کلاس بازرگانی: بازرگانی و بازرگانی بینالملل اجزای جداییناپذیر اقتصاد جهانی مدرن هستند که نقش مهمی در تقویت رشد اقتصادی، توسعه و اتصال بین کشورها ایفا میکنند. ماهیت پویای این تعاملات با مبادله کالاها، خدمات، سرمایه و فناوری در آن سوی مرزها مشخص می شود. با توجه به اهمیت بازرگانی و بازرگانی بین الملل امروزه مدیران یا یکی از اعضای کسب و کارهای کوچک و بزرگ باید در این زمینه تخصص ها و آگاهی کامل را داشته باشند.
به این منظور نیز مراکز و آموزشگاه های بسیاری روی کار آمده است که اصول بازرگانی را به علاقه مندان آموزش میدهند. اما یکی از بهترین و معتبر ترین مراکز در زمینه آموزش بازرگانی بین الملل مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد است که سابقه درخشانی نیز در این زمینه دارد. در ادامه مقاله شما را با بازرگانی و بهترین مرکز برای یادگیری آن آشنا میکنیم.

تاریخچه بازرگانی بین الملل
ریشههای بازرگانی بینالمللی را میتوان از آغاز تمدنهای باستانی دانست، یعنی زمانی که جاده ابریشم و سایر مسیرهای تجاری تبادل کالا بین مناطق مختلف را تسهیل میکرد. با این حال، در دوران مدرن تجارت بینالملل با انقلاب صنعتی پدیدار شد. چرا که کشورها شروع به تخصصی کردن تولید برخی کالاها کردند و به دنبال مبادله آنها در مقیاس جهانی بودند. ایجاد موافقتنامه عمومی تعرفه ها و تجارت (GATT) پس از جنگ جهانی دوم، پایه و اساس یک سیستم بازرگانی بین المللی سازمان یافته تر و منظم تر را ایجاد کرد.یادگیری این دوره به بهبود مدیریت کسب و کار ها کمک میکند و مزیت های بیشماری را به همراه دارد.
اهمیت اقتصادی بازرگانی الملل
همانطور که بیان کردیم بازرگانی بین الملل در دنیای امروز و در کسب و کارهای کوچک و بزرگ اهمیت بالایی دارد. در ادامه تعدادی از دلایل اهمیت اقتصادی بازرگانی بین الملل را بیان میکنیم:
رشد و توسعه:
- بازرگانی بینالملل با فراهم کردن دسترسی به بازارهای بزرگتر به رشد اقتصادی کمک میکند و در نتیجه مقیاس تولید و کارایی را افزایش میدهند. در نتیجه این حرفه منجر به سطوح بالاتر اشتغال، درآمد و رفاه کلی خواهد شد.
تخصص و مزیت نسبی:
- کشورها بر اساس اصل مزیت نسبی به بازرگانی بین المللی می پردازند، جایی که در تولید کالاها و خدماتی که در آنها کارایی نسبی دارند، متخصص هستند. این تخصص امکان تخصیص کارآمدتر منابع در سطح جهانی را فراهم می کند که به نفع همه کشورهای شرکت کننده است.
نوآوری و انتقال فناوری:
- بازرگانی بین المللی جریان ایده ها، فناوری و نوآوری را در سراسر مرزها تسهیل می کند. از آنجایی که شرکت ها در بازارهای جهانی درگیر می شوند، اغلب فناوری های جدید را تطبیق داده و به کار می گیرند که منجر به افزایش بهره وری و رقابت می شود.
تنوع و کاهش ریسک:
- کسبوکارها میتوانند با استفاده از بازارهای بینالمللی، فعالیتهای خود را متنوع کنند و وابستگی به یک بازار واحد را کاهش دهند. این تنوع به کاهش خطرات مرتبط با رکود اقتصادی یا نوسانات در صنایع خاص کمک می کند.
چالش های احتمالی در تجارت بین الملل
درست است که بازرگانی در سطح بین الملل مزیت های بی شماری را در پی دارد. اما همانند هر شغل و حرفه دیگری بازرگانی نیز با چالش هایی رو به رو است. از جمله چالش های احتمالی در این حرفه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
موانع تجاری:
- تعرفهها، سهمیهها و موانع غیرتعرفهای میتوانند مانع از جریان آزاد کالاها و خدمات شوند و برای کسبوکارهایی که تلاش میکنند به بازارهای خارجی دست یابند، چالشهایی را ایجاد کنند.
ریسک های سیاسی و نظارتی:
- بی ثباتی سیاسی و عدم قطعیت های نظارتی در کشورهای خارجی می تواند خطراتی را برای مشاغل ایجاد کند. تغییر در سیاست های دولت، موافقت نامه های تجاری یا تحریم های اقتصادی ممکن است بر روابط تجاری بین المللی تأثیر بگذارد.
تفاوت های فرهنگی و زبانی:
- فرهنگ ها و زبان های مختلف در سراسر کشورها می توانند چالش های ارتباطی ایجاد کنند و بر مذاکرات تجاری تأثیر بگذارند. درک و انطباق با ظرایف فرهنگی برای معاملات تجاری موفق بین المللی ضروری است.
عدم قطعیت های اقتصادی جهانی:
- عدم اطمینان اقتصادی، مانند رکود یا نوسانات ارزی، ممکن است بر تجارت بین المللی تأثیر بگذارد. کسبوکارها باید از میان این عدم قطعیتها عبور کنند و استراتژیهای خود را بر این اساس تطبیق دهند.
تحولات در تجارت بین الملل
تجارت الکترونیک:
- ظهور فناوری های دیجیتال، تجارت بین المللی را متحول کرده است. پلتفرمهای تجارت الکترونیک، کسبوکارها را قادر میسازد تا مستقیماً به مشتریان جهانی دسترسی پیدا کنند و موانع سنتی ورود را کاهش دهند.
زنجیره های تامین جهانی:
- کسب و کارها به طور فزاینده ای در زنجیره تامین پیچیده جهانی فعالیت می کنند. این پیوستگی به یک رویکرد استراتژیک برای مدیریت کارآمد خطرات و اختلالات نیاز دارد.
پایداری و مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR):
- تاکید فزاینده ای بر روی شیوه های تجاری پایدار و CSR در تجارت بین المللی وجود دارد. مصرف کنندگان و سرمایه گذاران به طور فزاینده ای طرفدار کسب و کارهایی هستند که مسئولیت زیست محیطی و اجتماعی را نشان می دهند.
بازارهای نوظهور:
- ظهور بازارهای نوظهور، به ویژه در آسیا، توازن قدرت اقتصادی را تغییر داده است. کسب و کارها در حال کشف فرصت ها و مشارکت های جدید در این مناطق پویا هستند.

سخن پایانی(کلاس بازرگانی بین الملل)
همانطور که بیان کردیم بازرگانی و بازرگانی بین المللی عناصر جدایی ناپذیر دنیای جهانی شده اند که به رشد اقتصادی، پیشرفت فناوری و تبادل فرهنگی کمک می کنند. علیرغم چالشها، چشمانداز در حال تحول فرصتهای جدیدی را برای کسبوکارها فراهم میکند تا بتوانند رشد کنند و به جامعه جهانی بههمپیوستهتر و مرفهتر کمک کنند. با توجه به مواردی که بیان کردیم باید بدانید که ورود و موفقیت هر کسب و کاری به داشتن دانش و تخصص کافی در امر بازرگانی بستگی دارد.
از این رو مراکز و آموزشگاه ها بسیاری به منظور آموزش اصول بازرگانی بین الملل روی کار آمده است. همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد یکی از بهترین و تخصصی ترین مراکز به منظور یادگیری این رشته، مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد است که با اساتید مجرب و در فضایی حرفه ای صفر تا صد اصول مرتبط با بازرگانی بین الملل را به علاقه مندان آموزش میدهد. در پایان این دوره ها نیز مدرک معتبر و قابل ترجمه رسمی دریافت میکنید. میتوانید مطمئن باشید با شرکت در دوره بازرگانی مجتمع فنی میرداماد در کسب و کار خود موفقیت های چشم گیری به دست می آورید و به سود و در آمد بالایی میرسید.
موقعیت های شغلی رشته بازرگانی
ثبت نام بازرگانی بین الملل و یادگیری این حرفه راه ورود به بازار کار گسترده ای را به روی علاقه مندان باز میکند. از جمله این بازار کار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انجام تبلیغات و بازاریابی در سطح بین الملل
- صدور پیش فاکتور
- بررسی هزینه های باربری به کشورهای خارجی و یا وارد نمودن آن ها به کشور
- بررسی مسائل مرتبط با گمرک
- بررسی مسائل مرتبط با بیمه
- ترخیص کالا
- اجرای حمل و نقل
- مسائل مرتبط با پرداخت های بانکی اعم از T/T (نقد) L/C (اعتباری) Deposite (امانتی)
- و …..
معرفی مدارک پایان دوره کلاس بازرگانی
مدرک دوره های کلاس بازرگانی بین الملل(کلاس آنلاین بازرگانی) مجتمع فنی تهران قابل ترجمه رسمی مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانش پذیر قرار گیرد. همچنین دانش پذیران می توانند بنا به درخواست، مدارک بین المللی از مؤسسات معتبر خارجی اخذ نمایند.