آموزش کامل تحلیل بنیادی
آموزش کامل تحلیل بنیادی: تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)، روشی برای ارزش گذاری بر روی یک سهام است. در واقع تحلیل بنیادی، به دنبال، ارزش ذاتی سهام است. در تحلیل بنیادی، فاکتور ها و عواملی بررسی می شوند که به صورت بنیادی بر ارزش سهام تاثیر گذار است. هدف نهایی تحلیل بنیادی این است که اختلاف ارزش واقعی سهام را با قیمت کنونی در بازار به دست آورد.
بازه ی زمانی تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)
استفاده از تحلیل بنیادی، در سرمایه گذاری های بلند مدت کاربرد دارد. تحلیل گران بنیادی معتقدند که هر سهامی، در بلند مدت ارزش واقعی خودش را پیدا خواهد کرد. از این رو می توان با محاسبه ی ارزش ذاتی سهام، فرصت های سود آوری را در بازار بورس شناسایی کرد. در صورتی که سهامی، قیمتی پایین تر از ارزش واقعی و ذاتی خود داشته باشد، می تواند یک فرصت مناسب برای سرمایه گذاری باشد.
هدف از انجام تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)
هدف نهایی تحلیل بنیادی، تصمیم گیری برای خریدن و یا نخریدن سهم با توجه به قیمت فعلی سهام و ارزش ذاتی سهام است. در ارزیابی سهم ها باید عوامل بیرونی متعددی مانند: نرخ بیکاری، وضعیت صنعت مورد نظر، نرخ بهره و … مورد بررسی قرار بگیرد. برای بررسی شرکت و تخمین ارزش آن باید عواملی همچون: میزان سود و زیان خالص، درآمد های عملیاتی و غیر عملیاتی، حاشیه سود و میزان رشد در آینده، درآمد و دارایی، بدهی و … بررسی شوند.
مفهوم ارزش ذاتی (Intrinsic value)
اهمیت ارزش ذاتی در تحلیل بنیادی، قابل انکار نیست. تحلیل گران بنیادی، سهم ها را تحلیل می کنند تا به ارزش ذاتی سهام پی ببرند. سرمایه گذاران به دنبال سهم هایی هستند که قیمتی پایین تر از ارزش ذاتی خود داشته باشند تا با گذشت زمان، به سود آوری برسند. در واقع در بلند مدت، قیمت سهام، به ارزش ذاتی خود نزدیک می شود. اما دو نکته در اینجا حائز اهمیت است که عبارتند از:
- شاید مفروضات تحلیلی نادرست باشد و ارزش ذاتی سهام پایین تر از قیمت ارزش گذاری شده ی سهام باشد.
- شاید در طول زمان ارزش ذاتی شرکت تغییر کند (کاهش یابد) و سرمایه گذاران از این موضوع بی اطلاع بمانند.
ارزش و قیمت دو فاکتور مهم در تحلیل بنیادی
قیمت یک کالا، عددی است که کالا، به آن مقدار خرید و فروش می شود. اما ارزش یک کالا لزوما مساوی با قیمت کالا نیست. در بازار بورس نیز به همین گونه است: ممکن است ارزش سهمی هزار تومان باشد اما با قیمت صد تومان معامله شود. مسلما این سهم در آینده با افزایش قیمت مواجه خواهد شد. زیرا بر اساس اصول تحلیل بنیادی، سهم ها در بلند مدت، به ارزش ذاتی خود نزدیک می شوند.
تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis) در برابر تحلیل تکنیکال (Technical Analysis)
تحلیل بنیادی نیز همانند تحلیل تکنیکال، برای انتخاب بهترین سهم برای سرمایه گذاری استفاده می شود. البته که هر دو تحلیل با ریسک هایی مواجه هستند و عوامل پیش بینی نشده و اتفاقی می تواند در روند تحلیل ها، خلل ایجاد کند. اما این نکته را باید در نظر داشت که تحلیل بنیادی بر خلاف تحلیل تکنیکال، برای سرمایه گذاری های بلند مدت استفاده می شود. هیچ کدام از این دو تحلیل بر دیگری برتری ندارد.
مزایای آموزش کامل تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)
- استفاده از داده های مالی مستند که از ایجاد هرگونه تعصب بر اطلاعات خودداری می کند.
- امکان بررسی داده های متنوع و مختلف در بلند مدت
- برخورداری از محاسبه ی سیستماتیک که ارزش سهام را به صورت دقیق مشخص می کند.
- مناسب برای افرادی که دیدگاه بلند مدت و صبورانه ای برای سرمایه گذاری های ارزش مند دارند.
- جلوگیری کردن از تصمیم های هیجانی و آنی
- امکان تشخیص خطای بازار و جلوگیری از خرید سهم زیان ده
معایب تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)
- عدم وجود شاخصی که روند حرکت سهم به سمت ارزش ذاتی خود را نشان دهد.
- زمان بر بودن انجام تحلیل
- احتیاج به مطالعه و تحقیق گسترده بر یک سهم
- نیازمند بودن به اطلاعات به روز و جدید که در بعضی از موارد امکان پذیر نیست.
- وابسته بودن به اطلاعات که اطلاعات اولیه ی غلط می تواند مشکلات عظیمی در تحلیل ایجاد کند
- پر هزینه بودن تحلیل
- تحلیل گر احتیاج به اطلاعات مالی و اقتصادی آکادمیک برای انجام تحلیل دارد.
- عدم امکان استفاده از نتایج تحلیل در دیگر سهام ها
آموزش کامل تحلیل بنیادی را چگونه آغاز کنیم؟
وارد شدن به بازار های مالی مخصوصا بازار بورس، بدون دانش کافی، با ضرر های گسترده ای مواجه است. برای موفقیت در بازار بورس به وسیله ی تحلیل بنیادی، باید این نکته را مد نظر قرار داد که مباحث موجود در تحلیل بنیادی، بسیار گسترده و تخصصی هستند. برای یادگیری تحلیل تکنیکال، می بایست دوره های آموزشی را به صورت گام به گام از مقدماتی تا پیشرفته گذراند تا به مباحث مسلط شد. با آموزش دیدن و گذراندن دوره های آموزش کامل تحلیل بنیادی، می توانید سرمایه گذاری های سود آوری در بازار بورس داشته باشید.