مقالات زبان انگلیسی
IELTS: یادگیری زبان دوم را از چه سنی آغاز کنیم؟ تحقیقات نشان می دهد که کودکان در یادگیری زبان خارجی بهتر از بزرگسالان عمل می کنند. مزایای یادگیری زبان از نگاه علوم شناختی و زبانشناسی، کشورهای سراسر جهان را بر آن داشته که یادگیری زبان را در سیاستهای آموزشی خود لحاظ کنند. کارشناسان و مربیان آموزشی در سراسر دنیا بر این امر متفق القول هستند که یادگیری زبان دوم برای تمامی فراگیران در تمام سنین مفید میباشد. چرا که یادگیری یک زبان جدید افق های جدیدی را به روی فراگیران گشوده و ذهن آنها را توسعه می بخشد. حال نکته این است که آیا یادگیری یک زبان خارجی در سنین پایین “آسان تر” است یا “بهتر”؟
تقریبا همه انسان های روی زمین از سن کودکی زبان به سخن گفتن باز می کنند. فراگیری مهارت های پایه ای در هر زبان برای هر کودک خواه کند ذهن خواه باهوش، فقط چند ماه طول می کشد. کودکان به طور بالقوه با توانایی تولید چهل صدا متولد می شوند. و به همین دلیل است که بسیاری از کودکان کلمات مشابهی را بیان می کنند مثلا مامان، بابا و… . از همین زمان بچه ها به والدین و دوستان خود گوش می کنند و صداهایی که نمی شناسند را فرا می گیرند تا اینکه در نهایت قادر خواهند بود کلمات را به طور کامل بیان کنند. هر چند این پروسه چند سالی طول می کشد اما سریع ترین راه برای یادگیری کامل یک زبان است.
ادامه یادگیری زبان دوم را از چه سنی آغاز کنیم:
تحقیقات نشان می دهد که کودکان به دو دلیل از بدو تولد تا سن ۷ سالگی دارای بهترین شرایط برای یادگیری زبان هستند. نخست آن که در این دوره سنی کودکان دارای بیشترین قدرت جذب و یادگیری زبان هستند. دوم آن که هنگامی که کودکان وارد دبستان می شوند که غالبا زبان رایج در آن مدرسه زبان مادری است پس از آن برای حفظ توازن بین زبان مادری و یک زبان خارجی به مراتب با مشکل مواجه می گردند.
چرا کودکان به طور طبیعی بهترین زبان شناسان جهان هستند؟
مطالعات علمی نشان داده است که برای یادگیری یک زبان از سن کودکی تا بلوغ یک “دوره حیاتی” وجود دارد. طی این دوره کودکان به سرعت قواعد یک زبان را فرا می گیرند و صداهایی را که می شنوند به بهترین شکل ممکن تقلید می کنند به نحوی که به همان گونه ایی که زبان مادری خود را فرا گرفته اند زبان دوم را نیز فرا می گیرند.
یادگیری زبان از سنین اولیه به فراگیران کمکی فراوانی می کند به این مفهوم که کودکان برای یادگیری زبان دارای مهارتهای طبیعی هستند و تمرینات موجود در پروسه یادگیری زبان آن ها را در تفکر خلاق و حل مسئله بسیار توانمند می سازد. این واقعیات، والدین و مربیان آموزشی را در سراسر دنیا بر آن داشته تا نسبت به گنجاندن زبان در برنامه های آموزشی برای سنین اولیه کودکان اشتیاقی وافر نشان دهند. برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی به طور ویژه ای شروع به آموزش زیان انگلیسی به کودکان سنین ۵ سال و حتی پایین تر نموده اند و این فراگیران به راحتی می توانند به چند زبان مکالمه کنند.
چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم؟
دنیای امروز، دنیای سرعت است. همه میخواهند سریعتر غذا بپزند، سریعتر به سرکار بروند، سریعتر ثروتمند بشوند و البته سریعتر یاد بگیرند. این خواسته کاملا طبیعی است، بهویژه در جهانی که با فشار یک دکمه تلفن یا رایانه، صبح استرالیا در قارهای دور به شب آمریکا در قارهای دیگر پیوند میخورد. پس انتظارات همهی ما از سرعت روزبهروز بالا و بالاتر میرود. همه طرفدار سرعت هستند. اما آیا این توقع در همه چیز منطقی خواهد بود؟ مثلا چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم؟ خب روشهای متعددی وجود دارند که بالاخره یکی از آنها با شیوهی یادگیری ما سازگار است. اما آزمون و خطا کردن روشهای مختلف برای انتخاب مناسب، بسیار وقتگیر است و از سرعت فرایند یادگیری زبان انگلیسی میکاهد. در این مقاله درمییابیم، چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم و مانند یک بلبل، انگلیسی صحبت کنیم؛ البته یک بلبل انگلیسی.
علم آموزش و یادگیری زبان انگلیسی
زبانآموزی یکی از زمینههای مهم و مورد توجه دانشمندان است. توانایی آموختن زبان، انسان را از سایر موجودات متمایز میکند. علم تاکنون در تلاش برای درک عملکرد مغز بسیار موفق بوده است. دانشمندانِ بسیاری دربارهی نحوهی زبانآموزی تحقیق کردهاند، اما واقعا انسان چگونه زبان میآموزد و آن را میفهمد. مزایای بسیاری در یادگیری زبانهای خارجی برای مغز وجود دارد. مطالعات و پژوهشهای مربوط به یادگیری زبانهای خارجی به ابعاد مختلفی میپردازند؛ بعضی معطوف به بزرگسالان است و بعضی دیگر به کودکان و فرایند یادگیریشان میپردازد. با درک چگونگی و چرایی آموزش زبان، مسیر ما در سفر یادگیری زبان انگلیسی سریعتر و سادهتر میشود و میفهمیم چگونه زبان انگلیسی را سریعتر یاد بگیریم.
۱. شنواییتان را تقویت کنید
روشی رایج برای یادگیری زبان، یادگیری ناخودآگاه و ضمنی است. با این روش، یادگیری زمانی حاصل میشود که هیچ تلاشی نمیکنیم. وقتی پشت میزی مینشینیم و با تمرکز و دقت بالا خواهان یادگیری هستیم، فرایندِ غیرارادیِ یادگیری متوقف میشود. در مقابل وقتی بدون هیچ نیت خاصی برای یادگیری، به موسیقی یا فایلی صوتی یا فیلمی به زبان اصلی گوش میکنیم، ذهن به شکل ناخودآگاه صداها، لهجهها، لغات و گرامر را جذب میکند. حتی اگر شما یادداشتبرداری نکنید یا به زبان انگلیسی صحبت نکنید، پیشزمینهی ذهن شما در پشت پرده مشغول کمکرسانی از طریق ثبت و ضبط اطلاعات ناخودآگاه است.
حقیقت بسیار جالب این است که ما از شنیدن واژههایی که معنایشان را نمیدانیم هم یاد میگیریم، حتی زبانهای ساختگی نظیر «زرگری» هم تنها با گوش دادن قابل یادگیری هستند. وقتی به زبانی خارجی گوش میدهیم، بدون تمرکز دقیق برای یادگیری، اطلاعات در ذهن ثبت میشوند و در بزنگاهها ظاهر میشوند و به ما کمک میکنند. علت این امر، شنیدن الگوهای زبانی است؛ یعنی راهی طبیعی برای یادگیری زبان. در این حالت، اتفاقی مشابه نحوهی یادگیری کودکان رخ میدهد. کودکان در آغاز یادگیری برای حرف زدن، فقط میشنوند.
آنها میلیونها واژه میشنوند؛ واژههایی که معنایشان را نمیدانند، ولی بعد از مدتی شروع به حرف زدن میکنند و از تمام آن اطلاعات ناخودآگاه بهره میبرند. تا جایی که میتوانید گوش دهید، یعنی به شکل پیوسته در هر زمانی که توانستید به چیزی به زبان انگلیسی گوش فرا دهید. مثلا در منزل یک فایل انگلیسی پخش کنید. در اوقات فراغت سر کار با هدفون انگلیسی گوش کنید یا هر زمان دیگری. اخبار انگلیسی نگاه کنید، کتابهای صوتی گوش کنید. اگر مقدور است با کسانی که به زبان انگلیسی صحبت میکنند، معاشرت داشته باشید و در تمام این موارد برای یادگیری تلاش نکنید. فقط اجازه بدهید گوش شما با واژگان و ترکیبات انگلیسی عجین و آشنا شود. مثلا همزمان با شستن ظرفها یا ورزش کردن و هر کار دیگری برای خودتان انگلیسی پخش کنید.
۲. شباهتها را دریابید
یکی از سختترین بخشهای یادگیری هر زبان جدیدی، آشنایی با صداها و آواهای آن است. مثلا ممکن است در زبان انگلیسی آواهایی موجود باشد که در زبان مادری شما به هیچ عنوان استفاده نمیشوند. خوشبختانه ساختار مغزی بشر به گونهای است که آواهای جدید را میشناسد و تفاوتها را به خوبی درک میکند و میپذیرد. مثلا چسبیدن دو حرف بیصدا در کنار هم کمی عجیب است، اما ساختارهای مشترک و توانایی تشخیص آوایی مغزی، استفاده از آنها را به شکل منطقی ممکن میسازد.
توجه کنید بسیاری از واژگان در انگلیسی با B و L در کنار هم آغاز میشوند (مثل Blink)، خب این ساختاری است که بهطور طبیعی مغز آن را دریافت و استفاده میکند. اما Lb ترکیب عجیبی و تلفظ آن سخت و دشوار است و در ساختارهای آوایی زبانی استفاده نمیشود. منظور وجود شباهتها و ساختارهای منطقی مغزی و آوایی است که در تمام زبانها مشترک است و در نتیجه پذیرش ترکیبهای جدید را در هنگام یادگیری ممکن میسازد.
وقتی مشغول یادگیری زبان انگلیسی هستید، از این ویژگی طبیعی بهره ببرید. مثلا به واژهای برمیخورید که نوشتن آن عجیب است و در تلفظ آن شک دارید، سعی کنید واژه را یک بار تلفظ کنید و اگر به شکل غیرمنطقی تلفظ آوایی رسیدید، به احتمال بسیار زیاد واژه اشتباه است یا املای درست آن را نمیدانید. در حقیقت مغز ما خودبهخود در تلفظ واژگان جدید و ساختهای آوایی ما را تصحیح و یاری میکند.
۳. صداهای جدید را جداگانه بیاموزید
یادگیری زبانهای جدید مثل انگلیسی شیوه عملکرد مغز را تغییر میدهد، پس سعی کنید برای پرسشِ چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم، پاسخی بیابید، چون با یادگیری زبان انگلیسی مغز شما شروع به رشد میکند. پژوهشها نشان میدهد با یادگیری زبان انگلیسی یا سایر زبانهای خارجی، بخشی از مغز رشد میکند و بزرگتر میشود. هر چه این رشد بیشتر باشد یادگیری سایر زبانها هم سادهتر میشود. بخش جالب این پژوهش درباره واکنشهای مغز نسبت به صداهای جدید است. مثلا برای یادگیری حروفی مثل L و R در انگلیسی، شنوندهی غیربومی در برخی موارد با مشکل مواجه است.
مثلا ژاپنیها این مشکل را دارند، چون برای تلفظ این صداها دو شکل الفبایی جداگانه ندارند. در نتیجه تنها یک بخش از مغز ژاپنیها به این دو صدای مجزا واکنش نشان میدهد. پس قبل از یادگیری زبان انگلیسی با صداها و آواهای آن آشنا شوید و تلفظهای هر یک را به خوبی یاد بگیرید. بعضی حروف و صداها سختتر هستند، پس روی آنها بیشتر کار کنید.
مثلا همه ما تجربه خندهدار تلفظ «TH» را داشتهایم، تلاش برای بیان درست آن معمولا منجر به فوران مقدار معتنابهی بزاق دهان به صورت مخاطب میشود یا «ع» در زبان عربی که به شکل اصوات عجیب و غریب درمیآید، اما با تکرار و شنیدن و تمرین به راحتی و بدون حرکات محیرالعقول میتوان این حروف تازه را تلفظ کرد. میتوانید با شنیدن واژهها و حروف جدید به شکل آرام و بخش به بخش به تلفظهای جدید و دقیق دست پیدا کنید.
۴. از مجموعه واژگان مرتبط کمک بگیرید
وقتی از واژههای مشابه و مترادف از لحاظ معنی کمک میگیرید، پلی میان صدای واژهها، تصاویر و شکل آنها ایجاد میشود. یعنی چه؟ مثلا هنگامی که واژهی انگلیسی خورشید را میآموزید، در کنار آن واژههای گرم و داغ و پرتو و… را نیز یاد بگیرید. بعدا هنگام استفاده از واژههای مذکور، خانوادهی واژههای مرتبط با آنها سریعا به ذهن شما میآیند و در حرف زدن و جملهسازی به شما کمک خواهند کرد. دانشمندان دریافتهاند پیدا کردن ارتباط میان واژهها برای حرف زدن، فرایند یادگیری را ساده و سریع میکند.
این مسئله از طریق مطالعهی زبان ناشنوایان و یادگیری آنها از طریق یافتن ارتباطات میان علایم ناشنوایی بررسی شده است. پس وقتی یک لغت جدید را یاد میگیرید، سعی کنید ارتباطات آن را با واژگان دیگر به ذهن بسپارید. از دست و بدن خود نیز برای یادگیری استفاده کنید یا میتوانید به جای نوشتن معنای آنها به شکل حروف، از کشیدن تصاویر بهره ببرید. بهطور کلی با نقاشی کردن یا یافتن واژگان مرتبط از لحاظ معنی، واژه را در مغز خود همراه با یک نشانه حفظ میکنید.
۵. به جای قوانین و دستورالعملها، الگوها را به خاطر بسپارید
در یادگیری زبان انگلیسی سعی کنید الگوهای موجود در زبان را بیابید و آنها را به خاطر بسپارید. اگر سالها هم گرامر و دستور زبان بخوانید، همچنان نمیتوانید به سادگی صحبت کنید. برای حرف زدن باید مغز خود را با الگوهای موجود در زبان آشنا کنید. به جای تلاش بیهوده برای حفظ کردن گرامر به مثالها نگاه کنید. مثلا در آغاز یادگیری همه میدانند که جملات را چگونه منفی کنند، اما عدهی کمی در هنگام صحبت کردن سریعتر میتوانند از آن در جملاتشان بهره ببرند. در عوض با تهیهی فهرستی از الگوهای منفی کردن در مثالها میتوانید برای مغز محترمتان شیوه و الگوی منفی کردن را جا بیندازید.
۶. لغتها را در جمله و عبارت یاد بگیرید
بعضی لغتها به تنهایی یک معنا دارند، اما وقتی در عبارات و جملات قرار میگیرند، معنایی کاملا متفاوت ایجاد میشود. در زبان انگلیسی تعداد این واژهها خیلی زیاد است. پس سعی کنید به جملات و کاربرد واژهها در آن دقیق شوید. در گذشته زبانشناسان معتقد بودند انسان ابتدا جملات را میشنود و سپس آنها را به بخشهای مختلف تقسیم میکند، اما مطالعات اخیر نشان میدهد توجه مغز دربارهی جملات و عبارات بیشتر به ترتیب لغات است. این ترتیب و توالی در مغز الگوهایی ایجاد میکند که حفظ و به خاطرسپاری را سادهتر میکنند.
مصداق این مسئله در زبان فارسی ترکیبی مثل باد و باران است. توالی به خاطرسپاری واژگان را آسانتر میکند. حال اگر به هزار و یک دلیل زبانشناسی و مغزی جای این دو عوض شود به خاطرسپاری و بهکار بردن این عبارت سختتر میشود. گذشته از اینها به خاطرسپاری یک لغت تنها خیلی سختتر است، زیرا اغلب لغات تنها یک معنی ندارند. اگر لغتی را تنها با یک معنا میشناسید لزوما نمیتوانید از آن استفاده کنید.
پس وقتی مشغول یادگیری لغات هستید، یاد بگیرید چگونه در عبارات و مکالمهها از آنها استفاده میشود. گاهی حروف اضافه معنی افعال را به کلی تغییر میدهند. پس دوستان زباندوست، اگر میخواهید یادگیری زبان برایتان دوستداشتنی باشد، لغات را در عبارات بیاموزید. اگر راهکارهای ظریف را بدانیم، بهطور قطع به سادگی درمییابیم که چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم.
۷. یادگیری با موسیقی را فراموش نکنید
آیا اشعار کودکانهای مثل «شبا که ما میخوابیم آقا پلیسه بیداره» یا «اتل متل توتوله…» و… را به خاطر دارید. بله، حتما این اشعار شیرین و بعضا بیمنطق را به یاد دارید. علیرغم اینکه از زمان یادگیری آنها هزاران سال نوری که نه، اما سالها میگذرد، همچنان در مغز شما جا خوش کردهاند. علت این است که وقتی کودک هستیم، موسیقی نقش تعیینکنندهای در یادگیری ما دارد. تکرار شعر و موسیقی به کودکان برای به خاطرسپاری زبان کمک شایانی میکند. این مسئله برای بزرگسالان هم صادق است.
مهارتهای زبانی موضوعی جدی است و وقتی در کنار موضوعی مفرح چون موسیقی قرار میگیرد، تأثیرگذاری یادگیری بیشتر میشود. تحقیقات نشان میدهد نحوه عملکرد مغز ما در هنگام یادگیری موسیقی و زبان مشابه است. تفکیک صداها در زبانآموزی دقیقا شبیه تفاوت صداهای آلات موسیقی مختلف است. بهعبارتیدیگر، زبان نوعی موسیقی است. یادگیری مهارتهای زبانی با استفاده از موسیقی، روند آموزش را سریعتر و سادهتر میکند. اشعار و آهنگهای زیادی برای آموزش زبان انگلیسی وجود دارد. به این اشعار گوش بدهید و با آنها همخوانی کنید.
برای این پرسش که چگونه زبان انگلیسی را سریع یاد بگیریم، جوابهای متعددی وجود دارد. برخی از این روشها سریعتر و برخی طولانیتر عمل میکنند. با مطالعهی روشهای مختلف، مناسبترین راه را برای خود انتخاب کنید و شک نکنید با ممارست و پایبندی به روشها مثل یک بومی انگلیسی صحبت خواهید کرد. یادگیری زبانهای خارجی همت میخواهد و پشتکار. با یادگیری درست یک زبان، امکان یادگیری زبانهای بیشتر ساده میشود. کافی است انگلیسی را خوب یاد بگیرید تا بعد بتوانید مثل بلبل فرانسه، اسپانیایی و… را هم بیاموزید. البته یک بلبل فرهیخته و چند زبانه.
ورودي – وارد كردن انگليسي در ذهن(Entrance – Entering the English in mind)
ورودی چيست و چرا به آن نیاز داریم؟ به طور خلاصه ميتوان گفت ورودي يعني «جملات انگليسي كه شما آنها را ميخوانيد يا ميشنويد». هنگاميکه شما چند جمله انگليسي ميخوانيد يا ميشنويد، بخشهايي از آن جملات در ذهن شما باقي ميمانند که اين به شما اجازه ميدهد که خودتان هنگام صحبت کردن يا نوشتن جملات مشابهي بسازيد.
ورودی چيست؟
به طور خلاصه مي توان گفت ورودي يعني «جملاتي که شما آنها را ميخوانيد يا ميشنويد». ورودي برعکس خروجي است، که به معناي «ساختن جملات هنگام نوشتن يا صحبت کردن» است.
مدل فراگيري زبان
آيا تا کنون به اين نکته دقت کردهايد که چگونه ميتوانيد اينقدر راحت به زبان مادريتان صحبت کنيد؟ وقتي ميخواهيد چيزي بگوييد جملات و عبارتهاي صحيح خودبخود در زبان شما جاري ميشود. بخش اعظم اين فرآيند نا آگاهانه است: چيزي خودبخود در ذهن شما پديدار ميشود، حال شما اگر مايل بوديد ميتوانيد آن را به زبان بياوريد. مدل زير نشان ميدهد که چگونه چنين چيزي ممکن است:
- شما ورودي کسب ميکنيد – يعني جملهاي را ميخوانيد يا ميشنويد. اگر معني اين جملات را فهميديد، آنها در حافظه شما ذخيره ميشوند.
- وقتي که شما ميخواهيد چيزي بگوييد يا بنويسيد (وقتي که ميخواهيد خروجي بسازيد يا توليد کنيد)، مغز شما به دنبال جملهاي که قبلاً خوانده يا شنيدهايد ميگردد – جملهاي که با معني آنچه که ميخواهيد بيان کنيد جور در بيايد. سپس آن جمله را تقليد ميکند (همان جمله يا مشابه آن را ميسازد) و در نهايت شما جملهي «خودتان» را ميگوييد. اين فرآيند ناآگاهانه است، يعني مغز شما آن را خودبخود انجام ميدهد.
اين مدل بسيار ساده است. مغز شما واقعاً به دنبال جملات کامل نميگردد، بلکه تنها به بخشها يا اجزايي از جملات نياز دارد و ميتواند با استفاده از اين اجزا جملاتي بسيار پيچيده و طولاني بسازد. بنابراين مغز شما از چندين جمله (که قبلاً شنيده و بخاطر سپرده) براي ساختن جملهي اصلي استفاده ميکند.
به عنوان مثال فرض کنيد شما قبلاً اين جمله را شنيده باشيد: «يک گربه زير ميز است». مغز شما به سادگي ميتواند جملات مشابهي مانند «يک کتاب زير ميز است» يا «يک مداد زير صندلي است» را بسازد. زيرا مغز شما قبلاً با کلمات کتاب، مداد و صندلي آشنا بوده است و به سادگي توانسته است آنها را جايگزين کند. همچنين مغز شما ميتواند با استفاده از کلمات بيشتري جملهي اوليه را تغيير دهد، مثلاً «يک گربهي سياه بزرگ زير ميز من است».
بنابراين هر چقدر جملات بيشتري در اختيار مغز قرار بگيرد (ورودي)، به همان نسبت مغز شما ميتواند جملات پيچيدهتر، طولاني تر و بيشتري بسازد يا توليد کند (خروجي).
مدل فراگيري زبان که در بالا توضيح داده شد، «فرضيهي ادراک» (يا «فرضيهي ورودي») ناميده ميشود که توسط پروفسور استيفن کراشن (از دانشگاه کاليفرنياي جنوبي) ارائه شده است. اين مدل فرآيند يادگيري زبان اصلي (مادري) توسط يک کودک را بيان ميکند. يک کودک به صحبتهاي والدين و افراد ديگر گوش ميکند. مغز او جملات را دريافت و جمعآوري ميکند و روز به روز در توليد يا ساخت جملات خودش ماهرتر ميشود و تا سن 5 سالگي ديگر ميتواند نسبتاً روان صحبت کند.
اما همين مدل براي فراگيري يک زبان خارجي هم مصداق دارد. در واقع ما فکر ميکنيم که اين تنها راه صحيح فراگيري يک زبان ميباشد.
اين مدل چه اهميتي براي زبانآموزها دارد؟
اينجا آنچه که از نظر فراگيري يک زبان خارجي در اين مدل اهميت دارد، بيان ميشود:
- مغز انسان جملات را بر اساس جملاتي که قبلاً ديده يا شنيده است (ورودي)، ميسازد. بنابراين براي پيشرفت شما در فراگيري يک زبان خارجي لازم است که مغزتان را با حجم زيادي از ورودي پـر کنيد. اين ورودي بايستي جملات صحيح و قابل درک براي شما باشد. قبل از اينکه بتوانيد به يک زبان خارجي صحبت کنيد يا بنويسيد، مغز شما بايد به اندازهي کافي جملات صحيح در آن زبان را دريافت کرده باشد.
- خروجي (تمرين نوشتن و صحبت کردن) از اهميت کمتري برخوردار است. زيرا به اين طريق نميتوانيد مهارتهاي زبانتان را افزايش دهيد. در واقع بايد بخاطر داشته باشيد که شما ممکن است انگليسيتان را با خروجي زودهنگام و کم دقت تخريب کنيد. همچنين اين امکانپذير است که مهارتهاي خروجي خوبي را بدون تمرين خروجي (نوشتن و صحبت کردن) کسب کنيد.
- شما خيلي هم به قواعد گرامري نياز نداريد. شما زبان مادريتان را بدون مطالعهي دستور زبان فرا گرفتيد. بنابراين شما ميتوانيد به همين طريق يک زبان خارجي را هم بياموزيد. (البته اين اصلاً به اين معني نيست که نبايد گرامر آموخت. مطالعهي گرامر در جاي خود ميتواند بسيار سودمند باشد. منظور ما اين است که بايد به ورودي اهميت بيشتري نسبت به گرامر قائل شد.)
چگونه «ورودي» ميتواند وضعيت انگليسيتان را دگرگون کند؟
اگر شما چند کتاب انگليسي بخوانيد خواهيد ديد انگليسي شما بهتر شده است و از لغات و قواعد دستوري جديد در نوشتهها و ايميلهايتان استفاده خواهيد کرد. هنگام نوشتن و صحبت کردن خواهيد ديد که عبارتهاي انگليسي خود بخود در ذهن و زبان شما جاري خواهد شد و شما را شگفتزده خواهد کرد!
استفاده از زبان انگليسي براي شما آسان خواهد بود، زيرا مغز شما به آساني چيزهايي را تکرار ميکند که بارها و بارها ديده است. با خواندن تنها يک کتاب انگليسي هزاران جملهي انگليسي به مغزتان وارد خواهيد کرد و اين جملات ديگر بخشي از وجود شما خواهند بود.
شما قطعاً در امتحان بعديتان متوجه خواهيد شد که زبانتان تقويت شده است. مثلاً در پرسشهاي چند گزينهاي «احساس» خواهيد کرد که کدام گزينه صحيح است. شما ممکن است دقيقاً ندانيد که «چرا» آن گزينه صحيح است، اما ميدانيد که صحيح است. شما آن را ميدانيد چونکه بارها و بارها آن را خواندهايد.
اصلاً آيا ميدانيد فرق بين يک زبانآموز و يک انگليسيزبان (بومي) چيست؟ يک انگليسيزبان «احساس» ميکند که چه چيزي صحيح است. او ميتواند بدون اينکه به قواعد گرامري توجه کند، بگويد که يک جمله به نظر درست ميآيد يا غلط.
اين کار براي او آسان است، چونکه در طول زندگيش شمار بسيار زيادي جملهي انگليسي شنيده و خوانده است. در واقع تنها تفاوت بين يک زبانآموز و يک انگليسيزبان «حجم ورودي» است. شما هم ميتوانيد مانند يک انگليسيزبان باشيد، به شرط اينکه بتوانيد حجم زيادي از ورودي را در ذهنتان وارد کنيد.
چرا بايد ورودي شما جالب و جذاب باشد؟
زيرا لذت بردن از آموختن، کليد پيشرفت شما است.
شما ميتوانيد از روشهاي گوناگوني به کسب ورودي انگليسي بپردازيد:
- خواندن متون انگليسي براي شما يک ورودي آسان محسوب ميشود (آسانتر از شنيدن). هنگام مطالعه به لغات، عبارات و ساختارهاي گرامري جديد خوب دقت کنيد.
استمرار مطالعه:
خواندن يک کتاب يا متن خستهکننده براي يادگيري زبان انگليسي نميتواند فکر خوبي بـاشد. شما بـا انجام اين کار تنها يک متن خستهکننده نميخوانيد، بلکه متني ميخوانيد که درک آن سخت است. هيچ کس نميتواند به مدت طولاني اين شکنجه (!) را تحمل کند. اگر شما از انگيزهي بالايي هم برخوردار باشيد، شايد بتوانيد به مدت چند روز اين کار را ادامه دهيد، ولي قطعاً نخواهيد توانست اين کار را به مدت طولاني (مثلاً يک ماه) ادامه دهيد.
شما قطعاً نميخواهيد که تنها بعد از چند روز مطالعهتان را متوقف کنيد، چونکه ميدانيد مطالعهي کوتاه مدت و ناپيوسته بيفايده خواهد بود.
به همين دليل شما به منابع فوقالعاده جالب و سرگرمکننده نياز داريد. اين منابع بايد به گونهاي باشند که شما براي خواندن، ديدن يا شنيدن آن لحظهشماري کنيد. بدين ترتيب قادر خواهيد بود بطور پيوسته به فراگيري انگليسيتان ادامه دهيد و شاهد پيشرفت روزافزون خود باشيد. به خاطر داشته باشيد که تنها مطالعهي پيوسته و مستمر ميتواند پيشرفت شما را تضمين کند.
نگرش شما نسبت به زبان
ورودي جالب و سرگرمکننده به شما کمک ميکند که نگرش خود را نسبت به زبان (انگليسي) عوض کنيد. در ابتدا ممکن است فراگيري زبان براي شما لازم، اما خستهکننده به نظر بيايد: چيزي مانند هر روز صبح زود بيدار شدن و به سر کار رفتن. اما اگر شما منابع جالب و لذتبخشي در زمينهي آموزش زبان پيدا کنيد (مانند کتابها، فيلمها و وبسايتهاي آموزشي يا انگليسيزبان)، ديگر فراگيري زبان براي شما تبديل به يک سرگرمي روزمره خواهد شد.
وقتي چنين اتفاقي بيفتد، مطالعهي انگليسي را آسان خواهيد يافت، حتي زمانيکه منابعي را مطالعه ميکنيد که ديگر خيلي جالب نيستند، مانند گرامر.
اگر شما يک مبتدي باشيد چطور؟
اگر شما مبتدي هستيد ، قطعاً دايرهي لغت شما محدود است. در اين صورت خواندن کتابها يا تماشاي فيلمهاي زبان اصلي براي شما بسيار دشوار خواهد بود. همچنين حجم بالاي لغاتي که نميشناسيد،ُ لذت بردن از آن را براي شما غيرممکن ميسازد، حتي اگر مضمون آن براي شما جذابيت زيادي داشته باشد.
حال که شما مبتدي هستيد، چطور ميتوانيد از فوايد ورودي جذاب بهره ببريد؟ راه حل آن ساده است: «کتابها و ديگر منابع ساده شده». اينها منابعي هستند که به زبان ساده بيان شدهاند و در واقع مخصوص زبانآموزها هستند. يکي از اين منابع که شهرت جهاني دارد Penguin Readers است که دربرگيرندهي يک سري داستانهاي سادهشده براساس داستانهاي معروف و عناوين فيلمها ميباشد. (البته بايد توجه داشته باشيد که اين کتابها در شش سطح از مبتدي تا پيشرفته در دسترس ميباشند و شما بايد با توجه به سطح خود به انتخاب آنها بپردازيد.
چرا شما به يك ديكشنري خوب نياز داريد؟ (?Why you need a good dictionary)
اگر شما يك ديكشنري خوب تهيه كنيد، از بيشتر زبانآموزهاي ديگر جلو زدهايد! شايد اين باور نکردني به نظر بيايد، ولي بيشتر افراد براي خريد يک ديکشنري به يک کتابفروشي ميروند و اولين ديکشنري را که ببينند خريداري ميکنند. اين يک اشتباه بزرگ است! يک ديکشنري بد دير يا زود شما را با مشکل مواجه خواهد کرد و به هر ترتيب مجبور خواهيد شد يک ديکشنري ديگر خريداري کنيد. آيا اين بهتر نيست که از ابتدا يک ديکشنري خوب تهيه کنيد؟
خريد يک ديکشنري خوب بسيار مهم است، زيرا:
- يک ديکشنري خوب راهنماي شما در مسير فراگيري زبان خواهد بود، چرا که به شما لغتهاي جديد، نحوهي تلفظ صحيح واژهها و چگونگي به کار بردن آنها را خواهد آموخت. زبانآموزان موفق از ديکشنريهايشان هميشه و بطور مرتب استفاده ميکنند: هنگام مطالعهي يک کتاب، در کلاسهاي زبان، هنگام نوشتن ايميل، موقع انجام تکاليف، هنگام جستجو در اينترنت و ….
- اين اولين، مهمترين و در عين حال آسانترين گام شما در راه آموزش زبان انگليسي است – براي خريد يک ديکشنري به پول زيادي احتياج نداريد (بسيار کمتر از هزينهي کلاسهاي زبان).
- خريد يک ديکشنري براي شما مقداري هزينه در بر خواهد داشت و اين چيز خوبي است! وقتي شما در راه فراگيري زبان پول خرج ميکنيد، در واقع انگيزهتان را براي تداوم آن دو چندان ميکنيد.
يک ديکشنري خوب چه ويژگيهايي دارد؟
يک ديکشنري خوب بايد:
انگليسي به انگليسي باشد.
تلفظ هر کلمه را با علائم فونتيک نشان دهد.
براى هر لغت يک يا چند جمله نمونه ذکر کند.
هنگاميکه صحبت از ديکشنري به ميان ميآيد، افـراد اغلب بـه يک ديکشنري دو زبانه، مثلاً انگليسي به فارسي، فکر ميکنند. اما بايد بدانيد که بهترين ديکشنري براي زبانآموزها، ديکشنري تکزبانه يا انگليسي به انگليسي است. البته منظور ما اين نيست که نبايد از ديکشنري انگليسي به فارسي استفاده کنيد، بلکه منظور اين است که تأکيد اصلي شما بايد روي ديکشنري انگليسي به انگليسي باشد. در بخش بعدي در مورد نحوهي استفاده از ديکشنري بيشتر توضيح خواهيم داد، اما در اينجا به بيان ويژگيهاي يک ديکشنري انگليسي به انگليسي ميپردازيم.
در يک ديکشنري انگليسي به انگليسي کلمات ترجمه نشدهاند، بلکه به زبان انگليسي توضيح داده شدهاند، بنابراين استفادهي منظم از اين نوع ديکشنريها باعث ميشود بطور خودکار گرامر و لغات را بخاطر بسپاريد. آنها فايدهي ديگري هم براي شما دارند و آن اينست که هنگاميکه يک لغت را در ديکشنري جستجو ميکنيد ممکن است با کلمات تازهتري هم مواجه شويد و بدين ترتيب در يک زمان چند لغت را فرا ميگيريد.
بطور کلي يک ديکشنري خوب بايد اطلاعات زير را به شما برساند:
- توضيح معني هر لغت به انگليسي
- تلفظ صحيح لغت از طريق علائم فونتيک (ترجيحاً با روش IPA)
- نوع کلمه (صفت، فعل، قيد، اسم و…)
- ويژگيهاي دستوري يا گرامري كلمه (مثلاً قسمتهاي دوم و سوم فعل، قابل شمارش يا غيرقابل شمارش بودن يک اسم و…)
- ترتيب قرارگيري لغات (مثلاً do homework و نه make homework)
- جملات نمونه براي هر لغت
- کلمات هم معني و متضاد (بعضي از لغات)
يك ديكشنري خوب علاوه بر اطلاعاتي كه بايد به شما برساند، بايد از ويژگيهاي زير هم برخوردار باشد:
- توضيح معني هر لغت بايد نحوهي به کار بردن هر لغت را براي شما بيان کند. بطور کلي تعاريف طولاني تر بهتر هستند، چونکه اطلاعات بيشتري را به شما انتقال ميدهند.
- بايد هر دو تلفظ آمريکايي و بريتانيايي را داشته باشد.
- متداولترين اصطلاحات و افعال چند قسمتي آورده شده باشد.
- خوب است که از تصاوير نيز استفاده شده باشد. گاهي يک تصوير را ميتوانيد بهتر از يک تعريف درک کنيد.
معرفی ديکشنری
ديکشنريهاي متوسط | ديکشنريهاي بزرگ |
Cambridge Learner’s Dictionary | Cambridge Advanced Learner’s Dictionary |
Longman Active Study Dictionary | Longman Dictionary of Contemporary English |
Oxford Wordpower Dictionary | Oxford Advanced Learner’s Dictionary |
چطور از ديکشنری استفاده کنيم؟
وقتي که يک لغت جديد را در ديکشنريتان جستجو ميکنيد، يک علامت تيک (√) در کنار آن قرار دهيد. در اين صورت ميتوانيد هر موقع که به صفحهاي «تيکدار» مراجعه ميکنيد، نگاهي سريع به کلمهي مورد نظر بيندازيد تا ببينيد آيا ميتوانيد معني آن را بخاطر بياوريد. به اين ترتيب لغات آموخته شده هميشه جلوي چشمان شما خواهند بود. هنگاميکه در يک متن با لغت جديدي روبرو ميشويد، ابتدا سعي کنيد معني آن را از روي متن حدس بزنيد، سپس به يک ديکشنري مراجعه کنيد تا ببينيد آيا حدس شما درست بوده است يا نه.
تنها به خواندن تعاريـف اکتفا نکنيد. جملات نمونه حتي از تعاريف هم مهمتر هستند، چونکه آنها به شما نشان ميدهند که چگونه يک لغت (يا يک اصطلاح) به کار برده ميشود و اغلب به شما کمک ميکنند تا معني يک کلمه را بهتر درک کرده و به خاطر بسپاريد. گاهي اوقات توضيح معني يک لغت آن قدر سخت و پيچيده به نظر ميرسد که جملات نمونه تنها راه درک معني آن است.
به خاطر داشته باشيد که بسياري از کلمات بيش از يک معني دارند. اولين معني در ديکشنري هميشه آن چيزي نيست که شما به دنبال آن هستيد. شما بايد معاني ديگر را هم از نظر بگذرانيد تا مطمئن شويد کدام معني به لغت مورد نظر شما نزديکتر است.
چگونه لهجه خود را کاهش دهيم؟
بسیاری از مشکلاتی تلفظی که زبانآموزان با آنها مواجه هستند در نتيجه استفاده غلط از اصواتی است که در زبان مادری خود به کار ميبرند. بنابراين مشکلات تلفظی که شما از آن رنج ميبريد احتمالاً مشابه مشکلاتی است که ديگر زبانآموزان «هم زبان» شما هم با آن مواجه هستند. وقتی يک انگليسيزبان بومی (native) به شما ميگويد که شما (بعنوان مثال) لهجه روسی يا چينی داريد، در واقع اين نکته را تأييد ميکند.
بسياری از برنامههای کاهش لهجه بر اساس تحقيقاتی است که اصوات خاصی را که هر گروه زبانی (مثلاً فرانسوي، چيني، اسپانيايي، ژاپنی و …) موقع ادای کلمات انگليسی دارد، مشخص ميکنند. بعنوان مثال 70% اسپانيايي زبانها در تلفظ صدای /st/ در کلمه stick مشکل دارند در حاليکه چينی زبانها هيچ مشکلی در تلفظ آن ندارند. نکتههای زير به شما کمک ميکنند که تأثير زبان مادری خود بر انگلیسیتان را کاهش دهيد.
به حرکات دهان انگلیسی زبانان (native) دقت کنيد.
موقع تماشای برنامههای زبان اصلی به حرکات دهان گوينده خوب دقت کنيد. آنچه که ميگويد را تکرار کنيد و لحن صدای او را تقليد کنيد.
شمرده صحبت کنيد.
تا وقتی که لحن و اصوات انگليسی را بخوبی فرا نگرفتهايد، شمرده صحبت کنيد. اگر شما سريع و با لحن و تلفظ غلط صحبت کنيد، انگليسی زبانها در فهميدن آنچه که ميخواهيد بگوييد مشکل پيدا خواهند کرد. همچنين اگر شما به «اشتباه صحبت کردن» خود ادامه دهيد، اين اشتباهات در ذهن شما ماندگار خواهند شد.
از ديکشنری استفاده کنيد.
با علائم فونتيک ديکشنری خود آشنا باشيد و تلفظ صحيح کلماتی را که ادای آنها برای شما دشوار است در آن جستجو کنيد.
از ديگران کمک بگيريد.
يک فهرست از کلماتی که تلفظ آنها برای شما دشوار است، تهيه کنيد و از يک دوست انگليسی زبان (native) بخواهيد آنها را برای شما تلفظ کند. خوب است صدايش را ضبط کنيد و بعداً به آن گوش دهيد و خودتان هم آن را تکرار کنيد. اگر چنين دوستی نداريد ميتوانيد از نرم افزارهايی که کلمات را با صدای ضبط شده انسان ادا ميکنند استفاده کنيد. (برای اين منظور ميتوانيد از نرمافزار Pronunciation Power و يا ديکشنري گوياي لانگمن استفاده نماييد.)
به کتابهای نواردار گوش دهيد.
با تهيه کتابهايی که دارای يک نوار يا سیدی صوتی هستند ميتوانيد در يک زمان هم بخوانيد و هم گوش کنيد. بخشهايی از کتاب را با صدای بلند بخوانيد و صدای خودتان را ضبط کنيد. صدای خودتان را با گوينده اصلی مقايسه کنيد و سعی کنيد اشتباهاتتان را اصلاح کنيد.
به پسوندهای s و ed دقت کنيد.
تلفظ صحيح کلماتی که به s و ed ختم ميشوند را ياد بگيريد. مثلاً s- يا es- را در نظر بگيريد. اين پسوند گاهی صدای /S/ ميدهد (مثلاً در eats)، گاهی صدای /Z/ ميدهد (مثلاً در plays) و گاهی هم صدای /IZ/ ميدهد (مثلاً در washes). (برای فراگيری نحوه تلفظ صحيح اين قبيل کلمات اينجا را کليک کنيد.)
با صدای بلند انگلیسی بخوانيد.
هر روز به مدت 15 تا 20 دقيقه يک متن انگليسی (مثلاً يک کتاب داستان) را با صدای بلند بخوانيد. اين به شما کمک ميکند که آن دسته از عضلات دهان را که برای انگليسی صحبت کردن به کار ميآيند، تقويت کنيد. تحقيقات نشان ميدهد که برای صحبت کردن يک زبان جديد حدود سه ماه تمرين روزانه مورد نياز است تا عضلات دهان (برای آن زبان خاص) تقويت شوند.
(«آموزش مکالمه انگليسي نصرت در 90 روز» با وقفه کوتاهی که بين کلمات و جملات ايجاد ميکند اين فرصت را برای شما فراهم ميکند که آنها را تکرار کرده و مهارت تلفظ خود را تقويت نماييد.)
صدای خودتان را گوش کنيد.
صدای خودتان را ضبط کنيد و برای يافتن اشتباهات تلفظی خود به آن گوش دهيد. اين يک تمرين بسيار عالی است، زيرا اين به شما کمک میکند از اشتباهاتی که دائماً مرتکب ميشويد آگاه شويد.
صبور باشيد.
شما میتوانيد نحوه صحبت کردن خود را بهبود بخشيد، ولی اين «يک شبه» بدست نميآيد. مردم اغلب به دنبال کسب نتيجه فوری هستند و به همين دليل خيلی زود دلسرد میشوند و از تلاش دست برمیدارند.
قوانین طلایی برای یادگیری زبان انگلیسی
۱- بجای لغت، عبارت یادبگیرید.
دانش آموزان معولا لغت یاد می گیرند، بعد سعی می کنند لغات را کنار هم قراردهند و جمله بنویسند. گاهی بعضی از دانش آموزان تعداد زیادی لغت می دانند ولی از ساختن جمله و صحبت کردن عاجزند. اگر شما ۱۰۰۰ لغت بدانید ممکن است حتی نتوانید ۱ جمله درست بیان کنید ولی اگر شما ۱۰۰ عبارت بدانید میتوانید صدها جمله با آنها بسازید .و در آخر اگر شما هزار عبارت بلد باشید میتوانید مثل یک انگلیسی زبان صحبت کنید. دلیل دیگر برای اینکه شما عبارت یاد بگیرید این است که آن وقت دیگر لازم نیست هنگام صحبت کردن جملات فارسی را به انگلیسی در ذهنتان ترجمه کنید ، بلکه همان عبارات را بکار خواهید برد.
۲ – فقط به تمرین روخوانی و گوش کردن اکتفا نکنید.
هنگامی که دارید Reading و Listening تمرین می کنید مطالبی را که دارید می خوانید و گوش می کنید با صدای بلند تکرار کنید .اینکار باعث می شود که بین مغز و زبان شما همانگی ایجاد شود و روان صحبت کنید.
۳ – خود را در انگلیسی غرق کنید
برای یادگیری سریعتر انگلیسی اطراف خود را با مطالب انگلیسی پر کنید .برای مثال هرروز زمانی برای تماشای سزیالهای انگلیسی اختصاص دهید ویا همیشه همراه خود مطالبی برای گوش کردن به انگلیسی داشته باشید.
۴ – همواره انگلیسی صحیح را یاد بگیرید
همیشه سعی کنید مطالبی را برای یادگیری زبان انتخاب کنید که صحیح و قابل اعتماد باشند برای مثال کتابها فیلم ها سریالها و اهنگهایی که زبان اول آنها انگلیسی است و جملاتشان به احتمال قوی درست و بی خطاست. هیچ گاه تکرار کردن را فراموش نکنید.
IELTS چیست؟
آزمون آیلتس (International English Language Testing System) پراستفاده ترین آزمون مهارت سنجی زبان انگلیسی است. در سال پیش دو میلیون آزمون آیلتس برگزار شده است. شرکت در آزمون آیلتس راهگشای فرصت های بسیاری است. مدرک آیلتس برای زندگی، تحصیل و کار در ۱۳۵ کشور جهان به کار می آید. بیش از ۸۰۰۰ سازمان، شامل موسسات دولتی، آموزشی و شغلی – از جمله بیش از ۳۰۰۰ موسسه و دوره آموزشی در ایالات متحده آمریکا – پذیرای مدرک آیلتس هستند. همچنین مدرک آیلتس در کشورهایی که در امور مهاجرین از آن استفاده می کنند، تنها مدرک مورد قبول برای مهاجرت به حساب می آید.
آزمون آیلتس طراحی شده است تا به شما کمک کند از زبان انگلیسی در زندگی جدید خود خارج از ایران استفاده کنید. در زمانی کمتر از سه ساعت، این آزمون مهارتهای شما را در گوش دادن، خواندن، نوشتن و مکالمه می سنجد. بهترین روش برای سنجش مهارتهای مکالمه، صحبت رو در روست و آیلتس یکی از شناختهشدهترین آزمونهایی است که از روش مکالمه رو در رو برای سنجش مهارتهای ارتباطی استفاده می کند. این آزمون که توسط متخصصین آزمون های زبان در سرتاسر جهان طراحی شده، به شما تصویری دقیق و عادلانه از مهارت های زبان انگلیسی تان می دهد.
ادامه IELTS چیست؟
آزمون آیلتس جهت سنجش میزان آمادگی داوطلبان برای ادامه تحصیل، فراگیـری مهارتهـای تخصصـی و یـا کار و اقامـت در کشـورهـای انگلیسی زبان طراحی شـده است. اکثر دانشگاههاى دنیا (بخصوص کشورهاى انگلیسى زبان) ارائه مدرک IELTS را بعنوان یکى از مهمترین شروط پذیرش دانشجویان مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا قید کرده اند. این آزمون مشترکاً از سوى ۳ سازمان معتبر IELTS Australia – Cambridge – British Council طراحى و توسط نمایندگىها در بیش از ۲۷۰ مرکز مختلف در بیش از ۱۱۰ کشور جهان برگزار مى شود. سالانه حدود یک و نیم میلیون نفر در آن شرکت میکنند.
تافل و آیلتس چه تفاوت عمده ای دارند؟
تافل آزمونی است که توانایی داوطلب را در درک و کاربرد زبان انگلیسی با لهجهی امریکایی می سنجد اما در آزمون آیلتس، انگلیسی به عنوان زبان بین المللی سنجیده می شود و بنابراین به عنوان مثال، در قسمت سنجش مهارت شنیدن از لهجه های مختلف انگلیسی استفاده می شود و نه فقط یک لهجه خاص.
آیا این آزمون ها فقط برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان است؟
در بیشتر موارد بلی، اما برای موارد دیگری مانند مهاجرت به کشورهای کانادا و استرالیا آزمون آیلتس ضروری است و برای دریافت بورسیه های تحصیلی، استخدام در مراکز دولتی و یا شرکت های بازرگانی ممکن است کسب حد نصاب امتیاز در تافل از شما خواسته شود.
اعتبار آزمون ها چه مدت است؟
نتایج هر کدام از آزمون های ایلتس و تافل به مدت دو سال اعتبار دارند.
آزمون آیلتس چند نوع است؟
این آزمون در دو نوع مختلف موجود میباشد:
آکادمیک (Academic) و عمومی (General Training)
افرادی که قصد تکمیل تحصیلات خود در دانشگاههای انگلیسی زبان را دارند (کارشناسی به بالا) باید از نوع آکادمیک این آزمون، و افرادی که به منظور گذراندن دورههای کوتاهمدت فنی و حرفهای، اخذ دیپلم، کار و یا اقامت قصد سفـر به کشورهـای انگلیسی زبان را دارند، میتوانند از نوع عمومی این آزمون استفاده کنند.
سیستم نمره دهى و نتایج IELTS چگونه است؟
نتایج حدود ۲ هفته بعد از امتحان اعلام مى شود. فرم اعلام نتایج شامل ۵ نمره متفاوت است (۴ نمره مربوط به هریک از ۴ بخش آزمون است و یک نمره کل که معدل آن ۴ نمره است). امتیاز نمرات امتحان IELTS از ۱ تا ۹ را شامل مى شود.
امتیاز ۱ به مفهوم آن است که داوطلب شرکت کننده فاقد توانمندى استفاده از زبان انگلیسى می باشد و امتیاز ۹ به مفهوم آن است که داوطلب داراى توانمندى بکارگیرى زبان همانند یک فرد انگلیسى زبان تحصیلکرده است. هریک از مهارتهاى چهارگانه بطور جداگانه از ۱ تا ۹ امتیاز دهى شده و در نهایت معدل از ۴ مهارت فوق محاسبه و اعلام مى شود.
امکان تقاضای تجدید نظر وجود دارد؟
شرکتکنندگان در امتحان آیلتس این فرصت را دارند تا به بخشی یا تمام نمرات کارنامه خود اعتراض کنند. برای این کار لازم است تا در فاصله یک ماه بعد از تاریخ چاپ کارنامه فرم تقاضای تجدید نظر را پر کرده و همراه با اصل کارنامه خود٬ به دفتر امتحان آیلتس ارسال کنند.
هزینه رسیدگی به اعتراض٬ چه به بخشی از نمرات یا همه آنها٬ ۸۴۰۰۰۰ ریال است که در صورتی که نمره شرکتکننده در امتحان بیشتر شود٬ به طور کامل به شرکتکننده برگردانده خواهد شد. در صورت افزایش نمره کارنامه جدیدی برای داوطلب صادر می شود.
کلاسها کاربردیتر هستند یا کتابها؟
کتابهای زیاد و متنوعی برای آمادگی آزمون آیلتس منتشر شده است. این کتابهای برای کسانی مفید است که زبانشان در حد قابل قبولی باشد. اما کسانی که وضع زبانشان مطلوب نیست، بهتر است در کلاسهای آمادگی شرکت کنند تا بهصورت عملی با مهارتهای این آزمونها آشنا شوند.
Key to pronunciation
The pronunciations given are those in use among educated urban speakers of standard English in Britain and the United States. While avoiding strongly regionally or socially marked forms, they are intended to include the most common variants for each word. The keywords given in this key are to be understood as pronounced in such speech.
Where a word is associated with a particular part of the English-speaking world, further pronunciations in the appropriate global variety of English are also given.
To hear the pronunciation spoken aloud, click the blue play icon to the left of each transcription.
Vowels
British U.S. As in…
iː i fleece
i i happy
ɪ ɪ kit
ɛ ɛ dress
a ɛ carry
a æ trap
ɑː ɑ father
ɒ ɑ lot
ɔː ɔ, ɑ hawk
ʌ ə cup
ʊ ʊ foot
uː u goose
ə ə alpha
ɔː ɔr force
əː ər nurse
ɪə ɪ(ə)r here
ɛː ɛ(ə)r square
ʊə ʊ(ə)r cure
eɪ eɪ face
ʌɪ aɪ price
aʊ aʊ mouth
əʊ oʊ goat
ɔɪ ɔɪ choice
ã ɑ̃ fin de siècle
ɔ̃ ɔ̃ bon mot
ᵻ represents free variation between /ɪ/ and /ə/
ᵿ represents free variation between /ʊ/ and /ə/
Consonants
As in…
b big /bɪɡ/
d dig /dɪɡ/
dʒ jet /dʒɛt/
ð then /ðɛn/
f fig /fɪɡ/
ɡ get /ɡɛt/
h how /haʊ/
j yes /jɛs/
k kit /kɪt/
l leg /lɛɡ/
m main /meɪn/
n net /nɛt/
ŋ thing /θɪŋ/
p pit /pɪt/
r rain /reɪn/
s sit /sɪt/
ʃ ship /ʃɪp/
t tame /teɪm/
tʃ chip /tʃɪp/
θ thin /θɪn/
v vet /vɛt/
w win /wɪn/
z zip /zɪp/
ʒ vision /ˈvɪʒ(ə)n/
x (Scottish) loch /lɒx/
ɬ (Welsh) penillion /pɛˈnɪɬɪən/
The consonants l, m, and n can take on the function of a vowel in some unstressed syllables. It should generally be clear when this interpretation is intended, but in cases of potential ambiguity, the consonant symbol appears with a diacritic, as l̩, m̩ and n̩, as e.g. meddle /ˈmɛdl/, meddling /ˈmɛdl̩ɪŋ/.
After a vowel, U.S. English can have /r/ regardless of the sound which follows, whereas British English retains the /r/ only when it is followed by a vowel. Compare U.S. mar /mɑr/, marring /ˈmɑrɪŋ/ with British mar /mɑː/, marring /ˈmɑːrɪŋ/
Between vowels, except at the start of a stressed syllable, U.S. English has /d/ where British English has /t/. Compare U.S. butter /ˈbədər/, and waiting /ˈweɪdɪŋ/ (as against wait /weɪt/) with British butter /ˈbʌtə/, waiting /ˈweɪtɪŋ/, wait /weɪt/.
U.S. speakers are more likely than British speakers to distinguish between wear (with /w/) and where (with either /w/ or /hw/).
Stress
The symbol ˈ at the beginning of a syllable indicates that that syllable is pronounced with primary stress. The symbol ˌ at the beginning of a syllable indicates that that syllable is pronounced with secondary stress. The symbol ˈˌ at the beginning of a syllable indicates that that syllable may be pronounced with either primary or secondary stress.
http://public.oed.com/how-to-use-the-oed/key-to-pronunciation
American English File
Second edition
Christina Latham-Koenig, Clive Oxenden, Paul Seligson, Mike Boyle
With a wide range of exciting new digital material, including all new documentaries, this new edition of American English File is still the number one course to get your students talking.
Level: From Starter to Level 5 (A1-C1)
American English File Second Edition retains the popular methodology developed by world-renowned authors Christina Latham-Koenig and Clive Oxenden: language + motivation = opportunity. With grammar, vocabulary, and pronunciation practice in every lesson, students are equipped with a solid foundation for successful speaking.
And a new array of digital resources provides even more choice and flexibility. Students can learn in the classroom or on the move with Online Practice, iChecker, the Pronunciation App, and more.
Key Features
Advanced level completes comprehensive six-level curriculum
۷۵% brand new content motivates students with fresh topics
Engaging videos develop communication skills through real-life examples and scenarios
Grammar, Vocabulary and Pronunciation in each lesson
iChecker contains Progress Checks and Workbook audio material to develop learner independence and self-assessment
Pronunciation app with interactive sounds chart and pronunciation games
Testing Program CD-ROM provides a complete range of tests
Oxford Online Practice offers students targeted and motivating practice to improve reading, writing, listening and speaking. Teachers can also use our online Learning Management System to easily manage and measure student progress
IELTS Listening tips that Phuong used to get Band 7
Doan Hung Phuong, the winner of October results competition, shares his tips for success in the IELTS Listening test
To succeed in the IELTS test, the key is practice. Never dream you will gain anything without any efforts. The fact is I had to do a great number of practice tests in a month before taking the real test. I did approximately one test a day, including reading and listening. Sometimes I practiced Writing and Speaking Tests at home
Remember, you MUST do Listening, Reading and Writing Tests continually. In the real test, there will be no time for you to have a break. They officially say that you will have 5 minutes between each part, the fact this is not always so. Therefore, you must practice to cope with extremely high tension and pressure in the real test
Practicing writing and speaking at home is not actually a good way. You need someone to check your writing and give advice how to improve your speaking. However, I myself don’t have that advantageous condition as well, so I just simply did the test at home. Regardless of disadvantages, practicing at home will certainly help you deal with the limited time and improve your organization in both writing and speaking in a short time. Moreover, it also helps you get familiar with difficult questions and be well prepared for the up-coming exam
http://www.ielts-blog.com
Reading Comprehension Skills for English Language Learners
English language learners (ELLs) often have problems mastering science, math, or social studies concepts because they cannot comprehend the textbooks for these subjects. ELLs at all levels of English proficiency, and literacy, will benefit from explicit instruction of comprehension skills along with other skills.
Examples of comprehension skills that can be taught and applied to all reading situations include:
Summarizing
Sequencing
Inferencing
Comparing and contrasting
Drawing conclusions
Self-questioning
Problem-solving
Relating background knowledge
Distinguishing between fact and opinion
Finding the main idea, important facts, and supporting details
These skills are particularly important for comprehending what is generally known as information reading or expository reading.
Why reading comprehension skills are particularly important for ELLs
ELL students will still need a lot of vocabulary development and teaching of comprehension strategies even if they:Have been mainstreamed after some bilingual instruction;
Are being pulled out for English as a Second Language or Sheltered English instruction; and/or
Have been assessed as English proficient but you know that they still need additional help with language, reading, and writing.
Classroom strategies: Steps for explicitly teaching comprehension skills
The following steps are useful for all students. However, these need to be complemented with the additional steps below to ensure comprehension for ELLs.
Introduce the comprehension strategy or skill (see above list) through examples. Discuss how, when, where, and why the strategy or skills are used. For example: contrast main idea with details, fact with opinion, good summaries with poor summaries.
Have students volunteer additional examples to contrast and discuss.
Label, define, model, and explain the strategy or skill. For example, after listing four facts about a healthy diet and four opinions about what is good to eat, label one list as facts and the other list as opinions.
Give students opportunities to practice using the strategy with a peer as they apply it to a short, simple paragraph from a science text or any expository text.
Debrief with the whole class to ask students to share how they applied the strategy or skill.
http://www.colorincolorado.org
Improving Listening Skills
Does this situation seem familiar to you? Your English is progressing well, the grammar is now familiar, the reading comprehension is no problem, you are communicating quite fluently, but: Listening is STILL a problem
First of all, remember that you are not alone. Listening comprehension is probably the most difficult task (noun=exercise, job) for almost all learners of English as a foreign language.
So, now you know you are not alone….! OK. The most important thing is to listen, and that means as often as possible. The next step is to find listening resources. This is where the Internet really comes in handy (idiom = to be useful) as a tool for English students
Strategies
Once you have begun to listen on a regular basis, you might still be frustrated (adjective=upset) by limited understanding. What should you do
Accept the fact that you are not going to understand everything.
Keep cool (idiom=stay relaxed) when you do not understand – even if you continue to not understand for a long time.
Do not translate into your native language (synonym=mother tongue)
Listen for the gist (noun=general idea) of the conversation. Don’t concentrate on detail until you have understood the main ideas.
what is IELTS
IELTS introduction
The International English Language Testing System (IELTS) is a test that measures the language proficiency of people who want to study or work in environments where English is used as a language of communication. An easy-to-use 9-band scale clearly identifies proficiency level, from non-user (band score 1) through to expert (band score 9).
Academic or General Training
IELTS is available in two test formats – Academic or General Training – and provides a valid and accurate assessment of the four language skills: listening, reading, writing and speaking
Fair to all
IELTS treats all candidates with the utmost fairness and respect by actively avoiding cultural bias and by accepting all standard varieties of native-speaker English, including North American, British, Australian and New Zealand English
Widely available
IELTS is available at more than 1,100 locations, including over 50 locations in the USA and there are 48 test dates a year
See more at: www.ielts.org
Easy Ways to Improve and Expand Your Vocabulary
Seven Tips for Learning New Words
Communicate (speak and write) more clearly and concisely using these seven tips for learning new words… easy ways to improve and expand your vocabulary.
Read, read, and read. The more you read — especially novels and literary works, but also magazines and newspapers — the more words you’ll be exposed to. As you read and uncover new words, use a combination of attempting to derive meaning from the context of the sentence as well as from looking up the definition in a dictionary.
Keep a dictionary and thesaurus handy. Use whatever versions you prefer — in print, software, or online. When you uncover a new word, look it up in the dictionary to get both its pronunciation and its meaning(s). Next, go to the thesaurus and find similar words and phrases — and their opposites (synonyms and antonyms, respectively) — and learn the nuances among the words.
Use a journal. It’s a good idea to keep a running list of the new words you discover so that you can refer back to the list and slowly build them into your everyday vocabulary. Plus, keeping a journal of all your new words can provide positive reinforcement for learning even more words — especially when you can see how many new words you’ve already learned.
Learn a word a day. Using a word-a-day calendar or Website — or developing your own list of words to learn — is a great technique many people use to learn new words. This approach may be too rigid for some, so even if you do use this method, don’t feel you must learn a new word every day. (Find some word-a-day Websites at the end of this article.)
Go back to your roots. One of the most powerful tools for learning new words — and for deciphering the meaning of other new words — is studying Latin and Greek roots. Latin and Greek elements (prefixes, roots, and suffixes) are a significant part of the English language and a great tool for learning new words. (Follow these links for the sections of this site that provide English Vocabulary Derived from Latin and English Vocabulary Derived from Greek.)
Play some games. Word games that challenge you and help you discover new meanings and new words are a great and fun tool in your quest for expanding your vocabulary. Examples include crossword puzzles, anagrams, word jumble, Scrabble, and Boggle. (Find some word-game Websites at the end of this article.)
Engage in conversations. Simply talking with other people can help you learn discover new words. As with reading, once you hear a new word, remember to jot it down so that you can study it later — and then slowly add the new word to your vocabulary.
http://www.enhancemyvocabulary.com