دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال | Digital Marketing)
دپارتمان مدیریت کسب و کار
در راستای ارتقای علم مدیریت کشور منتشر کرد ∫ همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ
| دپارتمان مدیریت <style=”margin-bottom: 60px;”> | 2816 2222 – 021
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
به زبان ساده، دیجیتال مارکتینگ به نوعی از بازاریابی گفته می شود که به صورت آنلاین از طریق وبسایت ها، تبلیغات آنلاین، ایمیل های همگانی، کیوسک های متعامل و هوشمند، تلفن همراه و تلویزیون های هوشمند و دیگر ابزارهای هوشمند آنلاین انجام می شود.
دیجیتال مارکتینگ چه کمکی به کسب و کارها می کند؟
دیجیتال مارکتینگ کمک می کند تا به مشتریان نزدیک تر شویم، فهم بهتری از آنها داشته باشیم و گفتمان و ارتباط خودمان با آنها را حفظ کنیم. استفاده از دیجیتال مارکتینگ پایگاه داده های فعال و مشتریان بالقوه ایجاد می کند و جریان دائمی ارتباطات را میان مشتریان و حامیان و میان خود مشتریان به وجود می آورد.
قدرت این ارتباطات و گفتمان ها در این است که نه تنها مخاطبان را درگیر می کند، بلکه بهینه سازی موتورهای جست و جو و بهینه سازی رسانه های اجتماعی را از طریق لینک های داخلی و اشتراک اجتماعی تقویت می کند.
هدف دیگر دیجیتال مارکتینگ، خدمت رسانی یا افزودن ارزش هاست.
با در نظر گرفتن این مقدمه کوتاه، به نظر شما تصور یک بازاریابی غیر دیجیتالی، و بازار کسب و کار بدون دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟ برای ما مشخص شده که اکثر کسب و کارهای امروزی بدون کسب مهارت در عرصه های دیجتالی و بدون در نظر گرفتن نقش و تأثیر رسانه های دیجیتال در مباحث بازاریابی راه به جایی نخواهند برد.
پس با ما تا انتهای معرفی دیجیتال مارکتینگ، از ابتدا تا به امروز؛ همراه باشید تا قدرت این ابزار مفید را نشانتان دهیم.
نقش دیجیتال مارکتینگ در عصر دیجیتالی امروز
مردم تکنولوژی دیجیتالی را برای ارتباط برقرار کردن از راه هایی که تا چند سال گذشته غیر ممکن به نظر می رسید، در آغوش می کشند. امروزه مردم عادی در حال یکپارچه سازی تکنولوژی دیجیتالی با زندگی روزمره خود هستند. (آموزشگاه دیجیتال مارکتینگ)
از به روزرسانی اس ام اس در تیم های ورزشی مورد علاقه خود، تا یک تماس تصویری رایگان با بستگان خود در آن طرف جهان، تا بازی های مشترک آنلاین و موارد خیلی بیشتر. مردم عادی –حتی مشتریان شما- شروع به استفاده از رسانه های دیجیتال بدون آنکه فکر دیگری داشته باشند، می کنند.
پیش بینی شده که تا سال 2018 پنج میلیارد از هفت میلیارد جمعیت جهان آنلاین خواهد بود. آیا با این وجود هم شما می توانید از نقش دیجیتال مارکتینگ در کسب وکارهای امروز چشم پوشی کنید؟
قدرت دیجیتال مارکتینگ در تبلیغات
تبلیغات می تواند سرمست کننده باشد. چرخش، داستان، پیام، فراخوانی برای عمل، تصویر، جایگیری، سنجش و اصلاح؛ همه این ها قدرت انفجاری را افزایش می دهد که در نهایت جهان را تغییر می دهد.
تبلیغات در اصل هر چیزی است که مردم را تحت تأثیر قرار می دهد –آنها را ترغیب می کند دست به عملی بزنند که ما می خواهیم، چه انتخاب یک برتد خاص خمیر دندان باشد یا انتخاب تلفن همراه، پر کردن کوپن پست یا بازدید از یک وبسایت باشد. تبلیغات قدرتی دارد که می تواند به چیزهای حیرت انگیزی دست پیدا کند و اگر در کاری هستید که از قبل تبلیغات را انجام می دهید و به آن ادامه خواهید داد، کار خوبی انجام می دهید.
حالا که تا اینجا همراه تیم مدیریت کسب و کار مجتمع فنی تهران بودید تا درک خوبی از دیجیتال مارکتینگ داشته باشید، از شما دعوت می کنیم با هم استراتژی های دیجیتال مارکتینگ را بخوانیم.
استراتژی های دیجیتال مارکتینگ
چرا به استراتژی دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید؟
پاسخ خیلی ساده است: زیرا بدون دیجیتال مارکتینگ و استراتژی های آن فرصت ها و به کل کسب و کارتان را از دست خواهید داد.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ چه کمکی به ما می کند؟
فرمول بندیِ یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ به ما کمک می کند تصمیماتی آگاهانه در مورد تاخت و تازها در عرصه بازاریابی دیجیتال بگیرید و اطمینان حاصل کنید که تلاش هایتان بر عناصر بازاریابی دیجیتال که به کسب و کارتان مربوط هستند، متمرکز خواهند بود.
این مرحله اولین مرحله جدی برای درکِ چگونگیِ ارتباطِ مستمرِ بازار دیجیتال با شما و چگونگیِ تأثیر آن بر رابطه بین کسب وکار یا مارک تجاری و مشتریان و چشم اندازهاست.
آیا شما هم می توانید از دیجیتال مارکتینگ برای توسعه کسب و کارتان استفاده کنید؟
این مسأله که کسب و کار شما برای دیجیتال مارکتینگ مناسب است؛ به شدت به ماهیتِ کسب و کار، جایگاه فعلی آن و جایگاه پیش بینی شده برای آن در آینده بستگی دارد.
در حقیقت، امروزه کسب و کارهای بسیار محدودی وجود دارد که حداقل از برخی از درجات بازاریابی دیجیتال سود نبرند – حتی اگرفقط یک بروشور آنلاین ارائه دهید که به مردم بگوید چه کاری انجام میدهید.
آیا دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار شما مفید است؟
واقعاً فقط دو پرسش کلیدی وجود دارد که در هنگام تصمیم گیری در مورد نیاز کسب و کارتان به استراتژی های دیجتال مارکتینگ، باید به آنها پایخ دهید.
پرسش اول: آیا مخاطبان شما آنلاین هستند یا قرار هست که در آینده آنلاین شوند؟
اگر مشتریان شما برای بررسی و یا خریدِ محصولات و خدماتی که ارائه می کنید از فناوری دیجیتال استفاده کنند، آنگاه مطلقاً به دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید تا با آنها تعامل کرده و آنها را حفظ کنید. اگر این کار را انجام نمی دهند، آنگاه به این نوع بازاریابی نیاز ندارید.
پرسش دوم اینکه، آیا محصولات، خدمات یا مارک های تجاری شما برای دیجیتال مارکتینگ مناسب هستند یا خیر؟
این کلام می تواند مخاطره آمیز باشد –اما پاسخ به اسن سوال معمولاً بله است. معمولاً مهم نیست که محصول، خدمات یا مارک تجاری چسیت: تا زمانیکه یک مخاطب آنلاین و ماندنی برای محصول خود داشته باشید، آنگاه باید آن را به صورت آنلاین و با استفاده از دیجیتال مارکتینگ ارتقاء دهید.
مبانی استراتژی دیجیتال مارکتینگ
اگر فرآیند تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ را شروع کرده اید، یک خبر خوب است. احتمالاً در بافت کسب وکارتان، کارهایی که رقبا به طور معمول آنلاین انجام می دهند و علت کار آنها، چگونگی استفاده مشتریان از فناوری دیجیتال در زندگی خود و چگونگی بهره برداری بهینه از این کانال های دیجیتال جدید و موجود برای ایجاد روابط طولانی تر و سازنده تر فکر کرده اید. این موارد در واقع عناصری هستند که مبانی استراتژی دیجیتال مارکتینگ را تشکیل می دهند:
-
کسب و کار خود را بشناسید.
-
رقبا را بشناسید.
-
مشتریان خود را بشناسید.
-
بدانید که به دنبال چه چیزی هستید.
-
و در آخر باید بدانید چگونه این کار را انجام دهید.
ابزارهای اصلی در دیجیتال مارکتینگ
-
وبسایت
وبسایت شما قطب دنیای دیجیتالی شماست و شاید مهم ترین ابزار در کل استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما. وبسایت، یک قطعه حیاتی از فضا و ظرفیت آنلاین شماست که همه دیگر فعالیت های آنلاین شما را به سمت مشتریان بالقوه منعطف می کند.
-
بهینه سازی موتور های جست و جو (SEO)
بخشی از وبسایت، بهینه سازی موتور جست و جو یا همان SEO است. روند هم ردیف کردن محتوا روی وبسایت شما به سمتی که مشتریان بالقوه تان به طور فعالانه ای به دنبال آن هستند؛ و ارائه آن به روشی که آن را هم برای مردم و هم برای موتورهای جست و جو قابل دسترس و تسهیل کند.
نتایج جست و جوی اصلی مکانی هستند برای افزایش ترافیک هدفمند به وبسایت شما.
-
تبلیغات جست و جو به ازای هر کلیک
تبلیغات به ازای هر کلیک به شما روشی را ارائه می دهد که مسیر خود را در صفحه های نتایج جست و جو برای کلمات یا عبارات کلیدی انتخاب شده، خریداریکنید.
-
شبکه های اجتماعی
یک فرصت بازاریابی نسبتاً نو؛ که بطور بالقوه می تواند تبلیغات کاملاً هدفمند به گروه های اجتماعی تعیین شده بر اساس اطلاعات نمایه شان که داوطلبانه از طریق سایت هایی مثل فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، کانال های تلگرامی و… به اشتراک می گذارند، ارائه دهد.
-
بازاریابی ایمیلی
پدربزرگ بازاریابی اینترنتی؛ که از یک بحران در پی بمباران اسپم همیشگی رنج می برد، اما هنوز هم یک ابزارمهم در دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود. بازاریابی ایمیلی به خصوص نسبت به حفظ روابط مداوم با مشتریان موجود و مشتریان بالقوه ای که انتخاب کرده اند اطلاعات را دریافت کنند.
-
مدیریت ارتباط با مشتری
حفظ مشتریان موجود و ساخت روابط دلگرم کننده دوطرفه با آنها؛ مدیریت ارتباط با مشتری یا همان CRM یکی از مهم ترین ابزارها در دیجیتال مارکتینگ است. دیجیتال مارکتینگ و تکنولوژی های دیجیتال، ایجاد یک ارتباط مستحکم با مشتریان را آسان تر و موثرتر می کند.
-
روابط عمومی آنلاین
استفاده از کانال های آنلاین مثل مطالب مطبوعاتی، مقالات پیوندی و وبلاگ ها برای ایجاد یک درک مثبت از برند و یا قرار دادن شما به عنوان متخصص در رشته تحصصی در ذهن مشتریان.
-
مربوط ساختن بازاریابی و مشارکت های استراتژیک
چگونگی مشارکت با دیگر سازمان ها و وب سایت ها در روابط دوطرفه سودمند برای ترویج محصول یا خدماتتان.
نتیجه گیری
فکر درباره زمان تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ زیاد است، اما در آخر فرآیند، تحقیق، تجزیه و تحلیل و درکِ 3 چیز است که برای موفقیت تان ضروری هستند:
- کسب و کارتان
- رقبایتان
- و مشتریانتان
استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما باید هر چیزی که شما به عنوان یک بازاریاب دیجیتال انجام خواهید داد را پایه گذاری کند و تصمیم هایی که می گیرید را در عین حال که بعضی از تکنیک های دیجیتال مارکتینگ شما را هدایت خواهد کرد، -تصمیم بگیرید که دیگر برخی چیزها را اجراء نکنید، دقیقاً به خاطر اینکه با استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما متناسب نیست.
دیجیتال مارکتینگ موثر درباره قالب بندی هوشمندانه است. شما ابزارهایی را برداشته و انتخاب می کنید که به طور خاصی با کسب و کار شما مرتبط هستند. طی کردن روندی برای تعریف یک استراتژی زیرکانه، بر اساس تجزیه و تحلیل کامل از جایی که کسب و کار شما در حال حاضر قرار دارد و اینکه می خواهید دیجیتال مارکتینگ شما آن را به کجا ببرد، شما را در موقعیت ایده آل برای دانستن اینکه چه چیزی احتمالاً برای شما مفید خواهد بود یا نه، قرار خواهد داد.
به پایان معرفی این مطلب یعنی همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ رسیدیم، اما طبق روال معمول در انتهای مطالب یک پیشنهاد ویژه هم برای شما داریم. با شرکت در دوره پیشرفته دیجیتال مارکتینگ در مجتمع فنی تهران تمام نکات مطرح شده در این مطلب را به صورت عملی فرا خواهید گرفت و در پایان نیز یک مدرک معتبر برای بازار کسب و کار به شما اعطا می شود.
واژه نامه دیجیتال مارکتینگ
-
Abandon (تَرک کردن)
زمانیکه کاربر معامله ای را ترک می کند.
-
Ad impression (تأثیر تبلیغاتی)
هر بار که مصرف کننده ای در معرض تبلیغی (پیامکی، به صورت پیامک رسانه ای، یا صفحه تلفن همراه، ویدئو کلیپ، یا رسانه های مرتبط) قرار می گیرد، می گوییم تأثیر تبلیغاتی رخ داده است.
-
Ad serving (تبلیغ خودکار)
ارسال خودکار تبلیغ به کاربر نهایی با کمک سیستم مدیریت تبلیغاتی.
-
Ad unit (دستگاه تبلیغ)
هر نوع ابزار تبلیغیِ تعریف شده که بتواند در فضای تبلیغی داخل برنامه وارد شود، مثلاً، با هدفِ تبلیغ یک برند تجاری، یک محصول یا خدمت.
-
Advertiser (تبلیغ کننده)
که به آن تاجر، خرده فروش، خرده فروش اینترنتی یا آنلاین هم گفته می شود.هر نوع وبسایتی که محصول یا خدماتی را می فروشد، در آن پرداخت صورت می گیرد و سفارش تحویل می شود.
-
Affiliate Marketing (بازاریابی واسطه گر)
همکار (مالک وبسایت یا ناشر) تبلیغی (مثلاً بنر یا لینکی) را برای تاجر دیگری (برند یا تبلیغ کننده) در سایت خود نمایش می دهد. اگر مشتری که از سایت تبلیغ کننده بازدید می کند روی تبلیغ کلیک کند و اقدام خاصی صورت گیرد (مثلاً خرید کند.)، همکار در فروش کمیسیون دریافت می کند.
-
Algorithm (الگوریتم)
به مجموعه «قوانینی» گفته می شود که موتورهای جست و جوگر برای تعیین مرتبط بودنِ یک صفحه اینترنتی و هم چنین رتبه بندی آن، در نتایج جست و جوی خود استفاده می کنند.
-
Application Service Provider (ASP) (فراهم کنندگان خدمات کاربری)
شبکه ای آنلاین که به جای نصب نرم افزار، می توان از طریق اینترنت به آن دسترسی پیدا کرد. ASP به سرعت با وبسایت ها و سرویس های دیگر تلفیق می شود و به راحتی اجرا و تنظیم می شود.
-
Avatar (آواتار)
تصویر یا کارتونی که در محیط های چت، بازی یا وبسایت ها برای کمک به کاربر استفاده می شود.
-
Bandwidth (پهنای باند)
سرعت انتقال خطور ارتباطی -که به کیلوبایت در ثانیه (kbps) سنجیده می شود. پهنای باند به میزان داده ای گفته می شود که در هر ثانیه از طریق اتصال به اینترنت می تواند انتقال داده شود.
-
Banner (بنر)
یک تبلیغ بلند، افقی و آنلاین که معمولاً در بالای صفحه در یک جای ثابت قرار می گیرد.
-
BARB (بارب)
اداره رتبه بندی مخاطبان برنامه تلویزیونی: مسئولِ رتبه بندی میزان مشاهده برنامه های تلویزیونی.
-
Blog (بلاگ)
فضایی اینترنتی که به طور منظم به روز می شود و دیدگاه ها و فعالیت های فرد یا گروهی از افراد ار به ترتیب زمانی نمایش می دهد.
-
Behavioral Targeting (هدف یابی رفتاری)
شکلی از بازاریابی اینترنتی است که از فناوری تبلیغ از رفتارهای پیشین کاربران برای هدف یابی اینترنتی آنها استفاده می کند. می توان با درنظر گرفتن رفتارهای پیشین و تصمیم گیری های کاربران، محتوای تبلیغ را متناسب با کاربران تنظیم و تغییر داد.
-
Broad Band (پهن باند)
اتصال اینترنتی که همیشه فعال روشن است و به نسبت اتصال اینترنتی تلفنی، سرعت بیشتری دارد. پهن باند تجربه اینترنتی بهتری دارد، چون با سرعت بیشتری صفحه ها را بارگذاری می کند و می توان موارد را سریع تر دانلود کرد.
-
Button (کلید)
یک تبلیغ آنلاین اینترنتی که در یک صفحه قرار داده می شود.
-
Cache Memory (حافظه پنهان یا کش)
برای ذخیره صفحه هایی گفته می شود که کاربر قبلاً آنها را مشاهده کرده است، به کار گرفته می شود. وقتی کاربر می خواهد صفحه هایی را که قبلاً دیده دوباره مشاهده می کند، چون در حافظه پنهان ذخیره شده و نیازی به دانلود مجدد آنها از اینترنت نیست.
-
Click-Through (کلیک)
به زمانی گفته می شود که کاربری با تبلیغ ارتباط برقرارمی کند و بر روی سایت تبلیغی وی کلیک می کند.
-
Click-Through Rate (نرخ کلیک)
میزان کلیک هایی که به عنوان درصد اثرگذاری تبلیغات انجام می شود. از میزان کلیک برای اندازه گیری میزان اثرگذاری تبلیغ استفاده می شود.
-
Click to Call (تماس با کلیک)
سرویسی که کاربر موبایل را قادر می سازد با کلیک بر روی یک لینک در یک سایت اینترنتی، با شماره مشخصی تماس بگیرد. از این تبلیغ معمولاً برای ارتقای واکنش مستقیم به تبلیغ استفاده می شود.
«به امید موفقیت»