وظایف دستیار دندانپزشک
وظایف دستیار دندانپزشک: هر فردی که قصد دارد وارد بازار کار شغل دستیار دندانپزشک شود، باید اطلاعات کاملی را در این زمینه به دست آورد. او باید بداند که یک دستیار دندانپزشک چه وظایفی دارد، چه مهارت ها و ویژگی هایی را باید داشته باشد و همچنین شرایط شغلی آن به چه صورت است. در این مقاله ما اطلاعات کاملی از وظایف، مهارت ها، ویژگی های اخلاقی و ظاهری که یک دستیار دندانپزشک باید از آن برخوردار باشد را به شما ارائه خواهیم داد.
وظایف دستیار دندانپزشک
- کنترل کردن سوابق پزشکی بیماران
- ضد عفونی کردن و استریل وسایل و تجهیزات دندانپزشکی
- رعایت احترام و ادب در مقابل بیماران و ارباب رجوعان
- کنترل استرس بیمار
- کنترل موجودی ها و مطلع کردن دکتر دندانپزشک در صورت هر گونه کمبود مواد
- ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران
- آماده سازی یونیت قبل و بعد هر بیمار
- نظافت سطوح
- گفتن توصیه های لازم پس از انجام درمان هر بیمار
- یک دستیار دندانپزشک باید مسئولیت پذیر و مبتکر باشد
- تنظیم وقت بیماران
- تماس با بیماران (در صورت ایجاد هر گونه مشکل اعم از کنسلی وقت و ….)
- محرمانه نگه داشتن اطلاعات بیمار
- توانایی جذب بیمار و انجام تبلیغات برای مطب
- برخورداری از دانش و مهارت کافی در زمینه دستیاری
- توانایی انجام کار های مالی (حسابرسی)
- نوشتن نامه های اداری
- آماده سازی وسایل دندانپزشکی متناسب با نیاز دندانپزشک
- کنترل عفونت در ارتباط با وسایل دندانپزشکی
- هماهنگی ویزیت ها و انتقال تمامی پیام ها به دکتر دندانپزشک
- تمیز کردن شیلد دندانپزشکی بعد از هر درمان
- یک دستیار دندانپزشک باید قابل اعتماد، از خود گذشته و دارای نگرش و رفتار مناسب باشد
- آماده سازی مطب در شروع و پایان کار
- چک کردن اعتبار دفترچه بیمه بیماران قبل از انجام درمان دندانپزشکی
- توانایی انجام بی حسی موضعی
- ترکیب مواد دندانپزشکی و ارائه آن ها به دندانپزشک
- عکس برداری به وسیله اشعه ایکس زیر نظر دکتر دندانپزشک
- انجام رادیوگرافی با کمک دکتر دندانپزشک
- انجام بعضی از عملیات دندانپزشکی زیر نظر پزشک مانند: قالب گیری از دندان، جرم گیری، پر کردن، قرار دادن دندان های مصنوعی
- و ….
مهارت های لازم برای دستیاری دندانپزشک
مهارت ارتباطی
- لازمه هر رشته و شغلی برقراری ارتباط قوی و موثر با دیگران است. شغل دستیار دندانپزشک نیز از این قاعده مستثنی نیست. دستیار دندانپزشک عضو مهمی از یک تیم دندانپزشکی است که مهارت ارتباطی آن تاثیر بسزایی در جذب بیمار و همچنین آرامش در محیط کاری دارد.
جزئی نگری
- یک دستیار دندانپزشک باید تمامی وظایف خود را بشناسد و در زمینه شغلی خود دانش و مهارت کافی را داشته باشد. چرا که سلامت و امنیت بیمار تا حد زیادی بستگی به دقت دستیار دندانپزشک دارد. بنابراین دانش و مهارت های درمانی و تبعیت از قوانین برای دستیار دندانپزشک ضروری می باشد.
مهارت سازمان دهی و مدیریت
- برخورداری از مهارت مدیریت، موجب ایجاد نظم در محیط کار می شود. یک دستیار دندانپزشک باید تجهیزات و مواد مورد نیاز یک دکتر دندانپزشک را کنترل کند. همچنین دستیار دندانپزشک بایستی به دکتر دندانپزشک در حین انجام عملیات درمانی کمک کند.
مهارت همدلی
- یک دستیار دندانپزشک در کارش با همه نوع بیمار برخورد می کند، او باید بتواند با انواع مختلف بیماران احساس همدردی کند. یک دستیار باید از شخصیت آرامی برخوردار باشد تا بیمار در کنار او احساس آرامش کند.
مهارت شنیداری
- مهارت شنیداری، یک مهارت مهم در این شغل است. چرا که یک دستیار باید به دستور العمل های دندانپزشک گوش فرا دهد تا بتواند وظایف و مسئولیت دستیار دندانپزشک را به درستی انجام دهد. همچنین یک دستیار باید بتواند به بیماران و سایر کارکنان به خوبی گوش دهد.
مهارت تکنولوژی
- یک دستیار دندانپزشک باید توانایی کار با ابزار های تکنولوژیک را داشته باشد. مهارت کار با مواد شیمیایی، ترکیب مواد با هم، استریل کردن وسایل و تجهیزات دندانپزشکی و …. جزء مهارت های تکنولوژی محسوب می شود که یک دستیار دندانپزشک باید با آن ها آشنایی داشته باشد.
وضعیت بازار کار شغل Dentist Assistant و موقعیت های شغلی آن
می توان گفت که بازار کار شغل دستیار دندانپزشک وضعیت مناسبی دارد. چرا که طبق آمار کشوری هر دکتر دندانپزشک برای سرعت بخشیدن به کار های خود و جلوگیری از خطا های متعدد، نیاز به یک الی دو دستیار دندانپزشک دارد. به طور کلی سالانه برای بیش از 2000 دندانپزشک پروانه صادر می شود. یعنی هر سال به طور میانگین به 2 الی 4 هزار دستیار دندانپزشک نیاز است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که شغل دستیار دندانپزشک، شغل پر اهمیتی است و بازار کار پررونقی دارد.
موقعیت های شغلی دستیار دندانپزشک (وظایف دستیار دندانپزشک)
- اولین موقعیت شغلی برای یک دستیار دندانپزشک، انجام دستیاری به صورت تخصصی در محیط های بیمارستان و کلینیک های تخصصی دندانپزشکی می باشد.
- یک دستیار دندانپزشک در صورت حرفه ای شدن در زمینه شغلی خود، می تواند کار های تخصصی تری را از جمله ارتودنسی، دندانپزشکی کودکان و سالمندان، جراحی فک و دهان و … را انجام دهد.
- همچنین یک دستیار دندانپزشک می تواند از اطلاعات خود در زمینه تدریس و آموزش دستیاری دندانپزشک استفاده کند.
- دستیار دندانپزشک می تواند از مهارت های خود برای بازاریابی محصولات دندانپزشکی استفاده کند.
- بهتر است بدانید که شرکت های بیمه دندانپزشکی برای بررسی شکایت و درخواست ها به افرادی نیاز دارند که به امور دندانپزشکی آشنایی داشته باشند. بنابراین یکی دیگر از موقعیت های شغلی دستیار دندانپزشک حضور در شرکت های بیمه دندانپزشکی می باشد.
- همچنین دستیار دندانپزشک می تواند در رشته سلامت دهان و دندان نیز ادامه تحصیل دهد و در زمینه تکنسین یا کارشناس سلامت دهان و دندان نیز مشغول به کار شود.
چگونه مهارت ها و وظایف دستیار دندانپزشک را آموزش ببینیم؟
لازمه ورود به بازار کار شغل دستیار دندانپزشک، شرکت در دوره های آموزشی آن می باشد. اگر شما قصد دارید که از صفر تا صد دستیاری را آموزش ببیند، ما به شما شرکت در دوره های دستیار دندانپزشک مجتمع فنی تهران شعبه میرداماد را پیشنهاد می کنیم. در کلاس های دستیار دندانپزشکی مجتمع فنی میرداماد، مطالب هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی در یک کلینیک دندانپزشکی آموزش داده می شود و تمامی تجهیزات و دستگاه های دندانپزشکی به صورت رایگان در اختیار کارآموز قرار می گیرد. همچنین کارآموز پس از پایان دوره دستیاری دندانپزشک، دو مدرک دریافت می کند. که با دریافت این مدارک علاوه بر این که می تواند به بازار کار دستیار دندانپزشک راه پیدا کند، می تواند از مدرک بین المللی City & Guilds مجتمع فنی تهران (میرداماد) برای مهاجرت نیز استفاده کند.
مدارک دستیار دندانپزشک در مجتمع فنی تهران (میرداماد)
مدرک دوره دستیار دندانپزشک مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند. به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانش پذیر قرار گیرد. همچنین دانش پذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی دریافت نمایند.