آموزش کامل فارکس: با توجه به اینکه فعالیت های اقتضادی جهانی و همچنین تبادلات تجاری بین کشورها به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته و گسترده تر می گردند، و لازمه فعالیت در این بازارها و معاملات دارا بودن ارزهای مختلف جهانی می باشد، لذا بازار فارکس به عنوان بازار ارز بین المللی که در آن تجارت و معامله ارزهای مختلف جهان صورت می گیرد، از اهمیت ویژه ای برخوردار گشته است. چرا که بازار فارکس نقش قابل توجهی در تسهیل تجارت بین المللی و همچنین، معاملات و سرمایه گذاری ارزی، ایفا می نماید.
فارکس چیست؟
فارکس یا Foreign Exchange بازاری است که در آن ارزهای مختلف جهان به صورت مستقیم و بدون واسطه معامله شده و مورد خرید و فروش قرار می گیرند. این بازار در واقع بزرگترین بازار مالی جهان محسوب می گردد که در تمام طول هفته و به صورت 24 ساعته فعالیت می نماید و لذا در تمامی طول روز معامله گران می توانند در این بازار فعالیت داشته باشند. (کسب مدرک فارکس برای مهاجرت)
ویژگی های اصلی بازار فارکس
- بین المللی بودن بازار فارکس: فارکس یک بازار جهانی است که معامله گران فارغ از جغرافیایی خاص از سراسر جهان به آن دسترسی داشته و امکان معامله در آن را دارند.
- غیر متمرکز بودن بازار فارکس: فارکس دارای مکان فیزیکی متمرکز و خاص نبوده و معاملات و فرآیندهای مربوطه در آن به صورت الکترونیک انجام می پذیرد و لذا فارکس یک بازار غیرمتمرکز برای تجارت جهانی محسوب می گردد.
- 24 ساعته بودن بازار فارکس: همانگونه که پیش تر نیز اشاره شد، بازار فارکس در تمامی روزهای هفته و در طول 24 ساعت شبانه روز در دسترس و قابل استفاده می باشد.
چه کسانی در بارار فارکس فعالیت می کنند؟
شرکت کنندگان در بارار فارکس را می توان به سه دسته کلی به شرح ذیل تقسیم کرد:
- بانک ها و موسسات مالی: در واقع بانک ها و موسسات مالی نظر به سرمایه و امکان انجام معاملات با حجم مالی گسترده از اصلی ترین شرکت کنندگان در بازار فارکس محسوب می گردند. آن ها نه فقط برای انجام تراکنش های مالی بلکه برای ارائه بهینه خدمات ارزی به مشتریان خود نیز در این بازار حضور گسترده ای دارند.
- شرکت های بزرگ بین المللی و چند ملیتی: این گونه شرکت ها نیز به منظور مدیریت و کنترل بهینه تر ریسک معاملات ارزی و تجارت بین المللی از بازار فارکس استفاده می نمایند.
- سایر افراد حقیقی و حقوقی: در واقع هر فرد حقیقی و حتی هرشرکت حقوقی چه شرکت های بزرگ و حتی شرکت های کوچکتر نیز بنا به نیاز و حتی علاقه به فعالیت در بازار ارز جهانی، می توانند در بازار فارکس فعالیت نمایند.
ریسک های بازار فارکس
علیرغم اینکه فارکس فرصت های سودآوری زیادی برای معامله گران ایجاد می نماید، نظر به نوسانات قیمت ارز، بازار فارکس از بازارهای پر ریسک محسوب گشته و لذا معامله گران باید قبل از ورود به این بازار از آموزش های لازم بهرهمند شده و با جوانب مختلف و ریسک های این بازار آشنا گردند، تا با درک بهتر و اطلاعات بهینه نسبت به فعالیت در این بازار اقدام نمایند.
عوامل تاثیر گذار بر روی بازار فارکس
عوامل متعددی می توانند قیمت ارزها در بازار فارکس را متاثر سازند که در این میان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1- عوامل اقتصادی
عوامل اقتصادی از مهمترین عوامل متاثر کننده بازار فارکس می باشند، برخی از این عوامل شامل موارد ذیل هستند:
1-1- اخبار اقتصادی:
در واقع اعلام اطلاعات اقتصادی همانند نرخ بیکاری، رشد اقتصادی، فعالیت های صنعتی مختلف متاثر کننده اقتصاد در سراسر جهان می تواند بر قیمت ارزها تاثیر گزار باشد.
1-2- نرخ بهره:
نرخ بهره یکی از مهمترین عوامل متاثر کننده فارکس می باشد. افزایش نرخ بهره خصوصا در کشورهای قدرتمند و وسیع باعث افزایش ارزش پول آن کشور می شود چراکه سرمایه گذاران برای کسب سود بیشتر و بهره مندی از نرخ بالاتر بهره، علاقه بیشتری به انتقال پول خود به آن کشورها را پیدا می کنند و این امر سبب متاثر شدن بازار ارزهای مالی می گردد.
1-3- رشد اقتصادی:
رشد اقتصادی نیز همانند افزایش نرخ بهره بر ارزش یک ارز تاثیر مثبت داشته و سبب افزایش تقاضا برای محصولات و خدمات آن کشور با رشد اقتصادی شده و در نتیجه ارزش پول آن کشور نیز افزایش می یابد.
1-4- تورم:
تورم بر خلاف رشد اقتصادی و افزایش نرخ بهره تاثیر منفی بر ارزش ارز کشور مربوطه گذاشته و سبب کاهش ارزش پول آن کشور می گردد.
1-5- تراز تجاری:
تراز تجاری یک کشور نشان دهنده میزان واردات و صادرات آن کشور می باشد. اگر صادرات یک کشور بیشتر از واردات آن باشد، سبب افزایش ارزش پول آن کشور می گردد. زیرا مازاد صادرات باعث ورود هرچه بیشتر پول به آن کشور می شود.
2- عوامل سیاسی
عوامل سیاسی هم همچون عوامل اقتصادی بر بازار فارکس تاثیر می گذارند. در واقع این عوامل به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر ارزش یک ارز تاثیر گذاشته و بازار فارکس را متاثر می نمایند. در این میان می توان به برخی از این عوامل به شرح ذیل اشاره کرد:
2-1- رویدادهای سیاسی:
رویدادهای سیاسی من جمله انتخابات، جنگ، تروریسم و… می توانند بر بازار فارکس تاثیر بگذارند. برای مثال در صورت وقوع جنگ در یک کشور، ارزش پول آن کشور کاهش یافته و به طور کل سبب متاثر شدن بازار فارکس و ایجاد نوسانات ارزی می گردد.
2-2- سیاست های اقتصادی دولت ها:
سیاست های اقتصادی دولت ها مانند نرخ بهره، میزان مالیات و.. می توانند بر ارزش پول آن کشور تاثیر گذاشته و در نهایت بازار فارکس را نیز متاثر کنند.
2-3- سیاست ها ون اقدامات بانک های مرکزی:
اقدامات بانک مرکزی در عرضه پول نیز می تواند بر بازار فارکس تاثیر گذار باشد. به عنوانن مثال کاهش عرضه پول توسط بانک مرکزی یک کشور، باعث کاهش ارزش پول آن کشور می گردد.
3- عوامل دیگر متاثر کننده بازار فارکس
علاوه بر عامل های اقتصادی و سیاسی، عوامل دیگری نیز می توانند بازار فارکس را متاثر کنند که در این میان به برخی از این موارد به شرح ذیل اشاره می گردد:
3-1- روانشناسی بازار:
روانشناسی بازار نیز می تواند بر نوسانات قیمت ها در بازار فارکس تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر معامله گران به طور گسترده انتظار افزایش ارزش یک ارز را داشته باشند، ممکن است قیمت آن ارز افزایش یابد.
3-2- اخبار:
انتشار برخی اخبار خصوصا اخبار اقتصادی و سیاسی نیز می تواند بر بازار فارکس تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، انتشار خبر مثبتی در مورد یک کشور، باعث افزایش ارزش پول آن کشور می شود و در مقابل اخبار منفی سبب کاهش ارز پول آن ها می گردد.
3-3- جریان نقدینگی:
جریان نقدینگی نیز از سایر عوامل متاثر کننده بازار فارکس می باشد. برای مثال افزایش جریان نقدینگی به سمت یک ارز، باعث افزایش ارزش آن ارز می گردد. البته می بایست مد نظر داشت که این موضوع به شرایط اقتصادی و سیاسی هر کشور و همینطور شرایط جهانی نیز، بستگی دارد.
در نتیجه نظر به عوامل متعدد تاثیر گزار بر بازار فارکس؛ افرادی که در بازار فارکس فعالیت می نمایند می بایست با عوامل تاثیرگذار بر بازار فارکس آشنا بوده و به آنها توجه داشته باشند تا بتوانند تصمیمات معاملاتی آگاهانه تر و بهینه تری بگیرند.
تحلیل فارکس
در واقع تحلیل فارکس فرآیند پیش بینی نوسانات قیمت در بازار فارکس می باشد. معامله گران از تحلیل فارکس برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا یک جفت ارز را بخرند، بفروشند یا نگه دارند بهره می جویند. تحلیل فارکس می تواند به دو دسته اصلی به شرح ذیل تقسیم گردد:
1- تحلیل تکنیکال:
تحلیل تکنیکال بر داده ها و روندهای تاریخی قیمت ارزها تمرکز دارد و از الگوهای قیمت، اندیکاتورها و شاخص ها و سایر ابزارها برای پیش بینی حرکات قیمت استفاده می کند.
2- تحلیل بنیادی:
تحلیل بنیادی در وقاع بیشتر بر عوامل اقتصادی، سیاسی و سایر عوامل متاثر کننده قیمت ها تمرکز دارد و از عواملی مانند نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی، تورم و سیاست های پولی برای پیش بینی نوسانات و تغییرات قیمت استفاده می کند.
در نهایت، معامله گران می توانند از هر دو نوع تحلیل یا ترکیبی از هر دوی آنها برای پیش بینی نوسانات و روند قیمت ها در بازار فارکس استفاده نمایند.
معرفی مدارک پایان دوره آموزش کامل فارکس
مدرک دوره آموزش کامل فارکس مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد.