آموزش نقاشی روی پارچه
آموزش نقاشی روی پارچه: یکی از هنر هایی که از زمان های قدیم در ایران مورد استفاده قرار می گرفت طراحی روی پارچه می باشد که میتوان آغاز آن را با رابطه بین دو کشور ایران و چین مرتبط دانست. آموزش هنر نقاشی روی پارچه این امکان را برای شما فراهم می کند تا بتوانید طرح و نقش مورد علاقه خود را روی یک پارچه ی ساده نقاشی کنید و علاوه بر آن لباسی که مدت زیادی است آن را میپوشید با نقاشی تغییر داده و تنوع ایجاد کنید.
نکات مورد توجه در انجام نقاشی روی پارچه
برای موفق شدن در هنر نقاشی روی پارچه باید نکاتی را مورد توجه قرار داد. از جمله آن میتوان به این موارد اشاره کرد:
- پارچه ای که برای انجام این کار انتخاب میکنید باید جاذب رنگ باشد به این دلیل توصیه میشود پارچه هایی را که برای شستشو نیازمند مجافظ پارچه و مواد ضد چروک هستند برای اینکار انتخاب نکنید.
- پارچه ی مورد استفاده برای این عمل باید قابلیت شستشو با دست را داشته باشند و نیاز به خشک شویی نداشته باشند.
- پارچه و رنگ انتخابی باید مکمل هم بوده و با همدیگر سازگار باشند.
- توصیه می شود در زمان انتخاب پارچه توجه کنید که نوع نقاشی مد نظر شما با جنس آن متناسب باشد. به این معنا که جنس پارچه را با توجه به نوع نقاشی انتخاب نمایید. به طور مثال پارچه هایی که دارای جنس محکم هستند نقاشی های شما را واضح تر و صاف تر نشان می دهند.
- اگر قصد استفاده از رنگ های آکرولیک را برای نقاشی خود دارید توصیه می شود از پارچه های پنبه ای، پلی استری و جین استفاده نمایید.
ساده ترین روش نقاشی روی پارچه
برای نقاشی روی پارچه روش های مختلفی وجود دارد که ساده ترین آن به این صورت می باشد. البته لازم به ذکر است که برای حرفه ای شدن در این زمینه مانند تمام موارد دیگر نیاز به تمرین فراوان و مکرر می باشد.
مرحله اول: پارچه ی انتخابی شما برای اینکار باید کاملا تمیز باشد پس ابتدا آن را بشویید و به وسیله اتو آن را صاف کنید.
مرحله دوم: توصیه میشود یک مقوا بین پارچه و لایه ی پشتی آن قرار دهید تا در هنگام نقاشی رنگ پس ندهد. (وسایل مورد نیاز برای نقاشی روی پارچه)
مرحله سوم: طرح مورد نظر خود را که می خواهید بر روی پارچه منتقل کنید. ابتدا بر روی یک کاغذ کشیده و آن را پرینت بگیرید. سپس به وسیله کاربن های خیاطی طرح آن را روی پارچه انتقال دهید.
مرحله چهارم: حال به وسیله یک قلمو طرح کشیده شده را رنگ کنید. بهتر است قبل از رنگ کردن از یک لباس کار استفاده کنید تا از رنگی شدن لباستان جلوگیری شود.
مرحله پنجم: بعد از به پایان رسیدن مراحل کشیدن و رنگ آمیزی پارچه خود را به همان صورت به مدت دو روز قرار دهید تا خشک شود.
مرحله ششم: در این مرحله که آخرین مرحله ی کار شما است میتوانید بعد از خشک شدن کامل پارچه مدنظرتان آن را بر عکس کرده و روی طرح کشیده شده را اتو بزنید. (میتوانید روی طرح اصلی یک تکه پارچه بیاندازید و آن را نیز اتو نمایید. (مدرک نقاشی روی پارچه برای مهاجرت)
انواع تکنیک های نقاشی روی پارچه
در بالا نیز به این موضوع اشاره کردیم که برای نقاشی روی پارچه روش های متفاوتی وجود دارد. دوره های آموزش طراحی روی پارچه در مجتمع فنی تهران شعبه میرداماد کلیه ی این روش ها را به صورت تخصصی به شما آموزش می دهد. از جمله آن میتوان به این موارد اشاره کرد:
روش رنگ افشانی:
- در روش رنگ افشانی میتوان اینطور گفت که طرح ایجاد شده روی پارچه تا حدودی تصادفی می باشد. البته بهتر است بدانید با بیشتر شدن مهارت و تسلط شما در این امر، قادر هستید طرح مورد نظر خود را ایجاد نمایید. از جمله نکاتی که در این روش باید مورد توجه قرار گیرد. میتوان به این موارد اشاره کرد:
- جنس پارچه: جنس پارچه ی انتخابی در این روش باید قادر به جذب کامل رنگ باشد. پارچه های چلوار و پنبه ای مناسب ترین جنس برای انجام این عمل هستند.
- نوع رنگ مورد استفاده: برای این روش نقاشی روی پارچه، رنگ هایی که دارای پایه ساخت آب هستند مناسب ترین رنگ می باشند. به عنوان مثال: رنگ های آکرولیک یا گواش
- و ….
استنسیل:
- استفاده از این روش برای رنگ آمیزی روی پارچه به نسبت روش قبل با دوام تر می باشد و توصیه می شود بیشتر بر روی پارچه های نرم و صاف از آن استفاده گردد. از جمله رنگ هایی که برای استفاده در این تکنیک مناسب است میتوان به رنگ هاب آکرولیک و پوستری اشاره کرد. چرا که در زمان کوتاهی خشک میشوند. بهتر است در انجام این روش از پارچه های رنگ نشده استفاده کنید یا در صورتی که از پارچه های رنگی استفاده میکنید. سعی کنید رنگ آن را به گونه ای انتخاب کنید طرح شما در رنگ زمینه مشخص باشد.
روش رنگ آمیزی پارچه با رنگ ها و واکس های مخصوص پارچه
- میتوان گفت روش رنگ آمیزی با استفاده از رنگ ها و واکس های مخصوص به نوعی شامل روش های شست و شو می باشد. که در ادامه به آن اشاره می کنیم:
- شست و شوی پارچه های سبک: در روش شست و شوی پارچه های سبک از جمله موسلین، چلوار و … در ابتدا پارچه ی مد نظر را به طور کامل در رنگ قرار میدهید. بعد از چند دقیقه پارچه را از رنگ خارج کرده و رنگ و آب اضافی آن ار از بین ببرید. بهتر است بدانید در این روش برای محکم شدن پارچه ها از خمیر مخصوص یا آهار استفاده میکنند. در این روش طرح ها به شکل رگه رگه ایجا می شود که دائمی هستند.
- رنگ آمیزی پارچه های سفت و محکم: برای رنگ آمیزی پارچه های محکم و سفت مانند پارچه چلوار از چسب کاغذ دیواری استفاده می شود. به این صورت که ابتدا پارچه ی مد نظر را در جای مناسبی پهن کرده و چسب کاغذ دیواری را روی آن قرار می دهید. بعد از آن پارچه را که دارای یک لایه چسب است به دورن رنگ فرو کرده و اجازه میدهید. رنگ ها توسط چسب جذب شود. در آخر پارچه را از رنگ خارج میکنید. و با استفاده از ابزار های خاص طرح مورد نظر را روی آن به وجوذ می آورید.
سرفصلهای دوره
-
- یادگیری انواع چاپ دستی و انجام تمام تکنیک های چاپ بر روی پارچه های مختلف
- آموزش چاپ مهری باتیک نقاشی باتیک و گیره
- آموزش چاپ لینو بصورت تک رنگ و چند رنگ
- آموزش چاپ ترافارد
- آموزش تکنیک نقاشی روی پارچه بصورت دست آزاد
- آموزش چاپ منوپرینت
- آموزش تکنیک شیبوری
معرفی مدارک پایان دوره نقاشی روی پارچه(آموزش نقاشی روی پارچه)
مدرک کلاس نقاشی روی پارچه مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند. به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد. همچنین دانشپذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی اخذ نمایند