با اصول طراحی فضای سبز آشنا شوید!(دوره تخصصی طراحی فضای سبز)
با اصول طراحی فضای سبز آشنا شوید!(دوره تخصصی طراحی فضای سبز): امروزه اولین چیزی که با ورود به محیط یک فضای اداری، مسکونی یا در سطح شهر، توجه ما را به خود جلب میکند. چگونگی طراحی فضای سبز است. این موضوع به قدری اهمیت دارد که بر روحیه و شادابی افراد جامعه نیز اثرگذار است و رشته جدا و تخصصی در دانشگاه ها به آن اختصاص داده شده است. در این مقاله قصد داریم شما را با اصول طراحی فضای سبز آشنا کنیم. البته برای کسب تخصص و آشنایی کامل با این رشته لازم است در دوره تخصصی طراحی فضای سبز شرکت کنید.

آشنایی با انواع فضای سبز
ابتدا بهتر است با معنی و مفهوم طراحی فضای سبز آشنا شوید. به طور کل میتوان گفت به محوطه بزرگی که با درخت، درختچه، گل و چمن تزیین شده باشد، فضای سبز گفته میشود. طراحی فضای سبز بیشتر در شهرهای پر جمعیت مانند تهران کاربرد دارد. فضای سبز در مناطق شهری به چهار دسته تقسیم میشود. این بخش ها را میتوان اینگونه تعریف کرد:
معرفی فضای سبز عمومی
- فضای سبز عمومی، به قسمتی از مجتمع های مسکونی و یا اداری گفته میشود، که در شادابی و کاهش استرس افراد اثرات بسیاری دارد. میتوان زیبایی و رعایت اصول طراحی فضای سبز را از میزان علاقه و اشتیاق مردم به آن فضا متوجه شد. به طور کل بخش های تشکیل دهنده فضای سبز عمومی شامل بلوک ها، بام، حیاط خلوت یا حیاط پشتی و حیاط اصلی دانست.
معرفی فضای سبز نیمه خصوصی
- این فضای سبز را بیشتر میتوان در مراکز آموزشی، بیمارستان ها، سازمان های اداری، نظامی و … مشاهده کرد. فضای سبز نیمه خصوصی از انواع فضای سبز شهری محسوب میشود. اما میتوان بیان کرد این قسمت بیشتر توسط کارمندان این سازمان ها یا مراجعه کننده ها مورد استفاده قرار میگیرد.
معرفی فضای سبز خیابانی
- همانطور که بدون شک از نامش مشخص است به قسمتی از فضای شهری مانند پیاده رو، بزرگ راه ها و … فضای سبز خیابانی گفته میشود. اگر این قسمت طبق اصول و قواعد طراحی شود میتواند تاثیر چشم گیری در کاهش آلودگی هوا داشته باشد. علاوه براین ظاهری زیبا و دلنشین در محیط شهر ایجاد میگردد.
معرفی فضای سبز خصوصی
- بارها خانه هایی را مشاهده کرده اید که به اصطلاح ویلایی بوده و دارای باغچه ای در حیاط خود هستند. به این فضا، فضای سبز خصوصی گفته میشود و همانطور که از تعریفش نیز مشخص است این فضا تنها توسط مالکین مورد استفاده قرار میگیرد.
با اصول طراحی فضای سبز آشنا شوید!
- رعایت اصل یکپارچگی
- رعایت اصل تعادل
- رعایت اصل هماهنگی و توجه به ایجاد هارمونی در فضا
- اصل انتخاب و استفاده از رنگ مناسب
- ای[اد گذر مناسب در فضا که به عوامل مختلفی بستگی دارد.
مراحل اجرای محوطه سازی
- ابتدا لازم است زمین یا فضایی که قرار است، محوطه سازی را در آن انجام دهید از تمام جوانب بررسی کنید. مانند میزان مساحت، نوع خاک، کاربری مدنظر و ….
- بعد از انجام بررسی های لازم میتوانید یک نقشه کلی از موقیعت زمین و منابع طبیعی و غیر طبیعی آن ترسیم کنید.
- سپس با توجه به نیاز محیط و کارفرما باید لیستی تهیه کنید و اولویت های مراحل اجرا را در آن یادداشت کنید. اینکار کمک میکند بر بودجه مصرفی خود نظارت داشته باشید.
- بعد از انجام مراحل قبل میتوانید نقشه کلی زمین و فضای سبز خود را به طور دقیق طراحی کنید.
- در آخر لازم است بر کلیه عملیات انجام شده نظارت کنید تا در صورت ناقصی یا وجود عیب و ایراد نسبت به رفع آن اقدام فرمایید.
طراحی فضای سبز چه نقشی در ساختمان ها دارد؟
مدت هاست فضای سبز و زیبایی محیط اطراف توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. این هنر مدت طولانی است که مورد استفاده قرار میگیرد و امروزه روش های جدید و پیشرفته ای به این منظور روی کار آمده است. به عبارتی زندگی شهر نشینی، پیشرفت تکنولوژی و علم منجر گردیده افراد جامعه از فضای سبز و طبیعت فاصله بگیرند. از این رو با هدف بهبود کیفیت زندگی، رشته ای با نام طراحی فضای سبز روی کار آمد و کمک کرد شهرنشینان با فضای سبز در ارتباط باشند و به عبارتی در تعامل باهم قرار گیرند.
امروزه در محوطه بیشتر ساختمان ها و مراکز اداری یا مسکونی فضای سبز زیبا و دلنشینی را مشاهده میکنیم. ایجاد فضای سبز و کاشت گل و گیاه در رفع هوای آلوده نیز اثر گذار است. از جمله اثرات مثبت طراحی فضای سبز در ساختمان ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی اصولی فضای سبز در کاهش استرس و مشکلات افراد ساکن در ساختمان اثرگذار است.
- طراحی اصولی فضای سبز میزان گرمای محیط ساختمان را کمتر میکند.
- با طراحی اصولی فضای سبز میتوان از ایجاد آلودگی صوتی در محیط جلوگیری کرد.
- طراحی فضای سبز تاثیر چشم گیری در کاهش آلودگی هوا در شهرهایی مانند تهران دارد.
- وجود فضای سبز تاثیر مثبتی بر اثرات گازهای گلخانه ای بر عهده دارد.
- ایجاد فضای سبز منجر میشود میزان دی اکسید کربن موجود در محیط جذب شود و به اکسیژن تبدیل شود.

دوره تخصصی طراحی فضای سبز
طراحی فضای سبز یکی از رشته های جذاب و هیجان انگیز است که نمیتوان در قالب یک مقاله به معرفی و بیان اصول آن پرداخت. علاقه مندان به این رشته پر طرفدار میتوانند در دوره های آموزش تخصصی فضای سبز در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد شرکت کنند. با شرکت در این کلاس ها میتوانید از اساتید مجرب و کارآزموده بهره ببرید و تمام اصول و قواعد این رشته را بیاموزید. همچنین در پایان دوره مدرک معتبر و دوزبانه دریافت میکنید و میتوانید به عنوان یک فرد حرفه ای وارد بازار کار شوید.
دوره های معماری مجتمع فنی تهران (میرداماد)
- Final Design Studio (پایان نامه)
- مهارت ارتباط با کارفرما
- آنالیز اجرایی معماری داخلی (متره برآورد)
- آموزش طراحی معماری و دکوراسیون داخلی(مقدماتی)
- دوره طراحی معماری و دکوراسیون داخلی(متوسط)
- کلاس طراحی معماری و دکوراسیون داخلی(پیشرفته)
- عکاسی معماری و معماری داخلی و هنرهای تجسمی
- طراحی فضای سبز و محوطه سازی ( پیشرفته)
- طراحی فضای سبز و محوطه سازی ( مقدماتی)
- بازاریابی معماری و طراحی داخلی در شبکه های اجتماعی
- چیف آرشیتکت
- طراحی نما با اصول ضوابط شهرداری
- پکیج طراحی دکوراسیون داخلی از مقدماتی تا پیشرفته همراه با مدرک City & Guilds
- اتوکد
- آموزش Object Design دوره طراحی مبلمان داخلی
- آموزش اسکچاپ (دوره SketchUp) کلاس اسکچاپ
- پتینه دکوراتیو ساختمان و مبلمان
- آموزش اسکیس و راندو (دوره اسکیس و راندو)
- Post Production
- ۳Dmax – V-ray
- نورپردازی در دکوراسیون داخلی
- Design Studio(چیدمان در طراحی)
- تاریخچه معماری داخلی (سبک شناسی)
- آشنایی با متریال های کاربردی معماری داخلی (شناخت مواد و مصالح)
- مهارت های ترسیمی و استانداردهای داخلی (نقشه کشی )
- طراحی مفهومی (درک معماری)
معرفی مدارک پایان دوره آموزش طراحی فضای سبز
مدرک دوره معماری مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد. همچنین دانشپذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی اخذ نمایند.