کادربندی در عکاسی

دوره عکاسی

کلاس های آموزش عکاسی عملی و کاربردی

کلاس های عملی و کاربردی

بهترین اساتید عکاسی ایران

با حضور اساتید مجرب

آموزش 0 تا 100 عکاسی در مجتمع فنی تهران

آموزش 0 تا 100 عکاسی

دوره عکاسی با مدرک بین المللی

با اعطای مدرک بین المللی

قرارگیری درست موضوع

اگر تنها یک موضوع دارید که شاخص است و خودنمایی می کند مشخصاً باید در یک جایی از کادر شما قرار بگیرد. جایی که این موضوع قرار می گیرد مهم است، بخشی بخاطر اینکه پایداری موقعیت ها جذاب تر از بقیه هستند و یا بهتر جای گیر می شوند و بخشی دیگر به این دلیل که استقرار موضوع در جایی از کادر می تواند گویای این مطلب باشد که موضوع چیست و چه کار می کند.

برای مثال اگر موضوع، شخصی در حال راه رفتن است؛ عکس وقتی ساختاری متفاوت پیدا می کند که یا در یک طرف به معنای ورود به کادر و یا در طرف دیگر و مقابل به معنای خروج از کادر قرار بگیرد. قرار دادن موضوعی تکی در مقابل یک پس زمینۀ ساده یکی از ابتدایی ترین و ساده ترین روش های ترکیب بندی است. بهتر است مثالی ذکر کنیم، اگرچه این نمونه در دنیای واقعی کارایی ندارد و رایج نیست، اما به امتحانش می ارزد. به ذهن خود بقبولانید که تقریباً همۀ صحنه ها پیچیده اند و اینکه هر عنصر اضافی مربوط به موضوع، یک لایه گرافیکی به اصل موضوع می افزاید.

مجتمع فنی تهران برگزار کنندۀ دوره عکاسی، کلاس عکاسی پیشرفته در رشته عکاسی، عکاسی دیجیتال، عکاسی هنری، عکاسی صنعتی، دوره عکاسی پیشرفته با امکان ارائه مدرک عکاسی، می باشد.

| ثبت نام دوره جامع عکاسی دیجیتال و پرتره

[rev_slider alias=”photography_26″]

دپارتمان آموزش عکاسی

برگزار کننده دوره های آموزشی عکاسی توسط برترین اساتید این حوزه

| 2816 2222 – 021

 

کادربندی در عکاسی - ویژگی های یک کلاس و دوره خوب عکاسی
کادربندی در عکاسی
کادربندی در عکاسی - بهترین اساتید عکاسی در مجتمع فنی تهران
کادربندی در عکاسی

نقطۀ طلایی

البته این روش سودمند است، اما یک دستورالعمل به شمار نمی آید، زیرا هر فرمولی به سرعت ملال انگیز می شود.

اکنون تک موضوعی را در نظر بگیرید که با پس زمینۀ خود یک رابطۀ گرافیکی دارد. تشخیص این حالت باید قبل از اینکه فکر کنید موضوع چیست (شاید یک انسان) و چه کاری انجام می دهد(مثلاً حرکت می کند) انجام شود. هنگام کادربندی در چنین موقعیتی توجه به اندازۀ موضوع مهم است، یعنی موضوع نباید آنقدر کوچک باشد که در پس زمینۀ شلوغ گم شود و نه آنقدر بزرگ باشد که کادر را پر کند.

نکتۀ بعدی که کار را آسان می کند، مجموعه ای از قرارگیری موضوع از مرکز به سمت لبۀ کادر است. اگر موضوع را به صورت دقیق در نقطۀ مرکزی کادر قرار دهید، نشان دهندۀ انعطاف ناپذیری، تقارن و تأثیر متقابل اندک آن با پس زمینه است. این روش همیشه جالب به نظر نمی آید. در عوض وقتی موضوع نزدیک به لبه ها یا گوشه های کادر قرار گیرد، تأثیر آن بسیار افزایش می یابد زیرا کادر نامتقارن شده است، گویی بیننده با دیدن آن به دنبال دلیل می گردد.

ادامه نقطۀ طلایی

اگر عکاس دلیل خاصی داشته باشد که هیچ، اما اگر دلیلی نداشته باشد، بهترین دلیل انتخاب ترکیب بندی به دور از تکرار و کلیشه است. در اینجا تأثیر متقابل موضوع نسبت به پس زمینه را نباید فراموش کرد. زیرا در تصویر کاملاً نمایان می شود. ترکیب بندی و قرار دادن موضوع در هر یک از بخش های کادر، چپ، راست، بالا یا پایین می تواند منطقی و درست باشد اما نباید وجود تأثیر متقابل و ارتباط میان بخش های تشکیل دهندۀ یک کادر را نادیده گرفت.

همانطور که موضوع را از مرکز کادر دور می کنید (نگاه بیننده را به دنبال آن می برید)، نوعی تضاد در ترکیب بندی ایجاد می شود، در حالی که پس زمینه نا منظم تر در تمام کادر تأثیر می گذارد. در چنین حالتی قرار گیری موضوع حس پویایی بیشتری را نسبت به سکون آن نشان می دهد. اگر به دنبال حس تعادل هستید، باید موضوع را در «نقطۀ طلایی» (Golden Section) قرار دهید.

اگر خواهان تنش بیشتر هستید، یا کمی رابطۀ گنگ بین اجزای صحنه، قرارگیری موضوع دورتر از نقطه طلایی می تواند کمک کند. در هر صورت هیچ نسخه و فرمول خاصی نمی توان برای ترکیب بندی تمام صحنه های عکاسی به کار برد. تنها به پویایی ایجاد شده فکر کنید، تمرین و عکس گرفتن هم می تواند راه گشای شما باشد.

| ثبت نام رتوش عکس