انواع روش های مخراج کاری و کاربرد آن در صنعت طلا و جواهر
انواع روش های مخراج کاری و کاربرد آن در صنعت طلا و جواهر: مخراج کاری یکی از مراحل ساخت طلا و جواهر می باشد که می توان گفت این مرحله، مهم ترین گام در ساخت طلا و جواهر است. چرا که همه زیبایی کار بسته به چگونگی سوار کردن جواهر بر روی پایه دارد. از آنجایی که پایه کار ها با هم متفاوت است بنابراین مخراج کار ها برای اتصال یا سوار کردن جواهر روی فلز از روش ها و تکنیک های مختلفی استفاده می کنند. به طور کلی با توجه به نوع سنگی که یک مخراج کار قصد دارد آن بر روی پایه نصب کند، روش مخراج کاری آن نیز متفاوت است. در ادامه شما را با انواع روش های مخراج کاری طلا و جواهر آشنا خواهیم کرد.
روش های مخراج کاری طلا و جواهر
انواع روش های مخراج کاری برای سنگ های ریز
- قلم خور
- چنگی
- ریلی
- کاسه ای
روش های مخراج کاری برای سنگ های درشت
- صورت دیواره ای
- چنگی
- نبشی
آشنایی با پایه های مختلف در مخراج کاری
پایه کانالی (Channel)
- پایه کانالی از جمله پایه هایی می باشد که بیشتر برای جواهراتی با تراش گرد، کاربرد دارد. در این صورت از نگین هایی که در معرض آسیب قرار دارند، محافظت می شود.
پایه سنگفرشی (Pave)
- پایه سنگفرشی، پایه ای است که از آن برای نشاندن سنگ های ریز استفاده می کنند. به این صورت که در یک انگشتر، الماس های ریز و هم اندازه به صورت سنگفرش در کنار هم قرار گرفته اند. می توان گفت که عملیات سوار کردن سنگ بر روی پایه سنگفرشی نسبت به دیگر پایه ها سخت تر است. به همین دلیل این شیوه تاثیر زیادی بر قیمت نهایی کار می گذارد.
پایه چنگه ای (prong)
- در این نوع پایه، بیشتر توجه به نگین است نه خود پایه. به این صورت که پایه چنگه ای طوری طراحی شده که از نگین به خوبی محافظت کند و موجب شود که نور به اندازه کافی روی الماس بتابد تا درخشش بیشتری داشته باشد. لازم به ذکر است که مخراجکاری بر روی پایه چنگه ای در مقایسه با دیگر شیوه ها ساده تر است.
پایه چنگه ای وی شکل
- نوعی از پایه چنگه ای می باشد که از بالا به صورت وی شکل است. از پایه وی شکل برای سنگ ها و جواهرات زاویه دار، جواهراتی با برش مربعی شکل و الماس هایی با نوک های گلابی شکل، استفاده می شود. (آموزش فروشندگی حرفه ای)
پایه دیواره ای یا حفره ای (Bezel)
- پایه دیواره ای همان طور که از نامش پیداست به گونه ای طراحی شده است که به طور کامل اطراف جواهر را پوشش می دهد. در این نوع پایه، گاهی فلز به صورت نیمه، اطراف نگین را احاطه می کند که به آن پایه نیمه دیواره ای می گویند.
پایه خوشه ای (cluster)
- پایه خوشه ای به گونه ای طراحی شده است که در آن سنگ ها در چند سطح و با اختلاف ارتفاع نصب می شوند.
پایه بالرین (Ballerina)
- پایه بالرین به گونه ای طراحی شده است که همانند دامن بالرین مخروطی شکل است. یک مخراج کار هنگام استفاده از این نوع پایه باید سنگ های مخروطی شکل را به دور یک مرکز فرضی شکل بچیند. همچنین محل قرار گیری سنگ باید دارای عمق کافی نیز باشد تا جواهر به خوبی محافظت شود.
پایه مهره ای (Bead)
- هنگامی که الماس ها در فاصله کم از هم دیگر قرار گرفته باشند، به اصطلاح به آن پایه مهره ای گفته می شود. نگین هایی که در این پایه استفاده می شود، نگین های بزرگ و برجسته می باشند. مخراج کار با ایجاد تنوع در اندازه سنگ ها و اندازه پایه می تواند مدل های زیبا و خلاقانه ای را ایجاد کند.
کاربرد مخراج کاری در صنعت طلا و جواهر
مخراج کاری مهم ترین بخش در فرآیند ساخت طلا و جواهر می باشد. از این رو آموزش آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. هنر مخراج کاری، هنری است که انجام آن نیاز به دقت و مهارت های خاصی دارد و تنها یک مخراج کار حرفه ای است که می تواند این کار را به درستی انجام دهد. بنابراین بخش زیادی از زیبایی ظاهری طلا و جواهرات به نحوه نصب و یا سوار کردن سنگ ها و نگین های قیمتی روی پایه بستگی دارد، که این کار را تنها یک مخراج کار حرفه و زبردست می تواند انجام دهد و در آخر می توان نتیجه گرفت که مخراج کاری هنری است که بیشترین کاربرد را در فرآیند ساخت طلا و جواهر دارد.
کلاس آموزش مخراج کاری در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد
- تمامی علاقه مندان به هنر طلا و جواهر
- تمامی کاسبان در صنعت طلا و جواهر
- طراحان طلا و جواهر
- و ….
تمامی مخاطبانی که گفته شد، می توانند با شرکت در دوره های مخراج کاری در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد، از صفر تا صد مطالب مخراج کاری و مهارت های لازم در این صنعت را از جمله توانایی انجام روش های پرداخت کاری، آشنایی با انواع قلم ها و کاربرد های آن، توانایی بررسی درجه سختی سنگ ها، توانایی سوار کردن انواع سنگ بر روی فلزات، توانایی سوار کردن سنگ بر روی پایه، مهارت کار با انواع ابزار های مخراج کاری، آشنایی با روش ها مختلف سوار کردن سنگ ها بر روی پایه و …. را آموزش ببینند.
دوره های مرتبط به دپارتمان گوهرشناسی و طلا و جواهر در مجتمع فنی تهران (میرداماد)
- آموزش مخراج کاری (دوره مخراجکاری) مرصع کاری
- تکنیکهای آموزش ساخت طلا و جواهر
- پکیج جامع طلا و جواهر (مدلسازی و طراحی، گوهرشناسی، فروشندگی، برندینگ و بازاریابی اینترنتی)
- پکیج جامع فروش حرفه ای طلا و جواهر (گوهرشناسی و فروشندگی)
- روانشناسی و فروشندگی حرفه ای طلا و جواهر
- آموزش گوهر شناسی کاربردی (دوره گوهر شناسی)
- آموزش طراحی طلا و جواهر با نرم افزار ماتریکس MATRIX
- آموزش طراحی دستی طلا و جواهر
معرفی مدارک پایان دوره انواع روش های مخراج کاری و کاربرد آن در صنعت طلا و جواهر
مدرک دوره مخراجکاری مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد. همچنین دانش پذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی اخذ نمایند.