مدیر موفق، تیم ارزشمند
به تفاوت های فردی احترام بگذارید!
مدیر موفق، تیم ارزشمند: «همه ی ما باید فرهنگ احترام به دیگران را ارتقاء دهیم، فرهنگی که به تفاوت های فردی و ارزش های هر شخص اهمیت می دهد.» «پرنس ادوارد»
پدری در خانواده را در نظر بگیرید که چند فرزند دارد و از آن ها انتظار دارد که مانند یک تیم عمل کنند. اما در عوض، این قدر آگاهی دارد که درک کند همه ی آن ها باهم تفاوت دارند و اگر با آن ها مانند یک تیم رفتار کند و قوانین یکسانی را برای ایشان اعمال کند با مشکل مواجه خواهد شد، البته منظور قوانین انضباطی و کلی نیستند. او باید بتواند با تفاوت های فردی آن ها کنار بیاید و به این تفاوت ها احترام بگذارد و بتواند در هر دو حالت جداگانه و گروهی با آن ها کار کند.
تیم شما هم همین طور است. بعضی از اعضا با سرعت کار می کنند و بعضی دیگر نه. به بعضی ها باید سرعت دهید و از بعضی ها باید سرعت را بگیرید. برخی با لبخند به سرکار می آیند، برخی ها را بهتر است هنگام صبح به سراغشان نروید، برخی بسیار خوب از عهده ی کار کردن با ابزار جدید برمی آیند و برخی دیگر نه. (قانون 2) و گفته ی« بلبین» را بخوانید و ببینید هر یک از اعضای تیم چیزی خاص برای ارائه کردن دارند و این تفاوت هاست که باعث می شود تیم بسیار خوبی داشته باشید.
ادامه به تفاوت های فردی احترام بگذارید!
در مورد فرزندان؛ پدر اگر بخواهد کاری سریع انجام شود، می داند از کدام یک کمک بخواهد و اگر انجام کاری نیاز به سرعت کمتری داشته باشد دیگری را صدا می زند. البته، این به معنای این نیست که هرکس هر کاری میخواهد بکند. شما قوانین انضباطی را رعایت کنید، انتخاب شغل و وظیفه ی افراد و انتخاب شخص مناسب برای انجام هر کار باشماست. خدا را شکر که همه با هم فرق داریم- تصور دنیایی که تمام انسان هایش مانند هم بودند هولناک است- و این تفاوت هاست که یک تیم خوب را ارائه می کند و یک تیم می توانند به طور مؤثر و کارآمد با هم کار کنند.
پس اگر در حال اداره ی یک تیم فروش هستید و بیشتر اعضا افراد تیزبین و مناسبی هستند، اما یکی از آن ها در گفتگو و معاشرت با مشتریان بهتر عمل می کند، درحالی که دوست دارد لباس های معمولی و ساده بپوشد، فوراً برچسب بد یا خوب به او نزنید، بلکه نتایج کار و دستاوردهای او را ببینید و قضاوت کنید.
روش کسب و کار خود را با هر یک از اعضای تیم وفق دهید!
مدیر موفق، تیم ارزشمند: «شما منحصر به فرد هستید، مهارت های ویژه ای دارید که نیاز های شرکت یا سازمان خود را برآورده می کنید و مهارت هایی دارید که رؤسایتان را جذب کرده اند، همچنین روش و سبک کار کردنتان با دیگران به شکل الگویی در زندگی شما درآمده است و تا وقتی که سبک و روش کارتان نیازهای سازمان و اعضایش را برآورده کند شما موفق خواهید بود.» «استفان سی. ریف»
القای روش و سبک کارتان به این معنا نیست که آدم متلون و دمدمی ای باشید، بلکه به این معناست که نسبت به تک تک افراد تیم خود که با آنها مشغول به کار هستید حساس باشید. شاید افراد برونگرایی در تیم شما هستند که دوست دارند درجلوی جمع مورد تشویق و تمجید قرار بگیرند، یا اعضای درونگرا و ساکت تری که اگر جلوی جمع مورد تشویق قرار گیرند، از خجالت خواهند مرد، آن ها ترجیح می دهند به طور خصوصی ستایش شوند. اینجاست که روش و سبک خود را بدون تغییر پوست خود، یا شخصیت خود عوض کرده اید.
ادامه روش کسب و کار خود را با هر یک از اعضای تیم وفق دهید!
یکی از اعضای تیمی در شرکتی معتبر- یکی از اعضای خوب- کارش را بسیار خوب انجام می دهد اما حاضر نیست در جمع مورد تشویق قرار گیرد. او حاضر است هرکاری انجام دهد تا حضور نداشته باشد و مدیر باید هر شش ماه یک بار که قرار است عملکرد اعضاء ارزیابی شود، روشش را برای او تغییر دهد. از طرف دیگر، عضوی در تیم هست که هر روز صبح با سلام و احوالپرسی گرم در مورد وضعیت عملکردش از مدیر سؤال می کند.
اگر مدیر اجازه می داد، او هر روز از او پاداش می خواست. هردوی این اعضا کارشان را به خوبی انجام می دهند- اگر این طور نبود، آن ها در تیم نبودند- اما طرز رفتار با آن ها متفاوت است. مدیر به هردوی آن ها برای انجام کار نیاز دارد و برای بهره مندی ایده آل از آن ها، باید رفتارش با آن ها متفاوت باشد. به همین صورت، برخی از افراد دوست دارند تنها رها شوند تا فرصتی پیدا کنند و کار را انجام دهند، آن ها اگر به کمک نیاز داشته باشند به شما خواهند گفت.
گاهی برخی افراد دوست دارند شما در انجام کار راهنماییشان کنید و اجرای پروژه های خاصی را از آن ها بخواهید. البته، این گونه افراد را بیش از حد کنترل نکنید، چون دچار استرس می شوند و نمی توانند درست کار کنند، همین طور گروه اول را رهای رها نکنید، چون آن هم نتیجه خوبی ندارد. به افراد فکر کنید. فکر کنید به چه چیز نیاز دارند و چه چیز موجب برانگیختن انگیزه در آن ها می شود و سبک مدیریت خود را با توجه به این دانسته ها تغییر دهید.
نقش دیگران را درک کنید!
مدیر موفق، تیم ارزشمند: مدیران تصور می کنند که برای این که یک مدیر خوب باشند، فقط کافی نیست که بتوانند کارهای مربوط به خودشان را انجام دهند، بلکه باید کارهای مربوط به دیگران را نیز به خوبی انجام دهند، اگر بهتر از آن ها نمی توانند، حداقل مانند آنها انجام دهند. در تصوراتشان این است که درمواقع اضطراری به کمک آنها بروند تا همه چیز به خوبی پیش برود، اما اگر قرار باشد که آنها به جایشان باشند چه کسی وظیفه ی خودشان را انجام دهد؟ پاسخ این است: هیچ کس
مهم این است که بدانید تمام این کارهای مختلف به چه صورتی انجام می شوند و در چه رابطه ای هستند، اما نیازی نیست دقیقاً از طرز عمل آن ها اطلاع داشته باشید. نیازی نیست هنگام بروز بحران شما کارهای مخصوص هر یک از کارمندان را که به طور جداگانه و بنا به تخصص به آن هاواگذار شده است انجام دهید. شما در جایگاه خود، مدیریت، باقی بمانید. برای درک و فهم این نقش، بهتر است ببینید چه چیز می تواند مشکل را برطرف کند. اما نیازی نیست درست مثل اعضای تیم خود کار کنید. چیزی مانند حفاظت از سگها و پارس کردن خودتان- شما باید بدانید کار سگ نگهبان چیست- اما نیازی نیست خودتان به دنبال شخص جنایتکار بروید و گازش بگیرید.
ادامه نقش دیگران را درک کنید!
گاهی اوقات، شما شخص متخصصی را استخدام می کنید تا کاری را انجام دهد که شما نمی دانسته اید آن را از کجا شروع کنید. شاید شما مدیر یک بخش کشاورزی باشید، اما نیازی نیست که درباره ی آستانه ی زندگی پلوتونیوم چیزی بدانید، بلکه نیاز است کسی را به کار گمارید که کاملاً به کارش واقف و مسلط باشد. برای همه ی اعضای تیم شما مهم است نسبت به کاری که دیگری انجام می دهد اطلاعات داشته باشند، زیرا این کار سبب می شود روحیه ی تیمی و حس وفاداری ایجاد شود.
این مقالات که بخشی از دوره MBA یکساله – درس مدیریت منابع انسانی هستند، تنها بخش کوچکی از چیزهایی هستند که شما در دوره MBA فرا خواهید گرفت. با مطالعه دیگر مقالات خود را برای مدیریت استارتاپ، سازمان و شرکتتان آماده کنید.
همچنین پیشنهاد می کنم اگر وقت کافی برای شرکت در یک دوره یکساله را دارید در دوره MBA یکساله مجتمع فنی تهران -نمایندگی میرداماد شرکت کنید تا علاوه برا فراگیری تمام اصول مدیریت یک استارتاپ نوپا گرفته تا سازمان چند صد نفری؛ از حضور اساتید با تجربه حوزه های مختلف یک کسب و کار بهره ببرید. لیست دوره های مدیریت مجتمع فنی در زیر آمده است.
برخی از مقالات مفید مدیریتی را نیز در زیر برایتان آورده ایم، امیدوارم از مطالعه آنها لذت برده و از نکات آن در کسب و کارتان استفاده کنید.
دپارتمان مدیریت کسب و کار
در راستای ارتقای علم مدیریت کشور منتشر کرد ∫مدیر موفق، تیم ارزشمند
| دپارتمان مدیریت <style=”margin-bottom: 60px;”> | 2816 2222 – 021