؟)
درصورت یکسان بودن قیمت دو متقاضی در لیست، گزینه ای در صدر قرار می گیرد که زودتر شرایط را اعلام کرده باشد. لذا این روش باعث می شود قیمتهای سهام براساس عرضه و تقاضا تعیین شود و متقاضی سهم می تواند سهام خود را با قیمت واقعی و منصفانه خرید و فروش نماید و هیچ عامل خارجی و یا فرد خاصی نمی تواند بر قیمتهای سهام تأثیر بگذارد.
اگر چه این ابزارها به ظاهر قدری پیچیده به نظر می رسد، اما باعث می گردد یک بازار کامل و مطلوب را برای متقاضیان مهیا نماید. از آنجا که مستلزم سرمایه گذاری دارایی می باشد و دارایی ها به دو گزینه دارایی واقعی و دارایی مالی تقسیم می شود، که دارایی مالی، دارایی کاغذی است که همان پول، سهام، اوراق مشارکت می باشد و دارای واقعی دارایی فیزیکی که شامل خودرو، خانه، وسایل و… می باشد. در بازاربورس هم همین دارایی ها مورد معامله قرار می گیرند. (سرمایه گذاری در بورس چیست ؟)
مقالات دپارتمان آموزش بورس و سرمایه گذاری
تاریخچه بورس
بورس چیست؟
چگونگی اداره بورس اوراق بهادار
چگونه از بورس خرید کنیم
دوره های در حال برگزاری
مبانی سرمایه گذاری در بورس
با ثبت نام این دوره، کلیه مباحث علمی و کاربردی بورس را از مقدماتی تا پیشرفته فرا خواهید گرفت.
مبانی مدیریت سرمایه گذاری در بورس
این دوره برای کسانی است که هیچ دانشی از عملکرد بورس و نحوه خرید و فروش سهام و یا ابزارهای مالی دیگر نداشته و یا اطلاعات کمی دارند، طراحی شده است. در این دوره با کلیه بازارهای مالی و به ویژه بازار سهام آشنا شده و مکانیزم عملکرد بورس و نحوه خرید و فروش سهام، نحوه ارزیابی قیمت سهام، آشنایی با انواع تحلیل های بازار سهام، محاسبه ارزش ذاتی و بسیاری موضوعات دیگر آموزش داده می شود و در نهایت فراگیر با کلیه ابزارهایی که برای موفقیت در بورس لازم است، آشنا شده و دانش جامع و کاملی از مکانیزم عملکرد بازار سهام پیدا نموده و با یک دانش و بستر قوی آماده گذراندن دوره های تخصصی بعدی می شود.
سرفصلها:
- آشنایی با بازار سرمایه
- بررسی انواع ابزارهای مالی در بازار سرمایه
- مکانیزم عملکرد بازار سهام
- مدیریت سرمایه گذاری در بازار سهام
- مبانی تحلیلگری در بورس
مدت دوره:21 ساعت
تحلیل بنیادی کاربردی در سهام
با ثبت نام این دوره، کلیه مباحث علمی و کاربردی بورس را از مقدماتی تا پیشرفته فرا خواهید گرفت.
تحلیل بنیادی کاربردی در سهام
تحلیل بنیادی یکی از دو تحلیل اصلی بازارهای مالی است که در آن کلیه مسائل مربوط به تحلیل شرکت، صنعت و اقتصاد تدریس می شود. تمامی ابعاد مختلف تجزیه و تحلیل یک شرکت از جنبه های مختلف اعم از عوامل کیفی و کمی، صورتهای مالی، ارزیابی سهام، ارزشگذاری سهام، نسبتهای مالی، نسبتهای بازدهی و انواع استراتژیهای بنیادی تدریس می شود. بطوریکه فراگیر پس از پایان دوره می تواند یک شرکت را از تمامی ابعاد تجزیه و تحلیل نماید و ارزش واقعی سهام را محاسبه نماید. تحلیل بنیادی خصوصاً در بازار سهام ایران بسیار حائز اهمیت است و یکی از ارکان اصلی در موفقیت سرمایه گذار بحساب می آید.
سرفصلها:
- اصول تحلیل بنیادی در بازار سهام
- نحوه تجزیه و تحلیل کمی و کیفی
- بررسی راهنما های افزایش سرمایه و محاسبه قیمت سهام
- انواعEPS و نحوه کیفیت سنجی آن
- تحلیل نسبت های ارزیابی سهام
- تجزیه و تحلیل صورت های مالی براساس روش های متداول وتخصصی
- تحلیل نسبت های مالی کاربردی
- تحلیل نسبت های بازدهی شرکت ها
- روش های ارزش گذاری سهام
- مدیریت بازده ریسک و سهام
مدت دوره:30 ساعت
پیش نیاز : مبانی مدیریت- تکنیکال
تحلیل تکنیکال کاربردی در سهام
با ثبت نام این دوره، کلیه مباحث علمی و کاربردی بورس را از مقدماتی تا پیشرفته فرا خواهید گرفت.
تحلیل تکنیکال کاربردی در سهام
تحلیل تکنیکال یکی از دو تحلیل اصلی بازارهای مالی است که در آن چگونگی تحلیل نمودار قیمت سهام و اثراتی که عرضه و تقاضا بر روند قیمت می گذارد، تدریس می شود. همچنین در این دوره کلیه ابزارهای کاربردی در تحلیل تکنیکال آموزش داده می شود و درنهایت فراگیر به دانشی بیش از آنچه نیاز دارد تا در معاملات سهام و یا بازارهای مالی دیگر موفق شود، دست پیدا خواهد کرد.
در این دروه فراگیران با مشارکت در کارهای عملی دوره، آموخته های تئوری خود را کاربردی و عملی می نمایند و درحین دوره به این باور خواهند رسید که تحلیل تکنیکال به دلیل اینکه تجلی رفتار عرضه و تقاضا در بازار می باشد، ابزار بسیار قوی برای موفقیت در این وادی به شمار می رود. پس از پایان دوره تصدیق خواهد شد که بدون دانستن تحلیل تکنیکال و بکار بردن آن در تحلیلها، موفقیت و کسب سود آن طور که باید و شاید محقق نخواهد شد حتی برای سرمایه گذارانی که از تحلیل بنیادی استفاده می کنند. بنابراین ترکیب تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی لازم و ملزوم همدیگرند و دوبال پرواز بسوی موفقیت می باشند.
سرفصلها :
- بررسی تخصصی تحلیل تکنیکال
- نمودار و انواع آن
- بررسی چارچوب های زمانی
- خطوط روند و کانال
- نقاط حماقت و مقاومت
- الگوهای نمودار شمعی
مدت دوره :24 ساعت
پیش نیاز:مبانی مدیریت
تحلیل روانشناختی و مدیریت ریسک
با ثبت نام این دوره، کلیه مباحث علمی و کاربردی بورس را از مقدماتی تا پیشرفته فرا خواهید گرفت.
تحلیل روانشناختی و مدیریت ریسک
امروزه اثبات شده است که 80 درصد از موفقیت در بازارهای مالی نشأت گرفته از تحلیل روانشناختی می باشد. تحلیل روانشناختی مهم ترین عامل موفقیت یا عدم موفقیت معامله گران و یا سرمایه گذاران است. بطوریکه در این دوره فراگیران می آموزند که با وجود داشتن علم، تحلیل مناسب و انتخاب سهام خوب برای سرمایه گذاری اگر عوامل روانشناختی صورت نپذیرد، نتیجه سرمایه گذاری می تواند ضرر باشد.
دلیل اصلی اینکه بسیاری از افراد در بازارهای مالی زیان می کنند و علی رغم دانش اندوزی کافی، همچنان ضررها پابرجاست، عدم اطلاع و یا عدم بکارگیری عوامل تحلیل روانشناختی می باشد.
در تحلیل روانشناختی مدیریت ریسک معاملات، مدیریت پول، روانشناسی معاملات و نظم و انضباط در معاملات تدریس می شود که طبق آمارهای جهانی وزن اصلی موفقیت در سرمایه گذاری را تشکیل می دهند.
سرفصلها :
- شناخت اهمیت تحلیل روانشناختی
- مدیریت ریسک در معاملات
- مدیریت پول در معملات
- روانشناسی در معاملات
- نظم و انضباط در معاملات
- 30 اشتباه مهلک در سرمایه گذاری
مدت دوره:12 ساعت
پیش نیاز:مبانی – تکنیکال – بنیادی – پرتفوی
مدیریت پرتفوی
با ثبت نام این دوره، کلیه مباحث علمی و کاربردی بورس را از مقدماتی تا پیشرفته فرا خواهید گرفت.
مدیریت پرتفوی
اینکه چگونه سبد سهام خود را تشکیل داده و مدیریت کنیم نیز یکی از ارکان اصلی موفقیت در بازار سهام بشمار می رود. اگر شخصی در تحلیل های خود بخوبی سهام رو به رشد را تشخیص دهد اما در نحوه تشکیل پرتفوی دچار ضعف باشد، قطعاً نتیجه مثبتی بدست نخواهد آورد. در این دوره فراگیران یاد می گیرند چگونه پرتفوی یا سبد سهام تشکیل دهند، چگونه ریسک پرتفوی را به حداقل رسانده در حالیکه بازدهی مورد انتظار را به حداکثر برسانند. نحوه تخصیص منابع، نحوه تنوع پذیری، محاسبه ریسک پرتفوی، نحوه بهینه سازی، نحوه تغییر چیدمان سهام همزمان با تغییر شرایط متفاوت بازار، نحوه ارزیابی مدیریت موثر پرتفوی، نحوه بدست آوردن بازدهی مورد انتظار و بسیاری موارد دیگر، از جمله عناوینی است که در این دوره تدریس می شود.
سرفصلها:
- چگونگی تخصیص منابع در سبد سهام
- میزان تنوع پذیری سهام در پرتفوی
- مدیریت ریسک و بازده پرتفوی
- ارزیابی عملکرد پرتفوی
- نحوه بهینه سازی مستمر پرتفوی
مدت دوره :12 ساعت
پیش نیاز:مبانی – تکنیکال – بنیادی