همه چیز درباره فرمول ساخت طلا: طراحی طلا و جواهر به یکی از شغل های پردرآمد در این روزها تبدیل شده است. برای ورود به این حرفه زیبا و جذاب لازم است همه چیز را در رابطه با فرمول ساخت طلا بدانید و بشناسید. در حرفه طراحی طلا و جواهر، طراح به وسیله دانشی که از این حرفه دارد و همینطور به کار گیری هنر و استفاده خلاقانه از طلا، نقره، جواهرات و …. قادر به تولید جواهراتی زیبا و جذاب می باشد. اگر علاقه مند به این حرفه جذاب و پولساز هستید، پیشنهاد میکنیم در دوره های آموزشی طراحی طلا و جواهر مجتمع فنی تهران شعبه میرداماد شرکت کرده و اصول مربوط به این حرفه را آموزش ببینید.
آموزش های مورد نیاز برای ورود به حرفه طراحی طلا و جواهر
ابتدا بهتر است بدانید برای تبدیل شدن به یک طراح طلا و جواهر حرفه ای مهم تر از داشتن علم و دانش مربوط به این هنر، دارا بودن از ایده و دیدگاه های هنری مهم می باشد. اما آموزش های مورد نیاز برای ورود به حرفه طلا و جواهر عبارت است از:
- طراحی طلا و جواهر به صورت دستی
- طراحی طلا و جواهرات با کامپیوتر : 1) نرم افزار ماتریکس 2) آموزش راینوگلد
کلیه مراحل فرمول ساخت طلا
مرحله اول: ایده های خلاقانه برای ساخت طلا و جواهر
- اولین مرحله در ساخت طلا و جواهر داشتن ایده های خلاقانه می باشد. یعنی طراحان طلا در این مرحله باید با در نظر گرفتن سلیقه افراد مختلف، فرهنگ، آداب و رسوم، شرایط اقتصادی، تاریخی و … اقدام به ایده پردازی و مدل سازی نمایند.
مرحله دوم: طراحی و پیاده سازی طرح
- بعد از ایده پردازی نوبت به پیاده سازی و طراحی، طرح مورد نظر میرسد. بهتر است بدانید طراحی طلا به دو صورت انجام میگیرد: یکی به روش دستی، و دیگری با استفاده از نرم افزار های مربوطه
مرحله سوم: قالب سازی
- بعد از اینکه ایده مد نظر خود را به روش دستی یا با استفاده از نرم افزار های مربوطه طراحی کردید، نوبت به قالب سازی میرسد. در این مرحله دستگاه های پرینتر سه بعدی مورد استفاده قرار میگیرند. با کمک این دستگاه میتوان مدل سازی را با دقت و سرعت بالایی به انجام رساند که در نتیجه کیفیت قالب سازی نیز افزایش پیدا میکند.
مرحله چهارم: ریخته گری
- بعد از به پایان رسیدن مرحله قالب سازی، باید اقدام به ریخته گری کنید. انجام این عمل روش های گوناگونی را شامل می شود که عبارت است از: ریخته گری طلا و جواهر به روش خاک ماسه، سانتریفوژ، مکشی و القایی.
مرحله پنجم: سوهان کاری
- طلای به دست آمده بعد از گذراندن مراحل قبلی، باید با نهایت دقت و ظرافت سوهان کاری شود. فردی که کار سوهان کاری را انجام میدهد از انواع سوهان های: صاف و مسطح، سوهان مثلث شکل یا سه ضلعی، سوهان مدور، سوهان چاقو و … استفاده میکند.
مرحله ششم: مخراج کاری یا مرضع کاری
- این مرحله زمانی است که، یک مخراج کار با دقت و ظرافت بالا سنگ ها قیمتی را به فلزات متصل می کند. مخراج کارها برای انجام این کار از روش های مختلف استفاده میکنند. (بهتر است بدانید این سنگ ها با استفاده از چسب به فلز مربوطه متصل نمی شوند.)
مرحله هفتم: تمیز کاری و پرداخت کاری
- بعد نصب سنگ و جواهرات بر روی فلز مورد نظر یعنی انجام عمل مخراج کاری نوبت به تمیز کاری میرسد. همانطور که از نامش پیداست در این روش با استفاده از ابزار های مختلف طرح مورد نظر را تمیزکاری میکنند. بعد از انجام عمل تمیز کاری، برای جلا دادن به طلا اقدام نمایید.
مرحله هشتم: آبکاری
آخرین مرحله در ساخت طلا و جواهر آبکاری می باشد. این مرحله را مهم ترین مرحله در ساخت طلا میدانند چرا که بعد از اتمام، طلای مورد نظر به بازار فرستاده می شود. آبکاری نیز به روش های مختلفی انجام می شود که از جمله آن میتوان به: آماده سازی قطعه، تمیز کردن سطح قطعه، لیزگیری، شست و شوی قطعه آبکاری شده و … اشاره نمود.
سایر تکنیک های فرمول ساخت طلا
- ذوب کردن طلای خام در ظرف های مخصوص که با آن بوته میگویند. این فرآیند به وسیله اکسیژن و گازی که درون کوره وجود دارد انجام میگیرد.
- طلای ذوب شده با مس و نقره ترکیب میشود. (اگر میخواهید طلای سفید به دست آورید این موارد را با هم ترکیب کنید و در صورتی که مایل به تولید طلای زرد هستید از ترکیب آن جلوگیری نمایید.)
- مایع به دست آمده در مراحل قبل را بعد از سرد شدن در دستگاه نورد قرار دهید و به مفتول یا صفحه تبدیل نمایید.
- در این مرحله قطعات طلای به دست آمده را برش بزنید.
- سمباده زدن و سوهان کشی طلای به دست آمده از مراحل قبل
- با استفاده از دستگاه پرداخت میتوانید خطوط ریز ایجاد شده روی طلا را جلا دهید و از بین ببرید. (دریافت مدرک طراحی طلا و جواهر برای مهاجرت)
- برای درخشان تر شدن طلای مد نظر آنرا آبکاری نمایید.
طلا در چه زمینه های مورد استفاده قرار میگیرد؟ (درباره فرمول ساخت طلا)
- صنعت پارچه سازی
- صنایع غذاسازی
- صنعت شیشه سازی
- صنعت داروسازی
- صنعت لیزر
- صنعت خودروسازی
- تکنولوژی و گوشی های همراه
- صنعت دندانپزشکی و پزشکی
- صنعت فضایی
- صنعت الکتریکی (استارت دوره ساخت طلا)
- و …
دوره های دپارتمان گوهرشناسی و طلا و جواهر در مجتمع فنی تهران (میرداماد)
- آموزش مخراج کاری (دوره مخراجکاری) مرصع کاری
- تکنیکهای آموزش ساخت طلا و جواهر
- پکیج جامع طلا و جواهر (مدلسازی و طراحی، گوهرشناسی، فروشندگی، برندینگ و بازاریابی اینترنتی)
- پکیج جامع فروش حرفه ای طلا و جواهر (گوهرشناسی و فروشندگی)
- روانشناسی و فروشندگی حرفه ای طلا و جواهر
- آموزش گوهر شناسی کاربردی (دوره گوهر شناسی)
- آموزش طراحی طلا و جواهر با نرم افزار ماتریکس MATRIX
- آموزش طراحی دستی طلا و جواهر
تمامی افرادی که قصد کسب درآمد در این زمینه را دارند. و همچنین تمامی علاقه مندان به آموزش درست کردن طلا، می توانند. با شرکت در کلاس های آموزشی ساخت طلا در مجتمع فنی تهران شعبه میرداماد، از صفر تا صد مهارت های لازم در این دوره را از جمله مهارت های طراحی طلا و جواهر، آشنایی با صنعت طلا و جواهر و روش های ساخت، آشنایی با روند ساخت مکانیکی و صنعتی طلا و جواهر در دنیا و …. را آموزش ببینید.
معرفی مدارک پایان دوره ساخت طلا
مدرک دوره ساخت طلا و جواهر مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد. همچنین دانشپذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی اخذ نمایند.