آموزش کامل گوهرشناسی: رشته گوهرشناسی، رشته ای است که به شناسایی، ارزیابی و تحلیل سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی می پردازد. گوهرشناسان به کمک ابزار های مخصوص و دانش تخصصی خود، سنگ ها را مورد بررسی قرار می دهند تا بتوانند ارزش و خالص بودن آن را ارزیابی کنند. شایان ذکر است که این گوهر ها در صنعت جواهرسازی مورد استفاده قرار می گیرند. افراد علاقه مند به این حوزه می توانند در دوره های مرتبط با گوهرشناسی شرکت کنند تا صفر تا صد آن را آموزش ببینند. در این مقاله، به توضیحاتی درباره رشته گوهرشناسی پرداخته می شود.
اصول اولیه گوهرشناسی
گوهرشناسی بر پایه چند اصل می باشد که به گوهرشناسان کمک می کنند تا با دقت به شناسایی گوهر ها بپردازند و همچنین، ارزش و کیفیت آن ها را تعیین کنند. در قسمت زیر به چند اصل گوهرشناسی اشاره شده است:
-
شناسایی و دسته بندی:
در اولین مرحله که شناسایی و دسته بندی می باشد، گوهرشناسان از اصول و مراحلی از جمله میکروسوپ استفاده می کنند تا ساختار داخلی یا سطحی گوهر را بررسی کنند. همچنین، از تست های ساده فیزیکی و یا شیمیایی، برای تشخیص و دسته بندی استفاده می کنند. (بازارکار گوهرشناسی)
-
ارزیابی کیفیت:
برای ارزیابی کیفیت عوامل مختلفی وجود دارد که به طور مثال می توان گفت که رنگ یکی از ویژگی های اصلی برای ارزیابی گوهرها است که ممکن است به خاطر وجود عناصر شیمیایی در ساختار مولکولی آن ها تغییر کند. یکی دیگر از ویژگی های مهم در ارزیابی کیفیت، تمرکز بر شفافیت و براقیت گوهر است. بنابراین، ارزیابی کیفیت گوهرها به دقت در تحلیل همه این ویژگی ها انجام می شود. (آموزش آنلاین گوهرشناسی کاربردی)
-
سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی:
تفاوت های سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بر اساس ویژگی هایی از جمله رنگ، میزان شفافیت، خالصیت و … قابل تشخیص است. شایان ذکر است که از سنگ های قیمتی مانند الماس، بیشتر در صنعت جواهرسازی استفاده می شود.
-
محل استخراج گوهر ها:
محل استخراج گوهر نقش بسیار مهمی در ارزش آن دارد. به طور مثال، برخی مکان ها شهرت خاصی در این زمینه دارند که همین موضوع باعث می شود ارزش گوهر افزایش داشته باشد. همچنین، استخراج گوهرها از مناطقی که نسبت به سایر مناطق کمیاب و نادر هستند بر ارزش گوهر تاثیر بسیاری دارند. بنابراین، محل استخراج گوهر بر ارزش گوهر تاثیر دارد.
-
کاربردها و موارد استفاده:
از گوهر ها در صنایع مختلفی استفاده می شود. استفاده اصلی گوهر ها در صنعت جواهرسازی می باشد که از آن می توان در تزئیین انگشتر، گوشواره، دستنبند و … به کار برد. از موارد استفاده دیگر آن ها می توان به صنعت الکترونیک، زیبایی و … اشاره کرد. (دوره آنلاین گوهرشناسی)
روش های شناسایی انواع گوهر
جهت شناسایی گوهر می بایست تحلیل و بررسی های متعددی، من جمله تحلیل خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و غیره صورت پذیرد. بررسی دقیق مشخصات مذکور سبب می گردد تا گوهرشناسان بتوانند با دقت بیشتری گوهر مد نظر خود را شناسایی و ارزیابی کنند. لذا در این میان روش ها و ابزار های گوناگونی جهت شناسایی هر چه بهتر گوهر ها، به کار گرفته می شود که متعاقبا به برخی از آن ها اشاره می گردد:
-
استفاده از میکروسکوپ:
یکی از رایج ترین روش ها و ابزار شناسایی گوهر ها، استفاده از میکروسکوپ می باشد. میکروسکوپ ها می توانند به گوهرشناسان کمک کنند تا ساختار داخلی گوهر را بررسی کنند و وجود هرگونه ناخالصی یا آسیب را تشخیص دهند. این امر غالبا از طریق میکروسکوپ های مخصوص، به ویژه میکروسکوپ های نوری و میکروسکوپ های مجهز، صورت می پذیرد.
-
اندازه گیری خصوصیات فیزیکی:
اندازهگیری خصوصیاتی فیزیکی گوهر از اهمیت فراوانی برخوردار است. برای مثال برای ارزیابی بهینه گوهر ها خصوصیات فیزیکی آن ها مانند سختی، چگالی، شکل و ساختار سطحی آن ها، مورد بررسی قرار می گیرد.
-
طیف سنجی:
طیف سنجی به گوهرشناسان کمک می کند تا بتوانند با دقت بهتری ترکیب شیمیایی گوهر را تعیین کنند و همچنین آن را با دیگر گوهرها مقایسه کنند. جهت انجام این امر معمولا از اسپکتروسکوپ ها برای تحلیل پراکندگی نور در گوهرها و شناسایی ویژگی های نوری آن ها، استفاده می گردد. (آموزش سنگ شناسی های با ارزش)
-
آزمون های شیمیایی:
استفاده از آزمون های شیمیایی برای تعیین مواد موجود در گوهرها و شناسایی اجزای شیمیایی آن ها اهمیت قابل توجهی دارد. انواع مختلفی از آزمون های شیمیایی برای شناسایی گوهرها مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از این آزمون ها ساده هستند و می توان آنها را با تجهیزات ساده تری انجام داد. اما برخی دیگر از این آزمون ها پیچیده تر می باشند و می بایست توسط متخصصان با تجهیزات دقیق تری انجام گردند.
-
مقایسه با استانداردها:
یکی دیگر از روش های شناسایی گوهرها، مقایسه خصوصیات و ویژگی های مختلف گوهر مورد نظر با استانداردهای قبول شده توسط گوهرشناسان می باشد. شایان ذکر است روش مقایسه با استانداردها معمولاً در کنار سایر روش های شناسایی گوهرها مورد استفاده قرار می گیرد. این روش می تواند به گوهرشناسان کمک کند تا شناسایی گوهر را بر حسب استاندارها تأیید نمایند و همچنین در صورت نیاز، روشهای شناسایی دیگری را نیز مورد استفاده قرار دهند تا بتوانند ارزیابی بهینه تری از گوهر ها بر حسب استاندارهای مورد تایید گوهرشناسان داشته باشند.
به طور کلی، استفاده از ابزارها و روش های گوناگون شناسایی گوهر ها در کنار هم سبب می گردد تا گوهر ها با دقت بیشتری شناسایی و ارزیابی شده و ویژگی ها متعدد آنها به صورت بهینه تری مورد بررسی قرار گیرد.
آموزش کامل گوهرشناسی در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد
از زمان های گذشته تا به الان، انواع گوهرها در صنایع مختلف از جمله جواهر سازی ارزش بسیاری داشته اند. همانطور که در این مقاله عنوان شد، رشته گوهر شناسی، به مطالعه و تحلیل سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی می پردازد. بنابراین، اگر به رشته گوهرشناسی علاقه مند هستید، می توانید در دوره های آموزش کامل گوهرشناسی شرکت کنید تا با کسب دانش و مهارت در این حوزه، وارد بازار کار شوید. همچنین، بعد از گذراندن این دوره ها می توانید شرکت خودتان را راه اندازی کنید و به درآمد بسیاری برسید.
ممکن است سوال برایتان پیش بیاید که کدام مرکز آموزشی برای یادگیری صفر تا صد گوهرشناسی مناسب است؟ در جواب به این سوال می توان گفت که یکی از شناخته شده ترین مراکز آموزشی برای دوره های آموزش کامل گوهرشناسی، مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد می باشد. علاقه مندان با شرکت در دوره آموزش جامع گوهرشناسی در مجتمع فنی میرداماد، صفر تا صد آن را آموزش می بینید و بعد از پایان دوره، مدرک معتبر و قابل ترجمه رسمی، مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه دریافت می کنند.
معرفی مدارک پایان دوره آموزش کامل گوهرشناسی
مدرک دوره آموزش کامل گوهر شناسی مجتمع فنی تهران، قابل ترجمه رسمی، مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد.