ویژگی های مدیران ریزبین
مدیران ریزبین در یافتن افراد خوب و کارآمد بسیار مجرب هستند!
بهترین مدیر اجرایی کسی است که بتواند افراد کارآزموده را انتخاب کند تا کاری را که می خواهد انجام دهند و آنقدر توانایی داشته باشد که بتواند در حین انجام کار میان آنها رابطه ی خوب برقرار نماید. «تئودور روزولت»
ویژگی های مدیران ریزبین: شما باید در انتخاب افراد مناسب و کارآمد توانایی داشته باشید تا فرصت های شغلی را با افراد مناسب پر کنید- و پس از آن رهایشان کنید تا کار مورد نظر خود را انجام دهند- می دانم که این کار یعنی نوعی حس ذاتی داشتن، اما مطمئن باشید که می توانید. به نظر می رسد افرادی که از این حس برخوردارند، اعضای تیم خود را از کسانی انتخاب می کنند که توانمند و کامل هستند. سپس راحت و بدون دغدغه به تماشای آن ها می نشینند تا هدف اصلی را دنبال کنند. شما نیز می توانید چنین کاری کنید.
مهارت این کار، یعنی هم انتخاب مناسب و هم رها کردن آنها، رها کردن آنها برای اینکه به کار مورد نظر بپردازند. شما باید هم به توانایی آن ها و هم به خودتان اعتماد کافی داشته باشید تا چنین کاری انجام دهید. شما باید برای کار مورد نظرتان نسبت به انتخاب افراد مناسب و هدف کار کاملاً آگاهی داشته باشید. به طور مثال، شاید به یک مدیر حسابداری نیاز داشته باشید و این آن چیزی است که شما به دنبالش هستید.
- اما او چه کسی است؟
- بازیکن تیم؟
- ناظر خوب؟
- کسی که بتواند در حین اجرا تصمیم گیری کند؟
- کسی که بتواند زودتر برنامه ریزی کند؟
- کسی که وضعیت اقتصادی شما را درک کند؟
- کسی که درباره ی اوراق و حسابرسی ها بتواند به طور واضح صحبت کند؟
اگر به روشنی بدانید که به دنبال چه کسی هستید و آن فرد باید چه توانایی هایی داشته باشد، به طور قطع، همان مدیر تیزبینی هستید که می داند به دنبال چه چیز هایی است. این کار خیلی شاق و سختی نیست، تنها نیاز به برنامه ریزی، تلاش سخت، دید درست و منطق دارد، و گرنه شدنی نیست. زمانی کسی در انتخاب مدیری که نیاز داشت مرتکب خطا شد، او مدیر کل بود و نیاز به مدیر داخلی داشت- به ابعاد شخصیتی او توجه نکرده و تنها به دنبال عنوان شغلی اش بود. عنوان شغلی او مطابق با انتخاب و خواسته ی او بود، اما طرز رفتار و تفکر او نه.
او همه چیز را در رقابت خلاصه می کرد. رقابت بین خودش و دیگر مدیران.
او هرگز یک بازیکن تیم نبود. او به خودی خود خوب بود، اما مناسب کار مدیرکل و دیگر مدیران نبود، چون همه آن ها می خواستند باهم حرکت کنند. مدیر کل او را اشتباه انتخاب کرده بود و در یک مدت زمان طولانی توانست خود را خلاص کند و تنها کسی را که باید سرزنش می کرد خودش بود. چون در مورد شخصی که باید انتخاب می کرد به درستی فکر نکرد.
اگر در این کار مهارت کافی ندارید، یا تصور می کنید باید این مهارت را در خود تقویت کنید، کسی را که قبولش دارید دعوت کنید تا در این خصوص با شما صحبت کند. از شخصی که در این کار سررشته دارد بخواهید به شما کمک کند تا فردی را که واقعاً به او نیاز دارید انتخاب کنید.
مدیران ریزبین نسبت به اختلاف ها حساس هستند!
وقتی درحال اداره ی یک تیم هستید، با افراد سروکار دارید و چیزی که در ذهن و فکر آن ها می گذرد این است که هر یک دیگری را به راه خطا بکشاند. چرا؟ خدا می داند. آن ها این طورند که به فرصت های یکدیگر دست درازی می کنند، جای پارک یکدیگر را اشغال می کنند. چه کسی شروع کرده است؟ خدا می داند. آیا شما می خواهید به این کار ادامه دهند؟ پس باید سریع متوقفش کنید.
شما باید حتی پیش از شروع نسبت به اختلاف ها حساس باشید و درباره اش کاری کنید. نیازی نیست این اختلافات حتی یک روز هم طول بکشند و شما برای انجام این کار نیاز دارید که واقعاً برهمه چیز واقف باشید. اگر مسائل جزئی را در نطفه خفه نکنید، تبدیل به هیولا می شوند و تمام گروه را درگیر یک دعوای بزرگ می کنند.(ویژگی های مدیران ریزبین)
می پرسید باید به دنبال چه چیز باشید؟
سکوتی که نابجاست، گله ها و شکایت ها، غرولند کردن ها، غیبت ها، رقابت هایی که نیاز نیست وجود داشته باشند، ظاهر شدن اشیایی بر روی میزها به صورت غیره منتظره- مانند گلدان های گل یا صفحات کامپیوتر- افرادی که از حاضر شدن در مجالس گروهی اجتناب می ورزند و افرادی که رفتارهای اداری خود را از دست داده اند.
راز این کار این است، پیش از آن که اوضاع خیلی وخیم شود، آن ها را متوقف کنید. در اینجاست که شما باید سیاستمدار، با احساساتی پدر مادروار باشید؛ نباید طرف یکی از اعضا باشید و طرفداری کنید، باید طوری عمل کنید که همه بدانند تحمل این گونه رفتارها را ندارید. آن ها را فرا بخوانید، با آن ها صحبت کنید و دلیل و منطق بیاورید. محل کار آن ها را جدا کنید، یا کاری کنید که به صورت اشتراکی به کار ادامه دهند. کارهای متنوع بسیاری وجود دارد که شما می توانید انجام دهید و مطمئن باشید که کار درست را انتخاب خواهید کرد.
مدیران ریزبین اطمینان حاصل می کنند که افراد کاملاً آن چه از آنها انتظار می رود را متوجه شده باشند!
کاملاً ساده است که فقط به افراد بگویید می خواهید چه کاری انجام بدهند تا مشغول به کار شوند. متأسفانه به بیشتر افراد کارهایی محول می شود، بدون اینکه بدانند واقعاً از آنها چه انتظار می رود. «کرایس الو»
ساده است که به یک نفر یک دستور العمل کاری و یک قرارداد بدهیم و بنشینیم و انتظار داشته باشیم تا کارش را انجام دهد. این کار سبب می شود با افراد زیادی که در کارشان گیج و سرگردان هستند مواجه شویم و وقت زیادی هم تلف شده باشد. بهتر است در ابتدای کار آنچه از آن ها انتظار می رود، درست، معلوم و مشخص شود. واقعاً چه انتظاری از آن ها دارید؟ انتظار شما خیلی بیش از آن است که فقط خودِ کار را انجام دهند. شما باید به طور دقیق به تمام افراد و نقش آن ها فکر کنید و ببینید واقعاً چه انتظاری از آن ها دارید.
ضروری است افراد بدانند چه بخشی از یک طرح استراتژیک هستند و دقیقاً چه انتظاری از آن ها می رود. ضروری است اعضای تیم ارزش ها و استانداردهای تیم و سازمان را بدانند و بدانند چه انتظار رفتاری از آن ها می رود. آیا صادق باشند؟ مراقب باشند؟ آیا از آن ها انتظار می رود دقیق باشند، چه رفتارهایی باید در مقابل همکاران دیگرشان، اضافه کاری ها، مدیریت بحران و خیلی چیزهای دیگر داشته باشند.
همچنین کارمندان جدید به کمک نیاز دارند. به طور مثال، گاهی کارمندان جدید در کنار افراد باتجربه تر قرار می گیرند تا موقعیت های مبهم را برایشان معلوم کند، زیرا منصفانه است که فرد بداند در هر موقعیتی چه انتظاری از او می رود و اگر برایش مشخص نباشد، جای شکایتی برای شما باقی نخواهند ماند.(ویژگی های مدیران ریزبین)
این مقالات که بخشی از دوره MBA یکساله – درس مدیریت منابع انسانی هستند، تنها بخش کوچکی از چیزهایی هستند که شما در دوره MBA فرا خواهید گرفت. با مطالعه دیگر مقالات خود را برای مدیریت استارتاپ، سازمان و شرکتتان آماده کنید.
همچنین پیشنهاد می کنم اگر وقت کافی برای شرکت در یک دوره یکساله را دارید در دوره MBA یکساله مجتمع فنی تهران -نمایندگی میرداماد شرکت کنید تا علاوه برا فراگیری تمام اصول مدیریت یک استارتاپ نوپا گرفته تا سازمان چند صد نفری؛ از حضور اساتید با تجربه حوزه های مختلف یک کسب و کار بهره ببرید. لیست دوره های مدیریت مجتمع فنی در زیر آمده است.
برخی از مقالات مفید مدیریتی را نیز در زیر برایتان آورده ایم، امیدوارم از مطالعه آنها لذت برده و از نکات آن در کسب و کارتان استفاده کنید.
دپارتمان مدیریت کسب و کار
در راستای ارتقای علم مدیریت کشور منتشر کرد ∫ویژگی های مدیران ریزبین
| دپارتمان مدیریت <style=”margin-bottom: 60px;”> | 2816 2222 – 021