آموزش جامع تحلیل تکنیکال: در دنیای امروزی، یکی از راه های رسیدن به سود بیشتر، سرمایه گذاری در بازار های مالی می باشد. تحلیل تکنیکال(Technical Analysis) یکی از روش های اصلی تحلیل بازارهای مالی می باشد که بر اساس داده ها و اطلاعات قیمت ها و حجم معاملات صورت گرفته در بازه ای مشخص، به شناسایی و پیش بینی الگوها و روندهای قیمتی در بازار مالی می پردازد.
مزایای تحلیل تکنیکال
برخی از مزایای استفاده از تحلیل تکنیکال برای سرمایه گذاران به شرح ذیل می باشد:
-
ابزاری قدرتمند برای کمک به تصمیم گیری سرمایه گذاران
تحلیل تکنیکال ابزاری قدرتمند است که به سرمایه گذاران جهت تصمیم گیری در مورد زمان مناسب خرید و فروش بر اساس تحلیل های صورت گرفته، کمک می کند. چرا که این روش به سرمایه گذاران کمک می کند تا ارزیابی بهینه ای از الگوها و روند قیمتی داشته باشند و از این اطلاعات برای تعیین نقاط ورود(خرید) و خروج(فروش) مناسب، استفاده نمایند.
-
قابلیت استفاده در بازه های زمانی مختلف
از تحلیل تکنیکال می توان در بازه های مختلف من جمله بازه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت استفاده نمود. این امر سبب می گردد که سرمایه گذاران بتوانند از این تحلیل جهت انجام بهینه معاملات روزانه و یا سرمایه گذاری های بلند مدت خویش در بازارهای مالی، بهره جویند.
-
قابلیت استفاده برای انواع بازارها
این روش در بازارهای مختلف من جمله فارکس، بورس اوراق بهادار، بازار ارز، بازار کالا و … کاربردهای بسزایی دارد. این امر سبب می گردد که سرمایه گذاران بتوانند از این روش برای سرمایه گذاری در طیف گسترده از دارایی ها و بازارهای مختلف استفاده نمایند.
تفاوت های تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی
از آنجایی که تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی دو روش اصلی تحلیل بازارهای مالی می باشند لذا برخی از تفاوت های اساسی این دو روش به شرح ذیل عنوان شده است.
- تحلیل تکنیکال غالبا به ارزیابی و بررسی الگوها در روند نمودارهای قیمت و حجم معاملات می پردازد، در حالیکه تحلیل بنیادی به بررسی صورت های مالی و اوضاع کسب و کار شرکت و همچنین، سایر عوامل اقتصادی متاثر کننده سازمان ها و نهاد ها می پردازد.
- علیرغم اینکه تحلیل بنیادی قدری پیچیده و زمان بر می باشد، تحلیل تکنیکال قدری ساده تر و سریع تر از تحلیل بنیادی می باشد.
ابزارهای تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال از ابزارها و تکنیک های مختلفی برای تحلیل داده های قیمت و حجم معاملات استفاده می کند. شایان ذکر است که در دوره آموزش جامع تحلیل تکنیکال در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد به آموزش این ابزارها پرداخته می شود. در قسمت زیر، به برخی از ابزارهای رایج تحلیل تکنیکال(Technical Analysis) اشاره شده است:
-
نمودارها (Charts)
یکی از اساسی ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال، نمودارها می باشند. چرا که نمودار ها نشان دهنده قیمت ها و تغییرات صورت گرفته در آنها، در طول زمانی مشخص می باشند. من جمله نمودارهای مهمی که در این تحلیل مورد استفاده قرار می گیرند شامل:
- نمودار خطی (Line Chart): ساده ترین نموداری که اتصال نقاط قیمتی را به صورت خطوط نسبت به زمان نمایش می دهد. این نوع نمودار به تشخیص روند صعودی، نزولی و یا حتی روند ثابت بازار، کمک شایانی می نماید.
- نمودار شمعی (Candlestick Chart): این نمودار از شمع هایی تشکیل شده است که هر کدام نشان دهنده نوسان قیمت در یک بازه زمانی مشخص می باشند. در واقع در این نوع نمودار بدنه شمع بین قیمت باز شدن و بسته شدن قرار می گیرد و سایه بالا و پایین بدنه شمع ها در این نمودار نشان دهنده بیشترین و کمترین قیمت می باشد. در کل نمودار شمعی نسبت به نمودار خطی، اطلاعات بیتشری از دامنه نوسانات و حجم مبادلات صورت گرفته در زمانی مشخص را نشان می دهد.
-
اندیکاتورها (Indicators)
اندیکاتورها در واقع شاخص هایی هستند که با استفاده از محاسبات آماری برای اندازه گیری و نمایش اطلاعات قیمتی استفاده می گردند. اندیکاتورها می توانند برای شناسایی روندها، نقاط ورود(خرید)، نقاط خروج(فروش) و سایر سیگنال های معاملاتی استفاده گردند. برخی از اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال عبارتند از:
- شاخص قدرت نسبی(RSI – Relative Strength Index)
- اندیکاتور تراکم و توزیع(Accumulation/Distribution Indicator)
- میانگین متحرک همگرایی واگرایی(MACD – Moving Average Convergence Divergence)
- نوسان ساز آرون(Aroon Oscillator)
نرم افزارهای تحلیل تکنیکال
یکی از نرم افزارهایی که به سادگی می تواند به تحلیل تکنیکال کمک نماید، نرم افزار اکسل(Excel) می باشد که امکان محاسبات، ارزیابی نمودارها و شاخص های مقتضی را امکان پذیر می سازد. همچنین، برخی نمودارهای تخصصی جهت انجام تحلیل تکنیکال شامل نرم افزارهای متاتریدر(Meta Trader / MT4)، امی بروکر(Amibroker)، تریدینگ ویو(TradingView) و .. می باشند.
می بایست مد نظر داشت که هریک از ابزارها و تکنیک های ذکر شده، مزایا و محدودیت های منحصر به خود را دارند که ترکیبی از آنها به تناسب نیاز و داده های در دسترس تحلیل گران می تواند جهت انجام و اخذ نتیجه بهینه از تحلیل تکنیکال مثمر، ثمر واقع گردند.
مراحل انجام تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال معمولا طی مراحل ذیل صورت می پذیرد:
-
جمع آوری داده ها (Data Gathering)
اولین مرحله تحلیل تکنیکال، جمع آوری اطلاعات، داده های قیمت و حجم معاملات در بازه های زمانی مختلف می باشد. این داده ها می توانند از منابع مختلفی، مانند وب سایت های مالی، نرم افزارهای تحلیل تکنیکال یا خود بورس اوراق بهادار، جمع آوری گردند. شایان ذکر است که این داده ها می بایست شامل اطلاعات مقتضی جهت شناسایی الگوها و روندهای قیمتی من جمله بالاترین و پایین ترین قیمت، حجم معادلات صورت گرفته، حجم معادلات صعودی و نزولی، قیمت بازگشایی و همچنین قیمت پایانی معاملات در بازه های زمانی مختلف باشد.
-
تحلیل داده ها (Data Analysis)
در مرحله دوم، داده های جمع آوری شده با استفاده از ابزار ها و تکنیک های تحلیل تکنیکال، تحلیل گشته و همچنین، اندیکاتورهای مقتضی نیز در این مرحله مورد محاسبه و ارزیابی قرار می گیرند. این تحلیل به سرمایه گذاران کمک می کند تا الگوها و روندهای قیمتی را به طور بهینه تری شناسایی و ارزیابی نمایند.
-
تصمیم گیری (Decision Making)
در مرحله سوم، سرمایه گذاران بر اساس نتایج تحلیل خود تصمیم می گیرند که آیا باید سهامی را خریداری کنند، بفروشند یا نگه دارند.
آموزش جامع تحلیل تکنیکال در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد
همانطور که در این مقاله عنوان شد، Technical Analysis یکی از روش های اصلی تحلیل بازارهای مالی می باشد که بر اساس داده ها و اطلاعات قیمت ها و حجم معاملات صورت گرفته در بازه ای مشخص، به شناسایی و پیش بینی الگوها و روندهای قیمتی در بازار مالی می پردازد. شایان ذکر است که داشتن دانش و مهارت افراد در زمینه تحلیل تکنیکال بورس کاربردی، می تواند به موفقیت در این زمینه کمک کند. یکی از برترین مرکز آموزشی برای آموزش صفر تا صد تحلیل تکنیکال، مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد می باشد که با گذراندن این دوره، به طور کامل و جامع این حرفه را می آموزید.
معرفی مدارک پایان دوره آموزش جامع تحلیل تکنیکال(Technical Analysis)
مدرک دوره آموزش جامع تحلیل تکنیکال(Technical Analysis) مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد.