کاربرد پتینه در دکوراسیون داخلی

کاربرد پتینه در دکوراسیون داخلی: هنر پتینه روی دیوار به واسطه زنان ایرانی انجام می شد. این هنر به علت کاربرد بسیار و اجرای ساده ای که دارد، برای مراسم خاص (مذهبی، سنتی، عروسی) و تزیین خانه انجام می شود. این روش هنری، در واقع تاثیر بسیار زیادی، در ظاهر دیوار های خراب و سطوحی که هیچ نقش هنری در آن ها نیست، دارد.

ریشه ی کلمه ی پتینه

این کلمه از واژه ی ایرانی پت، به معنای پهن و عریض بودن الهام گرفته شده است. از طرفی این کلمه برگرفته از لغت ایتالیایی PATINA، به معنی لایه روبی شی و یا سطح خارجی شی می باشد. در واقع پتینه کار با حس و هنر خلاق به ایجاد بعد و عمق به واسطه رنگ بر روی سقف و دیوار برای ایجاد نمای بهتر است.

انواع پتینه کاری

  • پتینه کاری کلاسیک
  • پتینه کاری مدرن
کاربرد پتینه در دکوراسیون داخلی
کاربرد پتینه در دکوراسیون داخلی

پتینه در معماری چگونه است؟

این هنر در معماری به واسطه فرم و حجم و بافت در دکوراسیون داخلی بسیار طرفدار داشته و می توان با توجه تبلیغات و مشاهده کار های اجرایی، بازار کار مناسبی را هنرمند برای خود جلب کند. این تکنیک ها بر روی بوم، مقوا، چوب و سفال انجام می شود.

  • پتینه می تواند وجه تمایز یک دکوراسیون با دیگر دکوراسیون ها باشد.
  • امکان ایجاد طرح ها و رنگ های نو و جدید
  • امکان پوشاندن ترک ها و موج های دیوار را فراهم می کند.
  • و …

دکوپاژ یا ترانفر (DECOPAGE)

در این دوره می توان عملکرد مثبتی را تجربه کرد. در واقع هنرمند با نقش هایی مانند عکس، روزنامه و … نظمی را که از دست رفته است را تجربه کرد و آن را بازسازی کرد و نمای زیبایی به آن داد. این تکنیک بیشتر برای عناصر کاربردی و تزیینی در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرد. آباژور، صندلی، کمد های چوبی و هر دور ریزی را می توان با بکار بردن این تکنیک احیا کرد.