مزایا و معایب شغل دستیار دندانپزشک
مزایا و معایب شغل دستیار دندانپزشک: امروزه افراد می توانند در شغل های مختلفی مشغول به فعالیت شوند که این امر بسته به علایق و مهارت های افراد دارد. یکی از شغل هایی که امروزه توجهات بسیاری را به خود جلب کرده شغل دستیار دندانپزشک می باشد. فعالیت در این زمینه نیاز به گذراندن دوره های تخصصی و آموزش های مورد نیاز است. مجتمع فنی میرداماد یکی از معتبرترین مراکز برای یادگیری این حرفه پرطرفدار می باشد.

شغل دستیار دندانپزشک چیست؟
دستیار دندانپزشک شغلی است که افراد در آن به ارائه خدمات پزشکی به کسانی که دچار مشکلات دهانی یا دندانی هستند می پردازند. امروزه این شغل طرفداران بسیاری دارد و علاوه بر آن موقیعت های شغلی بسیاری نیز برای آن موجود است. چرا که هر دندانپزشک حداقل به یک تا دو دستیار نیاز دارد. (مزایا و معایب شغل دستیار دندانپزشک)
افرادی که در این حرفه مشغول به فعالیت هستند. در انجام کارهایی مانند: کشیدن دندان، پرکردن دندان، روکش کردن و … به دندانپزشک کمک کرده و علاوه بر آن اقدامات لازم برای راحتی کار دندانپزشک را انجام می دهند. شغل دستیار دندانپزشکی را میتوان یکی از مشاغل پر اهمیت دانست چرا که در انجام بعضی از جراحی ها، یا سایر اقدامات درمانی در صورت نبود دستیار دندنپزشک کارها انجام نشده و کیفیت کار دکتر دندانپزشک پایین خواهد آمد.
مزیت های شغل دستیار دندانپزشک
شغل دستیار دندانپزشک مزیت های بسیاری دارد. این مزایا را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
- انعطاف پذیری: یکی از مواردی که منجر به انعطاف پذیری بالای شغل دستیار دندانپزشک شده است. این موضوع می باشد که افراد میتوانند با توجه به شرایط زندگی ساعات کاری خود را به صورت تمام وقت یا نیمه وقت انتخاب نمایند.
- تنوع: شغل دستیار دندانپزشک دارای تنوع بالایی می باشد. از موارد متنوع بودن این را شغل میتوان: همه کاره بودن و امکان پذیرش و انجام مسولیت های متفاوت دانست.
- شرایط عالی کار: شغل دستیار دندانپزشک دارای پرستیژ کاری بالایی می باشد. مطب های دندانپزشکی و کلینک های تخصصی دارای شرایط عالی برا کار کردن می باشند.
- رضایت شخصی: شخصی که در حرفه دستیار دندانپزشک فعالیت می کند با کمک و ارائه خدمات پزشکی به افرادی که به این کمک نیاز دارند کار ارزشمندی انجام داده و احساس رضایت میکنند.
معایب شغل دستیار دندانپزشک
علارغم مزایایی که در بالا به آن اشاره کردیم شغل دستیار دندانپزشک دارای معایبی نیز می باشد. که عبارتند از: (مزایا و معایب شغل دستیار دندانپزشک)
- امکان مسمومیت با مواد دندانپزشکی:
در مطب های دندانپزشکی برای پر کردن دندان از جیوه استفاده میشود که احتمال مسمومیت دندانپزشکان و دستیاران آنها را افزایش می دهد. چرا که در طول روز ساعت ها با این موارد سرکار دارند. برای از بین بردن این خطر باید هوای داخل مطب به خوبی تهویه شود و تمامی جیوه های اضافی از جمله کپسول های مصرف شده، خرده های آمالگام و … جمع آوری گردد.
بهتر است بدانید که استفاده از جیوه برای بیماران خطری ندارد چرا که احتمال خروج جیوه از داخل آمالگام به هیچ وجه وجود ندارد. اما لمس و تنفس آن برای دندانپزشکان و دستیاران آن ها خطرناک می باشد.
-
امکان دچار شدن به درد های استخوانی:
دندانپزشکان و دستیاران دندانپزشک را ممکن است عوامل خطری مانند وضعیت و حالت های بدنی ثابت، انجام دادن حرکات تکراری، قرار گرفتن در موقیعت های نامناسب و در مدت زمان طولانی، استرس روانی و .. تهدید کند. که منجر به بروز درد های عضلانی و اسکلتی در این افراد میشود. اما نواحی که ممکن است منجر به بروز درد یا ایجاد خطر برای دندانپزشک و دستیاران دندانپزشک شود در شاخه های مختلف متفاوت است.
-
احتمال آلودگی به خون آلوده
یکی ار خطراتی که در هر زمان و همیشه دندانپزشکان و دستیاران آن را تهدید می کند آلوده شدن به خون آلوده افرادی است که مبتلا به بیماری هایی مانند ایدز، هپاتیت و .. هستند. علاوه بر این ممکن است از تریق تنفس بزاق فرد آلوده نیز دندانپزشکان گرفتار بیماری هایی نظیر سل و هپاتیت شوند. بیماران دندانپزشکی به دلیل استفاده از مواد و تجهیزات یک بار مصرف در معرض ابتلا به این خطرات نخواهند بود.
-
احتمال ابتلا به بیماری های عفونی
علاوه بر مواردی که در بالا بیان کردیم بهتر است بدانید یک سری از بیماری های عفونی نظیر سل و هپاتیت هستند که از طریق خون منتقل نمی شوند. اما ممکن است از طریق تنفس و بزاق فرد بیمار منتقل شوند. برای پیشگیری از این بیماری ها رعایت اصول ایمنی مثل استفاده از ماسک، عینک، دستکش و .. ضرورت دارد.
-
خطرات ناشی از تابش اشعه
یکی از راهکار هایی که برای تشخیص مشکلات دندان بیمار مورد استفاده قرار میگیرد. رادیوگرافی می باشد. دندانپزشکان و دستیاران دندانپزشک به این دلیل که به طور مکرر در مجاور دستگاه رادیوگرافی و در نتیجه در معرض اشعه ایکس قرار دارند. ممکن است دچار عوارض ناشی از این اشعه ها شوند. از جمله عوارض قرار گرفتن در این اشعه ها: اثرات دهانی، ناهنجاری های کروموزومی، ابتلا به انواع سرطان ها و … می باشد. (مزایا و معایب شغل دستیار دندانپزشک)
موقیعت های شغلی دستیار دندانپزشک
- امکان کار در بیمارستان ها، مطب ها و کلیلنیک های تخصصی دندانپزشکی.
- دستیاران دندانپزشک میتوانند به عنوان تکنسین بهداشت و دهان به فعالیت بپردازند.
- برای دستیاران دندانپزشک این امکان وجود دارد که تحصیلات خود را به صورت تخصصی ادامه دهند و بتوانند در شاخه های تخصصی مانند ارتودنسی، دندانپزشکی کودک و سالمند، جراحی فک و دندان و .. اقدام به فعالیت نمایند. (مزایا و معایب شغل دستیار دندانپزشک)
- برای دستیاران دندانپزشک این امکان وجود دارد که از مهارت و دانش خود در زمینه فروش محصولات دندانپزشکی استفاده نمایند.
- یک دستیار دندانپزشک حرفه ای میتواند مهارت و دانش خود را به عنوان یک استاد در دوره های مختلف آموزشی به افراد ارائه دهد.
- دستیاران دندانپزشک همچنین قادر به انجام فعالیت در شرکت های بیمه دندانپزشکی جهت رسیدکی به شکایت ها و درخواست ها می باشند.

معرفی مدرک پایان دوره دستیار دندان پزشک
مدرک دستیار دندان پزشک (مزایا و معایب شغل دستیار دندانپزشک)مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند. به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد. همچنین دانشپذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی اخذ نمایند.
ثبت نام دوره های دپارتمان دانش و سلامت
- آموزش مراقبت از پوست و زیبایی سطح ۱(آموزش بیوتی تراپی)
- کلاس آموزش دستیار دندانپزشک (دوره دستیاری دندانپزشکی)
- آموزش تکنسین داروخانه (دوره نسخه خوانی) نسخه پیچی
- آموزش کمک های اولیه و فوریت های پزشکی