Linux(لینوکس)

Linux(لینوکس)

Linux(لینوکس): کالی لینوکس یک توزیع لینوکسی رایگان و متن باز است که به راحتی بر روی سیستم‌ های کامپیوتری نصب می‌ شود. این سیستم عامل به کاربران اجازه می‌ دهد تا از قابلیت‌ های تست نفوذ و امنیتی کالی لینوکس استفاده کنند و به بهترین نحو از ابزارهای مختلفی که این توزیع لینوکسی در اختیارشان قرار می‌ دهد، استفاده کنند.

افراد با شرکت در دوره آموزش تست نفوذ با کالی لینوکس PWK، در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد و یادگیری این دوره آموزشی به صورت صفر تا صد، قادر خواهند بود تا به بهترین نحو ممکن از قابلیت‌ های تست نفوذ، امنیتی برای حفظ امنیت شبکه‌ ها و سیستم‌ های کامپیوتری خود استفاده کنند. همچنین، بعد از اتمام این دوره آموزشی، با دریافت مدرک معتبر از مجتمع فنی تهران(میرداماد)، می توانند وارد بازار کار در این حوزه شوند.

تاریخپچه Kali Linux

کالی لینوکس (Kali Linux) اولین بار در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک توزیع لینوکس مبتنی بر دبیان (Debian) منتشر شد. این توزیع لینوکس برای تست نفوذ و امنیت اطلاعات طراحی شده است و از ابزارهای متنوعی برای تست امنیتی و بررسی آسیب‌ پذیری‌ ها استفاده می‌ کند. Kali Linux توسط تیم Offensive Security تأسیس شد. این تیم از تخصص‌ های حوزه امنیت سایبری برخوردار است و به توسعه نرم‌ افزارهای مرتبط با امنیت و تست نفوذ می‌ پردازد.

Linux(لینوکس)
Linux(لینوکس)
بسته‌ های کالی لینوکس

بسته‌ های Kali Linux شامل ابزارهای مختلفی هستند که برای تست نفوذ و امنیت به کار می روند که برای شناسایی، تست و رفع مشکلات امنیتی در شبکه‌ ها و سیستم‌ های کامپیوتری طراحی شده است. بسته‌ های کالی لینوکس شامل بسته‌ های مختلفی هستند که به کاربران این امکان را می‌ دهند تا به بهترین نحو از قابلیت‌ های تست نفوذ و امنیتی کالی لینوکس استفاده کنند.

البته برای استفاده از این ابزارها، نیاز به دانش و تجربه کافی در زمینه تست نفوذ، امنیت شبکه‌ ها و سیستم‌ های کامپیوتری دارید که با شرکت در دوره آموزشی کالی لینوکس در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد، می توانید صفر تا صد این دوره آموزشی را یاد بگیرید. برخی از اصلی ترین بسته‌ های کالی لینوکس شامل موارد زیر می باشد:

  • Metasploit Framework: یکی از قدرتمندترین ابزارهای تست نفوذ است که از طریق آن می‌ توان به شبکه‌ ها، سیستم‌ ها و برنامه‌ ها حمله کرد و مشکلات امنیتی را شناسایی کرد.
  • Nmap: یک ابزار مدیریت شبکه است که با استفاده از آن می‌ توان پورت‌ های باز و بسته در شبکه را شناسایی و بررسی کرد.
  • Aircrack-ng: یک ابزار تست نفوذ برای شبکه‌ های بی‌ سیم است که با استفاده از آن می‌ توان شبکه‌ های بی‌ سیم را کرک کرد.
  • John the Ripper: یک ابزار بسیار قدرتمند برای کرک کردن رمز عبور است که از انواع مختلف رمز عبور پشتیبانی می‌ کند.
  • Wireshark: یک ابزار آنالیز ترافیک شبکه است که با استفاده از آن می‌ توان ترافیک شبکه را مانیتور کرد و از شناسایی مشکلات امنیتی در شبکه کمک گرفت.
  • Burp Suite: یک ابزار تست نفوذ برای بررسی امنیت برنامه‌ های وب است که تلاش می‌ کند برای شناسایی و رفع مشکلات امنیتی در برنامه‌ های وب کمک کند.
  • Hydra: یک ابزار تست نفوذ برای بررسی نام کاربری و رمز عبور در سیستم‌ های امنیتی است.
  • Sqlmap: یک ابزار تست نفوذ برای بررسی آسیب‌پذیری‌ های SQL Injection در سایت‌ ها و برنامه‌ های وب است.
  • OpenVAS: یک ابزار امنیتی شبکه است که برای بررسی مشکلات امنیتی در شبکه‌ ها و سیستم‌ های کامپیوتری استفاده می‌ شود.

بسته‌ های امنیتی کالی لینوکس

Kali Linux، مانند سایر توزیع‌ های لینوکس، مجموعه‌ ای از بسته‌ های امنیتی را در اختیار کاربران خود قرار می‌ دهد تا از آخرین به‌ روزرسانی‌ های امنیتی بهره‌ مند شوند. بسته‌ های امنیتی کالی لینوکس را می‌ توان به دو دسته تقسیم کرد:

  • به‌ روزرسانی‌های امنیتی سیستم عامل:

این بسته‌ ها شامل به‌ روز رسانی‌ های امنیتی برای هسته لینوکس، لایبرری‌ های سیستم، نرم‌ افزارهای اساسی و سایر بخش‌ های سیستم عامل می‌ باشند. این به‌ روزرسانی‌ ها معمولاً به صورت منظم توسط تیم توسعه کالی لینوکس ارائه می‌ شوند تا کاربران همواره از آخرین به‌ روز رسانی‌ های امنیتی استفاده کنند.

  • به‌ روزرسانی‌ های امنیتی ابزارهای تست نفوذ:

کالی لینوکس شامل بیش از ۳۰۰ ابزار تست نفوذ است که معمولاً توسط توسعه‌ دهندگان مستقل توسعه و به‌ روز رسانی می‌ شوند. به‌ روزرسانی‌ های این ابزارها نیز توسط توسعه‌ دهندگان انجام می‌ شود و باید به صورت جداگانه نصب و به‌ روزرسانی شوند. برای به‌ روز رسانی بسته‌ های امنیتی کالی لینوکس، می‌ توان از دستور apt-get update و apt-get upgrade استفاده کرد. برای به‌ روزرسانی ابزارهای تست نفوذ نیز باید از دستورات مربوطه برای هر ابزار استفاده کرد. به طور کلی، به‌ روزرسانی منظم و به‌ روز بودن بسته‌ های امنیتی از اهمیت بسیاری برای حفظ امنیت سیستم است.

Linux(لینوکس)
Linux(لینوکس)

طراحی امن سیستم عامل لینوکس

سیستم عامل لینوکس به دلیل طراحی مناسب خود، از نظر امنیتی بسیار قوی است. در طراحی سیستم عامل لینوکس، تلاش شده است تا موارد زیر رعایت شود:

  • کد باز: لینوکس یک سیستم عامل کد باز است که به معنای دسترسی کاربران به کدهای منبع آن است. این موضوع باعث می‌ شود تا هر کسی بتواند کدهای سیستم عامل را بررسی کرده و از امنیت آن اطمینان حاصل کند. همچنین، به دلیل وجود جامعه کاربران بزرگی که به کد نویسی و توسعه لینوکس مشغول هستند، بهبود امنیت سیستم عامل به صورت مداوم انجام می‌ شود.
  • سطح دسترسی: لینوکس از سیستم دسترسی کاربری (User Access Control) پیروی می‌ کند که به کاربران اجازه می‌ دهد تا به سطوح مختلف دسترسی داشته باشند. به این صورت که کاربران تنها به بخش‌ هایی از سیستم عامل دسترسی دارند که برای آن‌ ها لازم است و نمی‌ توانند به بخش‌ های دیگر دسترسی پیدا کنند.
  • فایروال: لینوکس با داشتن فایروال قدرتمند، از حملات شبکه‌ ای و حملات ویروسی محافظت می‌ کند. فایروال لینوکس به کاربران این امکان را می‌ دهد تا ترافیک نامناسب را مسدود کنند و از حملات شبکه‌ ای محافظت کنند.
  • به‌ روز رسانی منظم: تیم توسعه لینوکس به‌ روز رسانی‌ های منظم را برای این سیستم عامل ارائه می‌ دهد تا کاربران همواره به نسخه جدید و به‌ روز شده از لینوکس دسترسی داشته باشند و از آخرین امکانات و بهبودهای امنیتی آن بهره‌ مند شوند.
  • بسته‌ های امنیتی: لینوکس شامل مجموعه‌ ای از بسته‌ های امنیتی است که به کاربران این امکان را می‌ دهد تا از آخرین به‌ روز رسانی‌ های امنیتی بهره‌ مند شوند و از حفظ امنیت سیستم عامل اطمینان حاصل کنند.

ویژگی‌ های کالی لینوکس

Kali Linux یک توزیع لینوکس مخصوص برای تست نفوذ، مهندسی معکوس و امنیت شبکه است که بر پایه دبیان ساخته شده است. در ادامه به برخی از ویژگی‌ های کالی لینوکس پرداخته خواهد شد:

  • ابزارهای تست نفوذ: کالی لینوکس شامل بیش از ۳۰۰ ابزار تست نفوذ است که شامل ابزارهایی مانند Metasploit ،Nmap ،Wireshark ،John the Ripper ،Aircrack-ng و ابزارهای دیگری می‌ باشد. این ابزارها به کاربران این امکان را می‌ دهند تا به راحتی شبکه‌ ها و سیستم‌ های خود را تست کنند. همچنین، آسیب‌ پذیری‌ های موجود در آن‌ ها را شناسایی کنند.
  • پشتیبانی از پردازنده‌ های ۶۴ بیتی: کالی لینوکس به طور کامل از پردازنده‌ های ۶۴ بیتی پشتیبانی می‌ کند که به کاربران این امکان را می‌ دهد تا از قدرت و سرعت این پردازنده‌ ها برای تست نفوذ و مهندسی معکوس استفاده کنند.
  • محیط دسکتاپ کاربرپسند: کالی لینوکس از محیط دسکتاپ GNOME استفاده می‌ کند که بسیار ساده و کاربرپسند است. این محیط دسکتاپ به کاربران این امکان را می‌ دهد تا به راحتی به ابزارهای مختلف کالی لینوکس دسترسی پیدا کنند.
  • آموزش‌ های آنلاین: افراد با شرکت در دوره آموزشی آنلاین کالی لینوکس در مجتمع فنی تهران نمایندگی میرداماد، می توانند به راحتی با ابزارها و تکنیک‌ های مورد استفاده در تست نفوذ و مهندسی معکوس آشنا شوند.
  • قابلیت نصب روی دستگاه‌ های مختلف: کالی لینوکس برای نصب روی دستگاه‌ های مختلف از جمله کامپیوترها، سرورها، تبلت‌ ها و دستگاه‌ های هوشمند قابل استفاده است. این امکان به کاربران این امکان را می‌ دهد تا به راحتی برای تست نفوذ و امنیت شبکه از کالی لینوکس استفاده کنند.
  • پشتیبانی از زبان‌ های مختلف: کالی لینوکس پشتیبانی از زبان‌ های مختلفی مانند انگلیسی، چینی، فرانسوی، آلمانی و … دارد که این امکان را به کاربران می‌ دهد تا ابزارهای مختلف را به زبان مورد نظر خود استفاده کنند.
  • بروزرسانی های منظم: تیم توسعه کالی لینوکس به روزرسانی های منظم را برای این توزیع ارائه می‌ دهد تا کاربران همواره به نسخه جدید و به‌ روز شده از کالی لینوکس دسترسی داشته باشند. همچنین، از آخرین امکانات و بهبودهای امنیتی آن بهره‌مند شوند.

معرفی مدارک پایان دوره Kali Linux

مدرک دوره آموزش تست نفوذ با کالی لینوکس PWK، مجتمع فنی تهران، قابل ترجمه رسمی، مورد تایید قوه قضائیه و وزارت امور خارجه می باشد. این مدرک مورد تایید سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی و به عنوان یک Skill Certificate می تواند به عنوان معرفی مهارت های شما و همچنین جز رزومه کاری و مهارتی دانشپذیر قرار گیرد. 

‫5/5 ‫(1 نظر)
nasim eghdam 31-تیر-1402