آموزش کامل انواع plc : PLC یا کنترلکننده منطقی برنامهپذیر، یک مفهوم مهم در عرصه برق و الکترونیک است که در زمینههای آموزش برق ساختمان یا فعالیتهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. در دنیای صنعت امروزی، کیفیت، دقت، و سرعت از اهمیت بالایی برخوردار هستند و هر محصولی که کیفیت و دقت بیشتری در تولید داشته باشد، محبوبیت بالاتری دارد. به همین دلیل، سیستمهای اتوماسیون صنعتی برای بهبود عملکرد محصولات ظهور کردهاند و PLCها به عنوان مغز اصلی این سیستمهای اتوماسیون عمل میکنند.
قبل از ورود PLC به صنعت، سیستمهای کنترلی از رلهها استفاده میکردند. این رلهها مسئول کنترل روشن و خاموش کردن دستگاهها بودند. اما با افزایش پیچیدگی، تعداد زیادی رله مورد نیاز بود که باعث مشکلاتی مانند استهلاک زیاد و پیچیدگی در عیبیابی میشد. ورود PLC باعث شد که سیستمهای کنترلی راهکاری کارآمدتر و کمهزینهتر برای صنایع باشند و به جایگاه مناسبی نسبت به سیستمهای کنترلی رله دست یابند.در این مقاله قصد داریم شما را به طور کامل با انواع پی ال سی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
معرفی کامل پی ال سی (plc)
مسائل کنترلی همواره یک چشمانداز مهم برای مهندسان برق و الکترونیک در صنایع و کشورهای مختلف بوده است. این چالش باعث شده که تجهیزات مختلفی که دارای سرعت و دقت بالایی هستند، تولید شوند تا بتوانند به درستی فرآیندهای صنعتی مختلف را کنترل کنند. این نیاز، با ظهور PLCها یا کنترلکنندههای منطقی قابل برنامهریزی، پاسخ داده شد. امروزه استفاده از PLCها باعث شده که فرآیندهای صنعتی هوشمندتر و خودکارتر شوند و نیاز به نیروی انسانی برای این فرآیندها به حداقل میزان خود برسد.
PLC ها عملکردی مشابه با یک کامپیوتر صنعتی دارند که به نوعی میتوان گفت برای کارکردن در شرایط دشوار طراحی شدهاند و کاربرد اصلی آنها در کنترل و سوئیچینگ فرآیندهای مختلف می باشد. امروزه انواع مختلفی از PLC در بازار موجود است که از مزایای بیشماری مانند قابلیت کنترل همزمان چندین عملیات بهرهمند هستند. این ویژگی منجر گشته تا پی ال سی ها در تمام فرآیندهای مرتبط با اتوماسیون صنعتی کاربرد داشته و مورد استفاده قرار گیرند.
انواع plc
مینی پی ال سی (Mini plc)
- همانطور که از نامش پیداست این نوع از پی ال سی ها دارای اندازه های کوچکی هستند از این رو بیشتر در پروژه های کوچک کاربرد دارند. از ویژگی های مینی پی ال سی میتوان به خروجی کمتر و محدودیت در ورودی ها اشاره کرد.
PLC مجتمع (Compact plc)
- در پی ال سی های مجتمع اجزای مختلف مانند خروجی، ورودی، پردازنده و منبع تغذیه در یک جعبه قرار گرفته است. خروجی و ورودی های این مدل از پی ال سی ها نسبت به مینی پی ال سی ها بیشتر بوده و به همین دلیل میتوان در پروژه های متوسط نیز از آن استفاده کرد. از پی ال سی های مجتمع میتوان در هوشمند سازی کارخانه ها نیز استفاده کرد
پی ال سی ماژولار (Modular plc)
- در ساختار پی ال سی های ماژولار، قسمت های اصلی از یکدیگر جدا هستند. اما میتوان در هنگام ساخت پی ال سی آن ها را کنار هم قرار داد. از ویژگی های پی ال سی ماژولار میتوان به قابلیت اضافه کردن تعداد زیادی خروجی و ورودی اشاره کرد، به طوری که با قدرت سی پی یو متناسب باشد.
PLC رک (Rack plc)
- در این مدل از plc کلیه ورود و خروجی ها به یک ماژول مرکزی که در پشت آن قرار دارد، متصل می شوند. از این مدل به دلیل برخورداری از تعداد زیادی ورودی و خروجی میتوان در پروژه های بزرگ مانند پالایشگاه و پتروشیمی استفاده کرد.
در چه صنایعی از PLC استفاده میشود؟
- صنایع سنگین (مانند کولرهای صنعتی)
- صنایع شیمیایی
- صنایع خودرو سازی
- صنایع پلاستیک سازی
- صنایع غذایی
- صنایع ماشینی
- خدمات ساختمانی
- و …..
چرا استفاده از انواع plc محبوبیت بالایی دارد؟
- plc ها قادرند یک مدار برنامه ریزی شده را قبل از استفاده در آزمایشگاه ها، تست و آزمایش کنند.
- پی ال سی ها از سرعت بالایی برخوردارند و در کنار آن انرژی کمتری را برای انجام فرآیندها صرف میکند.
- قبل از آنکه قفل plc ها باز شود، نمیتوان تغییراتی را در آن اعمال کرد.
- آموزش پی ال سی ها تنها برای استفاده در یک فرآیند برنامه ریزی نشده اند. بلکه میتوان با اعمال تغییر در برنامه پروسه های دیگر نیز از آن استفاده کرد.
- با کمک plc میتوانید به راحتی و با برنامه نویسی مجدد تغییرات مورد نیاز را در اعمال کنید.
- plc ها استهلاک مکانیکی ندارند از این رو طول عمر این قطعات بالا بوده و نیاز به تعمیرات و سرویس دوره ای ندارند.
- در صورتی که رایانه شما از حافظه بالایی برخوردار باشد با استفاده از plc میتوان صد ها کنتاکت را از طریق یک رله مورد استفاده قرار داد.
- استفاده از plc کمک میکند حجم تابلو فرمان کاهش پیدا کند.
- با کمک پی ال سی میتوانید انواع ورودی های دیجیتال، آنالوگ و فرکانس را بخوانید و استفاده کنید.
- پی ال سی ها بر خلاف مدارات رله کنتاکتوری منجر به ایجاد نویز های الکتریکی و صوتی نخواهند شد.
- با استفاده از plc میتوان در مصرف هزینه، لوازم و قطعات صرفه جویی کرد.
- با استفاده از پی ال سی می توانید با کمک برنامه های مخصوص آن نقص و اشکال در پروسه تحت کنترل را به سرعت پیدا کرده و اعلام کنید.
- استفاده از plc کمک میکند بتوانید به راحتی مدار های کنترل و فرمان را طراحی و اجرا کنید.
- و …
پی ال سی ها از چه اجزایی تشکیل شده اند؟
به طور کل پی ال سی ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند. اما اصلی ترین و مهم ترین قطعات به کار رفته در ساختار پی ال سی ها را میتوان موارد زیر دانست:
- منبع تغذیه که اصولا در کف PLC جاسازی شده
- واحد پردازنده ی مرکزی (cpu)
- حافظه RAM
- رابطه برنامه نویسی
- واحد ورودی و خروجی
- باطری بک اپ
- چراغ های PLC
- و ….
آموزش کامل انواع plc در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد
در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی در رابطه با پی ال سی ها در اختیارتان قرار دهیم. همانطور که بیان شد PLCها در دنیای امروز به یکی از اجزای جدایی ناپذیر فرآیند های صنعتی تبدیل شده اند. از این رو یادگیری و کسب اطلاعات در رابطه با این قطعات یکی از واجبات برای تمام مهندسان و تکنسین های برق است. از این رو توصیه میکنیم علاقه مندان به فعالیت در حوزه برق و الکترونیک نسبت به یادگیری این قطعات کاربردی اقدام نمایند. یکی از بهترین و تخصصی ترین مراکزی که به آموزش PLC پرداخته است، مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد می باشد که با اساتید مجرب و در محیطی حرفه ای تمام مهارت های مورد نیاز را به علاقه مندان آموزش داده و آن ها را آماده ورود به بازار کار میکند. از ویژگی های دوره پی ال سی مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ویژگی های دوره پی ال سی مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد
- مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد یکی از بهترین آموزشگاه برق در تهران است که پس از پایان دوره، به هنرجویان مدرک معتبر و دوزبانه ارائه می دهد.
- این مرکز دارای اعتبار بالایی است که از ویژگی های بهترین آموزشگاه برق است.
- کلیه مباحث مرتبط با پی ال سی از صفر تا صد به صورت تخصصی در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد به علاقه مندان آموزش داده می شود.
- اساتیدی که مباحث مرتبط با پی ال سی را آموزش میدهند دارای سابقه و تجربه بالایی هستند و در این زمینه فعالیت میکنند.
- یکی از برترین ویژگی های مجتمع فنی میرداماد، برگزاری دوره پی ال سی هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی می باشد.
- این مجموعه دارای یک فضای مجهز بوده و تجهیزات مورد نیاز در زمینه کار با پی ال سی را در اختیار هنرجویان قرار می دهد.
- و ….
معرفی مدارک پایان دوره آموزشی برق و الکترونیک
مدرک دوره برق و الکترونیک مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانش پذیر قرار گیرد. همچنین دانشپذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی اخذ نمایند.