آموزش نرم افزار PLC (انواع سیستم پی ال سی)

آموزش نرم افزار PLC (انواع سیستم پی ال سی) plc مخفف عبارت Programmable Logic Controller به معنی کنترل‌گر منطقی برنامه‌پذیر است. PLC متشکل از یک مجموعه ی سخت افزاری و نرم افزاری است که در دسته ی کامپیوتر های صنعتی قرار می گیرد. plc ها جز جدایی ناپذیر سیستم اتوماسیون صنعتی هستند. در واقع وظیفه ی اصلی plc ها، کنترل فرایند های صنعتی است. برنامه پذیری plc ها بسیار سهل و آسان است، به صورتی که با تغییر در نرم افزار برنامه، سیستم کنترل نیز تغییر می یابد.(آموزش پی ال سی)

آموزش نرم افزار PLC (انواع سیستم پی ال سی)
آموزش نرم افزار PLC (انواع سیستم پی ال سی)

انواع سیستم پی ال سی (PLC)

plc ها را می توان از نظر حافظه، تعداد ورودی و خروجی، اندازه، گستردگی عملیات (محلی یا وسیع) و … تقسیم بندی نمود.

plc کوچک خطوط ورودی و خروجی محدود: حداکثر ۲ اندازه حافظه به کیلو: ۱ نوع برنامه نویسی: نردبانی و یا نمادی جایگزین شده با کنترل گر های دستی
plc متوسط خطوط ورودی و خروجی زیاد اندازه حافظه به کیلو: ۴ نوع برنامه نویسی: نردبانی، نمادی و یا دستورات گرافیکی ساختار مدولار با امکان توسعه و تغییر آسان
plc بزرگ خطوط ورودی و خروجی زیاد  اندازه حافظه به کیلو: بیش از ۴ نوع برنامه نویسی: زبان های سطح بالای برنامه نویسی موارد استفاده: عملیات کنترلی پیچیده و یا هدایت کردن plc های کوچک

PLC چیست؟ (آموزش پی ال سی) مطرح ترین شرکت ساخت plc، شرکت زیمنس آلمان می باشد. دو نوع از پر کاربرد ترین کنترل کننده های زیمنس عبارتند از:

PLC چیست؟ (آموزش پی ال سی) این plc، کنترل کننده ای ساده و ارزان قیمت است که برای کارهای کنترلی کوچک مانند ساختمان ها یا ماشین های کوچک کاربرد دارد. از موارد کاربرد آن در تاسیسات خانگی می توان به کنترل منطقی سیستم روشنایی راه پله، تهویه هوا، کنترل موتور ها و … اشاره نمود. برنامه ریزی این کنترل کننده باید به صورت Compact بوده و توسط کلیدهای روی آن انجام شود. برنامه ریزی این plc، از طریق نرم افزار Logo soft comfort بر روی کامپیوتر امکان پذیر است.

آموزش نرم افزار PLC (انواع سیستم پی ال سی)
آموزش نرم افزار PLC (انواع سیستم پی ال سی)

این plc های شرکت زیمنس  بعد از سری S5 عرضه شده که به پنج خانواده ی سیماتیک مختلف تقسیم میشوند.

  • PLC S7-200
  • PLC S7-300
  • PLC S7-400
  •  PLC S7-1200
  • PLC S7-1500

PLC چیست؟ (آموزش پی ال سی): این نوع PLC ها تکامل یافته ترین و قدرت مند ترین plc های شرکت زیمنس می باشند که از خاصیت های اساسی و مهم آن، قدرت پردازش با سرعت بسیار بالا و در مدت زمان کوتاه است. همچنین این نوع از plc ها عملکرد قابل اطمینان و ایمنی را در محیط های شرایط دشوار صنعتی دارند.

plc (پی ال سی)
plc (پی ال سی)

نرم افزار Logo soft comfort:

PLC چیست؟ (آموزش پی ال سی)

این نرم افزار برای برنامه نویسی پی ال سی لوگو طراحی شده است.محیط کاربری این نرم افزار ساده و کاربردی است به صورتی که نوشتن برنامه در این محیط بسیار آسان و بی دغدغه است. باید به این نکته توجه داشت که برای برنامه نویسی هر مدل از PLC باید نسخه ی مخصوص به آن را روی سیستم نصب کرد.

از دیگر قابلیت های نرم افزار Logo soft comfort، تست و شبیه سازی برنامه در محیط نرم‌ افزار است.

نرم افزار Simatic manager S7:

PLC چیست؟ (آموزش پی ال سی)

این نرم افزار برای برنامه نویسی plc های سری s7 طراحی شده است. برنامه ریزی plc های سری s7 با استفاده از نرم افزار simatic manager s7 انجام می شود. امکان شبیه سازی در محیط نرم افزار برای برطرف کردن خطا ها نیز وجود دارد.

plc (پی ال سی)
plc (پی ال سی)

چرا در دوره های PLC شرکت کنیم؟ آموزش نرم افزار PLC 

دوره پی ال سی: بازار کار plc، بسیار وسیع و گسترده است و درآمد زایی آن همواره رو به پیشرفت خواهد بود. درآمد plc در کشور های صنعتی و اروپایی، مبلغی حدود ۴۵۰ میلیون تومان در ماه می باشد. درست است که امکان درآمد این مبلغ در ایران از این طریق امکان پذیر نیست، لیکن همچنان افرادی که در زمینه ی  plc فعالیت دارند، نسبت به دیگر مشاغل مهندسی، از درآمد بیشتری برخوردار هستند.

برای موفقیت در بازار کار plc، می بایست دوره های آموزشی در این زمینه را گذراند و از کوتاهی در این زمینه خودداری کرد. برای شروع به کار کافیست با پروژه های کوچک پیش بروید و بعد از انجام چندین پروژه ی ساده، کم کم به سمت پروژه های پیچیده تر بروید و میزان درآمد خود را افزایش دهید. شرکت در دوره plc، آموزش PLC، به شما کمک شایانی در ورود به بازار کار این رشته می کند.(آموزش پی ال سی)

رضا شریفی ۲-تیر-۱۳۹۹